Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ilskan mot fega svenska politiker växer: ”Jag skäms djupt över vår statsminister”

av | 3 nov, 2020 | Terrorism

Lästid: 5 minuter

Dresden, Paris, Nice, Avignon och nu senast Wien. De islamistiska terrorattackerna har avlöst varandra de senaste veckorna och allt fler konstaterar att det lågintensiva kriget mot det öppna, fria och demokratiska Europa gått in i en ny våldsammare fas. 79% av fransmännen anser att ”islamism har förklarat krig” mot Frankrike. Frankrikes president Macron har svarat på det barbariska våldet med att stänga en av de moskéer som uppmanat till terror, vilket resulterade i att läraren Samuel Paty halshöggs på öppen gata som en följd av att han undervisade om yttrandefrihet. Terroristattacken i Nice var ett direkt angrepp mot kristna och gårdagens terror i Wien riktade sig mot det öppna samhället och mot judiska mål. De europeiska ledarna försöker sända kraftfulla signaler till förövarna – medan vår egen statsminister Stefan Löfven uttrycker sig svävande och ytterst neutralt istället för att ta tydlig ställning mot terror i islams namn. Detta väcker ilska och irritation på sociala medier. ”Jag skäms” skriver journalisten Chris Forsne och får medhåll av många användare. De enda som egentligen tar tydlig ställning mot islamiseringen och terrorn i Europa i Sverige är Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige samt Medborgerlig Samling. Resten av politikerna tiger still. Men kom ihåg – silence is violence, om vi ska använda deras egna ord. Genom att inte markera och framför allt agera ger man sitt samtycke till den hårresande utvecklingen. Till exempel genom att låta IS-terrorister få resa in i Sverige.

Journalisten Chris Forsne, som tidigare arbetat på public service, noterar att statsminister Stefan Löfven begränsat möjligheten för hans medborgare att kommentera hans utspel på sociala medier. Hon skriver att hon skäms över att vår statsminister inte vågar nämna politisk islamism.

Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi uppmanar: ”Ge inte er röst till politiker som vägrar tala klarspråk”.

Bloggaren och debattören Mons Krabbe anklagar: ”Ni står MOT Europas folk!”

Författaren Ramona Fransson går till hårt angrepp mot Löfven: ”Fegheten lyser som ett neonljus!”

Sognaturen ”Skattebetalaren” uttrycker det koncist: ”Han är inte min statsminister”.

”Joakim” skriver: ”Bla bla bla oacceptabelt. Kom med åtgärder istället.”

Erika Ohlsson: ”Efter senaste raden av terrordåd utvisar andra länder islamister – medan Sveriges regering ordnar en skattefinansierade miljon-välkomstkommitté för de kvinnliga IS-terroristerna på flygplatsen.

Debattören Mattias Lindberg: ”Sanslöst att statsministern inte nämner ideologin bakom de senaste attackerna”.

Många förundras också över att det brutala mordet på den svarta trebarnsmamman Simone Barreto Silva, 44 som höggs till döds i franska Nice förra veckan inte skapat en internationell storm som uppstod när amerikanen George Floyd dog då han greps av amerikansk polis. Att svarta liv inte betyder något då förövaren är en muslimsk terrorist visar det enorma hyckleriet, och att allt prat om alla människors lika värde är noll värt. ”Berätta för mina barn att jag älskar dem” var några av Barreto Silvas sista ord, uppger vittnen på platsen. Men dödsfallet möts som sagt av kompakt tystnad från de vänsterliberala och politiskt korrekta godhetssignalerande läger som annars gillar att ägna sig åt identitetspolitiska utspel.

Europa befinner sig i en sårig ideologisk och religiös konflikt. Med svaga ledare kommer den aggressiva sidan att vinna nya erövringar av våra samhällen. Yttrandefrihet och demokrati eller förtryck och politisk islam? Det är dags att välja väg – och det är bråttom.

Bild från Jeander

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer