Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ingen kan vaska skattepengar som Sverige

av | 15 maj, 2020 | Politik

Lästid: 5 minuter

Om du redan mått illa av att Sverige anser sig tvunget att ge mest bistånd av alla länder i hela världen – Sverige är ett av världens tre mest generösa biståndsgivarländer och skänker bort 1% av vår BNP årligen, långt över FN:s mål på 0,7%, en summa som räknas upp automatiskt med BNP varje år och för 2020 blir det alltså över 52 miljarder – kanske du ska låta bli att läsa det här. För risken är överhängande att du kommer bli fullständigt topp tunnor rasande. Att du kommer att vilja greppa en högaffel och storma Rosenbad (det vore dock på tiden). För det som sker är att Sverige har svårt att hitta bra ändamål för pengarna! Det vi inte kan spendera på egna projekt går därför rakt in i FN:s stora svarta och delvis korrumperade hål för att pengarna ska förbrukas. Sverige strösslar alltså med pengar i diktaturer och totalitära stater medan svenska företagare går i konkurs, vi har en snabbt ökande arbetslöshet, 328.000 gamla är fattigpensionärer och 1 av 6 barnfamiljer lever i fattigdom. Våra poliser och sjukvårdspersonal är underbetalda och skolor skyller på dålig ekonomi i parti och minut, för att bara nämna några områden där pengar verkar fattas. Jag undrar varför inte fler journalister reser frågan hur det kommer sig att våra resurser inte går till OSS i första hand. Hur kommer det sig att vi 2020 ska ge 50 miljarder till länder som kanske inte ens behöver pengarna? Sverige borde förvaltas av en god man. Svenska politiker måste snarast ha förmyndare. Sverige som samhälle är en svårt dysfunktionell patient som bör omhändertas och låsas in på rehab.

Stefan Löfven (S) senaste utspel är att Sverige bör hushålla med resurserna – för att klara kriser även efter corona. Löfven varnar för att coronakrisen kan följas av nya kriser, och att Sverige därför måste hushålla med ekonomin. ”När det här är över finns inga garantier för att det är lugnt i tio år. Det kan komma något mer som vi inte känner till. Då känner jag ett ansvar att säga till svenska folket att vi har resurser för att klara det. Därför kan vi inte bete oss som att vi har oändligt med resurser. Det har vi inte.” Därför är det viktigt att prioritera rätt, tycker Stefan. Och det enda rätta är då – att ge så mycket pengar som möjligt till vårt krisdrabbade broderland Somalia.

I en annan del av maktens korridorer pågår dock annan febril verksamhet. Där finns till exempel biståndsminister Peter Eriksson (MP) som vill ÖKA biståndet och skicka ännu mer av svenska skattemedel till utlandet, istället för att värna liv och hälsa i Sverige.

– Jag tycker att behoven är större idag än tidigare och jag skulle ju vilja se att vi ökar det svenska biståndet. Det kommer antagligen att vara en tuff debatt. Där att vi ser ju enorma behov även i Sverige och stora utmaningar när det gäller kommuner och landsting, säger Peter Eriksson till SR.

Eriksson vill alltså vaska mer pengar. Sverige är ett av världens tre mest generösa biståndsgivarländer och ger 2020 över 1% av BNP till bistånd, långt över FN:s mål på 0,7%. Det är över FEMTIO MILJARDER.

Det är slöseri. Det är galenskap. När rika ungdomar häller ut champagne heter det att man ”vaskar”. Samma sak gör svenska staten med sina medborgares skattepengar. De vaskas glatt, som om Sverige fortfarand evar ett stenrikt land utan egna behov. Fattigpensionärerna vräks från sina äldreboenden och äter sopor, men Sverige slösar glatt i Afrika. Du läser rätt. Du sliter, jobbar och kämpar och statens rånar dig på dina surt ihopgnodda kronor för att GE BORT TILL KORRUPTA DIKTATORER. Köpa handväskor och Gucciskor för pengarna? Vapen? Knark? Lyxhus och privatjetar?

Stefan Löfven sitter och ojar sig över kommande kriser men slänger ändå årligen över 50 miljarder till tyranner och potentater och än värre, terrorister (tex i Palestina, sådana som mördar barn i sina sängar). Svenska pengar går nu också till att skriva av Somalias statsskuld, skapad av den tidigare diktaturregimen som skuldsatte landet så mycket att man idag inte har någon chans att betala vare sig räntor eller amorteringar. För svensk del handlar det om att man nu godkänt att 21 miljoner på ett konto hos IMF (internationella valutafonden) som Riksbanken råder över. (Som det är nu blir det lite tårta på tårta då många somalier i Sverige skickar pengar till släktingar i hemlandet via det traditionella pengaöverföringssystemet Hawala eftersom det inte finns något ordentligt bankväsende i Somalia. Det har förekommit att Hawala-bolag använts till exempelvis penningtvätt och terrorfinansiering. Sedan svenska banker spärrat vissa av Hawala-företagarnas konton så har polisen gripit flera personer som försökt föra ut miljontals kronor i kontanter ur landet i resväskor. Enl kammaråklagare Ashraf Ahmed är det 50 till 100 miljoner kronor som har först ut ur Sverige på det här sättet. Våra skattepengar åker alltså tillbaka till Afrika på fler än ett sätt.

Den svenska regeringen behöver läggas in på avgiftning.

– Vi har ett väldigt allvarligt ekonomiskt läge, och det är med stor sannolikhet att det kommer att påverka landet under en ganska lång tid framöver, säger Stefan Löfven.

Ändå är det till diverse okända projekt på andra sidan jordklotet svenska pengar går. Över 52 miljarder under 2020. Jag stannar här, för annars kanske jag själv greppar närmaste högaffel snart.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer