Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Inreseförbud till Sverige gäller alla utom asylsökande – migrationen tar ingen hänsyn till ”extraordinära händelser”

av | 16 apr, 2020 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Vi lever i tider av dubbla budskap och rena falsarier. Nyss fick vi information att regeringen kommer att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till Sverige med 30 dagar – och flaggar nu för att försiktighet måste fortsätta råda. ”Trots att du känner dig frisk är det inte läge att fira valborg eller 1 maj som du brukar göra med kalas och vänner”, säger Stefan Löfven. Reglerna gäller dock inte asylsökande som vill till Sverige. På Migrationsverkets hemsida kan vi nämligen läsa att ”all prövning av ansökningar om uppehållstillstånd utgår från lagar som Migrationsverket måste följa. De lagarna tar inte hänsyn till några extraordinära händelser.” Informationen berättar också att asylsökanden även fortsättningsvis får komma in i Sverige även under den rådande Covid-19-pandemin. Dock ställs inga krav på hälsokontroller av asylsökande, eller några andra åtgärder som handlar om att minska eller hindra eventuell smittspridning. Bara under mars månad 2020 beviljades 1488 asylansökningar, samt 2733 anknytningsärenden.

Med andra ord kan migrationcirkusen pågå som vanligt i det totalt förslappade Sverige. Trots att samhället på grund av Coronakrisen dras med stora ekonomiska problem och arbetslösheten hotar att hamna på 30-talsnivå, ska asylkaoset och massinvandringen fortsätta opåverkat. Givetvis utan att man kräver obligatoriska hälsotester av de asylsökande. Nej, sådant måste i Sverige ske frivilligt, så att ingen blir kränkt.

På Migrationsverkets hemsida står svart på vitt att lagarna inte tar häsyn till några ”extraordinära omständigheter”:

Coronavirusets spridning är en unik situation vars konsekvenser för den enskilde är mycket svåra att överblicka. All prövning av ansökningar om uppehållstillstånd utgår från lagar som Migrationsverket måste följa. De lagarna tar inte hänsyn till några extraordinära händelser. Myndighetens rättsavdelning går nu igenom hela migrationsområdet för att se vilka konsekvenser rådande situation får för de som söker skydd, studerar, arbetar, besöker eller vill flytta till Sverige. Här hittar du aktuella frågor och svar med anledning av coronaviruset.

Längre ner får den som vill veta att det är fritt fram att resa in i Sverige för den som söker asyl. Informationen finns givetvis på allehanda språk, som dari, pashto, arabiska, turkiska, albanska, mongoliska, georgiska samt ytterligare 25 språk. Frågan lyder:

Får asylsökande komma in i Sverige som tidigare och prövas deras ansökan som vanligt?

Svaret är: Ja, människor får ansöka om asyl och deras ansökningar ska prövas enligt lag.

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Aktuella-fragor/Coronaviruset.html?fbclid=IwAR0Rj0uDPqt5mCxaPFkrNRRlkpPDe7j4JFW8a3s3uEYte8qo-a3QoSCTW0I

Intressant i sammanhanget är att det tar 12-13 år för utlandsfödda som beviljats asyl att försörja sig själva…

Nu när samhället lider stora ekonomiska problem är det extra provocerande att hårt arbetande medborgares pengar i stor omfattning ska gå till bidrag, tolkhjälp samt andra ekonomiska förmåner till migranter som många gånger visar föga intresse att assimilera sig i Sverige.

Enligt opinionsundersökningar är förtroendet för regeringen och statsminister Stefan Löfven skyhögt. Det är en regering som i mångt och mycket för denna migrationspolitik. Frågan är hur det kommer sig att inga journalister ifrågasätter hur det kommer sig att asylsökande uppenbarligen inte omfattas av det nu påannonserade inreseförbudet? Det enda svaret är att mainstreamjournalisternas yrkesheder checkat ut i förvärvad flockimmunitet mot sanningen.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer