Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Imorgon träder de nya generösa anhörigreglerna i kraft: Mer invandring till Sverige

av | 19 jul, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 6 minuter

Kanske har du missat att det är i morgon den 20 juli som nya generösa regler för utökad anhöriginvandring träder i kraft. Mainstreammedierna har inte direkt bombat oss med den upplysningen, och dagen det sker är en lördag då 80%-svensken vilar i matkoma framför public services utbud av hjärnslö underhållning. Vad de generösa reglerna i praktiken innebär för Sverige vet i skrivande stund ingen, mer än att denna politik är allt annat än gynnsam för ett redan ansträngt land. Till exempel har vi ingen aning om vilka som kommer hit, eftersom mångas identitet är oklar, och Sveriges myndigheter är för slappa eller för inkompetenta för att kräva fakta på bordet.

Jag hade aldrig trott att jag skulle njuta så mycket av utsikten över mognande sädesfält som vajar lätt i vinden. I svenska zoner är det lättare att andas… Himlen, oändlig, med plan vars vägar korsar varandra tusentals meter uppe i luften. Jag trodde aldrig jag skulle älska åsynen av vallmo och blåklint, prästkrage och honungsört så intensivt. Njuta av att höra fågelsång och se hararna skutta iväg över grusvägarna. Njuta av tystnaden som bara kan uppstå när inga aggressiva människor finns inom syn- och hörhåll. Njuta av att slippa mångkultur och demografiska förändringar. Ja, jag är själv utlänning, men det betyder inte att jag vill att hela Sverige ska förvandlas till en kriminell no go-zon, med tusentals undangömda jihadister och potentiella terrorister som förvandlar Sverige till en internationellt skydd krutdurk. Medan jag går mina oändliga promenader svävar tankarna fritt och jag ser det Sverige som varit, som många av oss tagit för givet. Fridfull landsbygd, glest mellan husen, jordbruk, hästar och kor i sina hagar. Ett land vars lugn nu är på väg att försvinna, på grund av ansvarslös politik. Ett tidigare sansat land med hårt arbetande människor som skördar sin sådd, som tar hand om sina djur, som respekterar varandra.

Imorgon, de 20 juli, träder de nya anhöringreglerna i kraft. Fram tills imorgon var det så att enbart i specifika undantagsfall kunde alternativt skyddsbehövande ha rätt till återförening, om det annars skulle strida mot Sveriges internationella åtaganden som rätten till familjeliv i Europakonventionen. Vid förlängningen av den tillfälliga lagen som träder i kraft 20 juli 2019, alltså imorgon, kommer alternativt skyddsbehövande återfå möjligheten att återförenas med sin familj.7

Anhöriginvandring

På enkel svenska: Det blir fler som kommer ges chansen att invandra till Sverige. På Migrationsverkets hemsida står en brasklapp: Dock gäller även skärpta regler om försörjningskrav under den nya lagen. Den anhörige i Sverige måste kunna försörja både sig själv och sina anhöriga. Därför kan det i praktiken vara svårt för en person som har fått asyl i Sverige att återförenas med sin familj i dagsläget. Försörjningskravet gäller inte om anknytningspersonen är barn.

Men vi vet ju alla vad det innebär. Sverige som är undantagens gyllene land. I Sverige gör man gärna undantag för kriminella, för mördare och våldtäktsmän, för bidragsbedragare, lögnare och fuskare. Däremot inte för till exempel terrorns offer, som ukrainskan Irina som förlorat ett ben i terrordået på DRottninggatan den 7 april 2017, och som nu utvisas trots att Sverige borde ta hand om henne i resten av hennes liv för att detta lands slappa politik möjliggjort för en terrorist att begå sitt vidriga dåd. Som en ursäkt borde Irina få stanna, men nej, hon slängs ut. De som får stanna är pedofiler och mördare, människor som troligen bara kommer skapa mer elände för vårt land.

Tankarna kan ge förhöjt blodtryck. Inte långt härifrån, från de bördiga kullarna och välskötta korsvirkeshusen som fortfarande ligger i svenska zoner, finns en annan verklighet. Universitetsstaden Lund, några mil härifrån, där unga pojkar pistolrånar sina medmänniskor i Stadsparken. Bilar som brinner i Malmö, nya explosioner och bomber. Gängskjutningar. Människor som mejlar mig och skriver att de inte kan ha balkongdörren på andra våningen öppen. I Kristianstad. För då kommer någon klättrande, så att grannen måste ringa polisen. Människor med ljust hår som inte kan gå till vissa delar av staden Helsingborg. Till Söder går en pursvensk ogärna. Man vänjer sig, förhåller sig. Men skönt är det inte.

På Brottsplatskartan.se, som handlar om Skåne, och där polisen rapporterar in de incidenter som skett, kan vi bland annat läsa följande, det är 29 händelser på drygt tre dagar, och den 19:e juli är inte slut än, flera av händelserna är rån, skjutningar och sprängningar:

Händelser i Skåne län idag

Byt län

Inrapporterade händelser & brott i Skåne län, direkt från polisen.

Gå direkt till någon av de största städerna i Skåne: MalmöHelsingborgLund,Kristianstad.

Skåne län är det sydligaste av Sveriges län. Länets residensstad är Malmö.Wikipedia

Idag har 29 händelser rapporterats in från Polisen.

Här är några av dem, de blir bara små notiser i nyhetsflödet, inget att bry sig om, isolerade händelser kallas de, du bör inte oroa dig, det händer bara andra, inte dig, ingen är död (än), det är bara att skaka av sig, lev som vanligt, var inte rädd, Sverige har aldrig varit tryggare!

Brand i bil, Klostergården.

KlostergårdenVästanvägLundSkåne länför 3 dagar sedan – tisdag 16 juli 01:56

Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på Västanväg. Polis skickas till platsen för att samverka med räddningstjänsten och spåra med hund. Inga personer uppges ha kommit till skada. Ärendet rubriceras som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Explosion i källare, centrum.

HälsingborgsvägenLandskronaSkåne länför 3 dagar sedan – tisdag 16 juli 02:18

En uppringare berättar om en kraftig smäll på Hälsingborgsvägen. Polispatruller skickas till platsen för kontroll och enligt bedömning är det en kraftigare smällare som antänts och slängts ner i en källare. Smällen orsakar skador på ett fönster och ett fönster i källardörren. En anmälan om skadegörelse skrivs.

Brand i bilar, Värpinge gård.

Värpinge GårdÖsten Undéns GataLundSkåne länför 3 dagar sedan – tisdag 16 juli 02:30

Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på Östen Undéns gata. Polispatruller skickas dit och väl på plats kan det konstateras att tre personbilar är helt utbrunna och att det finns skador på en fjärde. Spårning med hund påbörjas. Ärendet rubriceras som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Man rånad, centrum.

BåstadSkåne länför 2 dagar sedan – onsdag 17 juli 03:02

En uppringare berättar att han nyss blev utsatt för ett rån i centrala Båstad. Två gärningsmän ska där ha tilltvingat sig målsägarens mobiltelefon och bankkort. Polis skickas till platsen för att hålla förhör med målsägaren.

RÅN: Ytterligare ett personrån, centrum.

TångvägenBåstadSkåne länför 2 dagar sedan – onsdag 17 juli 03:14

En uppringare berättar att han för fem minuter sedan blev rånad av två gärningsmän på Tångvägen. Gärningsmännen ska ha hotat med en kniv samt ett pistolliknande föremål och tilltvingar sig en cykel samt en mobiltelefon. Polispatruller skickas till platsen för att söka efter gärningsmännen.

Anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, Regementsgatan.

RegementsgatanMalmöSkåne länför 1 dag sedan – torsdag 18 juli 01:24

Uppringare larmar polis om en hög smäll. Patruller skickas till platsen och konstaterar att en detonation skett i anlsutning till en parkerad bil. Området spärras av och tekniker skickas till platsen. Avspärrningarna hävs klockan 04.51 och en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas. Inga personskador har rapporterats.

Detonation i anslutning till radhus, Järnvägsgatan.

JärnvägsgatanArlövBurlövSkåne länför 8 timmar sedan – fredag 19 juli 03:23

Flera uppringare larmar polis om en hög smäll i de centrala delarna av Arlöv. Polispatruller kör till området och konstaterar att det skett en detonation utanför en dörr till ett radhus. Inga personer har kommit till skada i samband med detonationen men en bil som stått parkerad i närheten har fått rutorna krossade. Platsen spärras av och bombtekniker beställs. Klockan 06:40 är teknikerna klara och avspärrningarna hävs. I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

Listan på brott kan göras lång. Och vad vill jag säga med allt detta? Kanske att det måste bli mycket sämre, innan det kan bli bättre. Dessvärre befarar jag att morgondagens förändringar i reglerna om anhöringinvandringen inte kommer att gynna Sverige.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer