Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Inrätta en nationell kriskommission och ta in alla kloka oavsett partifärg för att rädda Sverige

av | 28 aug, 2019 | Debatt

Lästid: 7 minuter

Att Sveriges regerande politiker tappat kontrollen över samhället blir allt mer uppenbart för varje dag som går. Det är en regim som skadat sitt eget land på ett sätt som saknar motstycke i historien. Landsförräderi är ett ord som inte är starkt nog att beskriva misslyckandet. Twittrande ministrar hindrar inga mord, och en statsminister som utlovar stöd till en moskéskjutning i Norge medan hans eget land håller på att duka under av exploderande kriminalitet, hotande elbrist, en valuta som sjunker som en sten samtidigt som hundratusentals nya migranter välkomnas in till Sverige de närmaste åren samtidigt som resurser för detta saknas, har diskvalificerat sig själv från att styra landet. Han måste avgå och Sverige borde därefter omedelbart inrätta en nationell kriskommission för att försöka hantera den farliga situation som råder.

Det är numera mer regel än undantag att nyheterna är fulla av mord och gruppvåldtäkter. Våldet är rått, brutalt, skoningslöst, de kriminella har flyttat fram sina positioner som får New York på 80-talet att framstå som en lekstuga. Att tala om ”isolerade” händelser ekar allt mer tomt och så gör även pratet om att den svenska samhällsutvecklingen skulle vara rysk eller högerextrem propaganda för att polarisera landet? Bra försök, från MSB och Säpos chef Klas Friberg, men patetiskt ihåligt och alla som har egna ögon att se med vet att det är ren kosmetik, lögn och propaganda för att flytta fokus från det som faktiskt sker och ständiga försök att maskera den sittande regeringens monumentala misslyckande. Nej, det är inte högerextrem propaganda att politikerna genom sin ansvarslösa migrationspolitik utsatt Sverige för ett befolkningsutbyte, se bara på Filipstad, som jag själv besökt och med egna ögon sett för redan flera år sedan. Klungor av sysslolösa afghaner, somalier och andra män i arbetsför ålder stod och hängde och rökte i centrala delarna av staden, medan de kastade lystna blickar på det ensamma gamla paret som med sin rollator stapplade fram till bankomaten för att ta ut några ynka hundralappar… Önskar nu i efterhand att jag hade tagit ett foto! Men jag var fortfarande yrvaken då, förstod inte riktigt omfattningen av katastrofen. Jag fick även en guidad tur i Värmland av kvinnan som arrangerade det bokevent jag skulle medverka på, och vi körde förbi avfolkade orter där verksamheten centrerats kring lokaler som köpts upp av entreprenörer för att bli hvb-hem till ”ensamkommande” (ja… vad? barn? nej, MÄN). Värmland var bedövande höstvackert där vi körde men samtalet var allt annat är upplyftande, och det har inte blivit bättre sedan dess.

Vi måste sätta ord på det som sker, på missnöjet, på systemkritiken. Vi kan inte bara tiga och nöja oss medan kvinnor mördas, medan man skjuter med automatvapen in i folks lägenheter, medan bomber exploderar, medan upplopp arrangeras mot polis, medan icke straffmyndiga barn utnyttjas av kriminella nätverk för att ta livet av människor för några tusenlappar. Vi kan inte nöja oss med floskler från sådana som Annie Lööf som är arkitekter bakom det svenska samhällsfiaskot, de som sysslar med förräderi mot det egna folket som betalar deras löner. Vi kan inte nöja oss med att låta Stefan Löfven ännu en gång komma undan med sitt tjatiga ”oacceptabelt”. Vi måste få bort denna farliga regering. För det är verkligen en regim som skadat och fortsätter skada sitt eget land på ett sätt som saknar motstycke i historien.

En av dem som har mycket att tillföra och som är en sund politiker med ryggrad är Christian Sonesson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande (M) i Staffanstorps kommun.

Sonessons egen kommun mår bra, går med vinst och folk flyttar in, istället för att fly, som de gör från Filipstad. För Sonesson sätter sina medborgare först, precis som ansvarstagande politiker borde göra överallt i Sverige. I dag presenterar han 16 punkter på Facebook om det som behövs genomföras skyndsamt i Sverige. Han skrev detta redan för ett år sedan, men inget har hittills genomförts och situationen har därför eskalerat. Jag önskar att Sonesson ingick i den nationella kriskommision som borde inrättas för att ta Sverige ur sitt haveri:

”Ny skjutning och ännu en kvinna mördad. Vad behöver göras? Sverige plågas av skjutningar, sprängningar och utbredd otrygghet. Något som vi aldrig får acceptera eller vänja oss vid. De allra flesta medborgare i vårt land följer lagen, av fri vilja och utifrån förståelse och övertygelse att ett samhälle behöver tydliga lagar om rätt och fel. Vi vill leva i ett samhälle där ordning och reda råder. Därför är också är också ilskan och förtvivlan stor när medborgarna inte längre känner igen sig i sitt eget land.

När staten inte längre kan skydda medborgarna. När medborgarna samtidigt märker att det är allt mer påtagligt att staten faktiskt inte klarar av sitt mest grundläggande uppdrag. När staten då svarar på människors uppgivenhet, med att göra allt för att ändå ge sken av att de kan skydda medborgarna och tar hjälp av ledarsidor, myndigheter och diverse statistik. Det är då man vet att tillståndet i landet är mycket illa. Det är då man vet att de tappat greppet och famlar i blindo. 

Det behövs ett helt nytt angreppssätt, nya metoder och därför nya typer av beslut och synsätt. Jag tror att många medborgare är beredda att ställa sig bakom, nödvändiga beslut, för att åter bringa ordning i vårt älskade, men sargade, land. För mer än ett år sedan publicerade jag en lista på möjliga åtgärder för att bekämpa den allt mer utbredda och hänsynslösa kriminaliteten i vårt land. Mycket av det som jag publicerade borde ha genomförts vid detta lag, eller i alla fall ligga på riksdagens bord som lagförslag. Menar man allvar med att vara en handlingskraftig regering, och ärlig nog att inse att landets tillstånd inte är bra, så måste man visa det genom konkreta åtgärder. Andra lagar har gått snabbt att stifta, exempelvis bosättningslag för nyanlända, gymnasielagen och utökad anhöriginvandring. Precis som jag skrev den 14 augusti 2018 så kan naturligtvis enskilda punkter diskuteras och kritiseras. Jag ser dock sällan konkreta förslag från regeringshåll, och den som ifrågasätter mina alternativ bör då också ha egna förslag, eftersom dagens politik inte har lyckats. 

Till listan nedan ska naturligtvis olika typer av förebyggande arbete också finnas , inte minst i form av god utbildning i skolor där mobbing inte tolereras och där ordning och reda råder. Listan kan säkerligen kompletteras med fler punkter. 

1. Alla är överens om att fler poliser behövs, främst i yttre tjänst. Polisen behöver bli synlig och som ett naturligt inslag i gatumiljön. Problemet är att få poliser utbildas och många poliser väljer tyvärr att avsluta sin anställning. Våra poliser behöver få bättre anställningsvillkor. Tills dess att det finns fler utbildade poliser, så borde anslagen till polismyndigheten höjas så att fler civilanställda kan anställas för att syssla och avlasta med administrativa åtgärder. Pensionerade poliser kan också ses som en inre resurs med all den erfarenhet som de kan bidra med.

2. Stärk hela rättskedjan, Tullverk, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket, kriminalvården och Polismyndigheten. Ett robust system med utrymme för mer volym och snabbare handläggning. Ställ därtill tydliga krav och mål på dessa myndigheter. Brottslighet får aldrig accepteras utan måste klaras upp och beivras. Även de som kan verka små i sammanhanget. 

3. Fler polisstationer och dygnetruntöppna polisstationer. Det behövs betydligt fler polisstationer och fler måste vara öppna och rejält bemannade. Om vi kan ha sjukhus, äldreboende och till och med bensinstationer som är öppet 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet så kan vi ha det för polisstationer också. Det är i grunden en prioriteringsfråga.

4. Sänk straffmyndighetsåldern. Även unga människor måste ta konsekvenserna av sina gärningar.

5. Jourdomstolar skulle kunna upprättas för att snabbt kunna lagföra förbrytare som tas på bar gärning. Exempelvis ordningsstörning.

6. Ungdomsanstalter av klassiskt snitt. Dvs rutiner och fysiskt arbete. Ett par veckor till månader för brottslighet som idag sällan leder till mycket av straff. 

7. Föräldraansvaret måste utvidgas. Föräldrar måste fostra sina barn. Skadeståndslagen skulle behöva utökas gällande föräldrars skyldighet utifrån vad deras barn gör.

8. Utvisa de som inte är medborgare som gjort sig skyldiga till brott som innehåller fängelse på straffskalan. Oavsett situationen i deras hemländer. 

9. Skärpta straff. Vi måste döma hårt när det är befogat. Den som är inlåst kan inte utsätta hederliga medborgare för brottslighet. Vi har sett allt för många grova brott av gärningsmän som borde suttit inlåsta för sina tidigare grova brott.

10. Kommunala ordningspoliser. Låt oss kommuner få anställa poliser som kan upprätthålla ordning i det offentliga rummet. Många länder har poliser på olika nivåer. USA, Frankrike, Spanien och Italien för att nämna några. Det finns många fördelar med olika typer av poliser som sysslar med olika typer av brottsbekämpning. En annan fördel är att våra poliser faktiskt får en mångfald av arbetsgivare att välja mellan.

11. Mer kameraövervakning. 

12. Ta bort straffrabatter. Skydda hederliga medborgare mot förbrytare genom att faktiskt låsa in de kriminella.

13. Vittnesskyddet skulle behöva ses över och stärkas. Kronvittnessystem samt i vissa fall anonyma vittnesmål.

14. Vistelseförbud/zonförbud för kriminella.

15. Jaga den organiserade brottsligheten med samtliga resurser. Hit them where it hurts. Det vill säga slå mot deras tillgångar och affärsmodeller. Beslagta deras fina bilar upptaxera dem etc. Kan de inte på ett trovärdigt sätt redogöra för sina inkomster och att de står i relation till deras leverne så blir de av med klockor, bilar, fastigheter etc. 

16. Flyktingstopp. Låt oss nu koncentrera våra resurser på landets trygghet, inte på att ta emot fler människor som samhället behöver försörja.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer