Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ilska över samhällsutvecklingen skapar reaktioner – och hycklande kändisar riskerar att drabbas

av | 27 okt, 2019 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Det slår mig att i det nya, grovt polariserade Sverige, är ingen fredad från kritik, och det finns något lika befriande som logiskt i att människor faktiskt börjar säga ifrån. Kanske är det mångkulturens influenser som börjar påverka det annars så timida svenska folket, så att de tar bladet från munnen? Tankarna drog igång i samband med en serie tweets av författaren Alexandra Pascalidou, där hon berättar om en obehaglig incident på Luleås flygplats (en incident vars autenticitet för övrigt ifrågasätts). Pascalidou beskriver hur en blond, blåögd man tilltalar henne med orden ”Du är så dålig”. Pascalidou ifrågasätter att ingen skyndade till hennes försvar och undsättning. Vidare twittrar hon att hon tänker på ”alla andra som drabbas av liknande påhopp” – enligt Pascalidou ”minoriteter, migranter och andra som avviker från normen”. Pascalidou måste ha missat att de som främst drabbas av såväl verbalt som fysiskt våld numera är svenskar, som blivit villebråd i sitt eget land, kallade ”svennehora”, ”suédi” och behandlade som paria, andra klassens medborgare i de områden som tagits över av invandrare som anser att dessa zoner numera är deras egna. Och att tystandskulturen som råder gör att få vågar ingripa – eftersom man då riskerar hot, våld och trakasserier. Vittnen kan i värsta fall bli mördade, något vi sett prov på de senaste åren.

Filmer där svenska ungdomar förnedras och misshandlas, där kvinnor blir hånade och utsatta för sexuella trakassierier, eller där djur torteras hamnar allt oftare på sociala medier där de skapar starka reaktioner. Men vi får även läsa seriösa reportage där journalister och redaktörer anses att den som utsätts för angrepp ”får skylla sig själv” – nu senast i Expressens intervju om SD-politikern Mattias Karlsson, som berättar att hans flickvän får rasistiska kommentarer på grund av sin hudfärg, något som Expressens Karin Olsson anser vara mer eller mindre logiskt på grund av Karlssons migrationskritiska hemvist. Underförstått: Karlsson och hans flickvän får skylla sig själva.

Ska man applicera samma logik kan vi gå tillbaka till Pascalidou och till andra kändisar som högljutt arbetat för att destruktiv politik ska fortsätta råda i Sverige. De är människor som mobbat, hånat, förföljt, drevat, attackerat och omöjliggjort konstruktiv debatt. Pascalidou själv har relativiserat till exempel hedersvåld och sällan försuttit en chans att brunkleta och misstänkliggöra dem som velat diskutera kulturkrockar och mångkulturens misslyckanden. Hon har dessutom spritt fejk news i TV4, där hon hävdade att Trumps anhängare delade ut sprit och knark till svarta för att få dem att rösta rätt (en uppgift som var en lögn men som Pascalidou försvarade som sanning).

Transkribering följer efter klippet (hoppa till ungefär 9:55 för att höra det som transkriberas). Vill man lyssna på hela Pascalidous prat kan man gärna göra det, där hon bland annat hävdar att rasistisk retorik är vanligt i Polen… Andra vänsterkändisar har på samma sätt spridit snedvriden propaganda och slängt ur sig ord som nazist, fascist, främlingsfientlig, högerextrem och rasist mot alla dem som höjt sin röst mot den fullständigt absurda och destruktiva migrationspolitik som förts i Sverige. Dessa kändisar har dock omhuldats av det politiskt korrekta etablissemanget och beretts stort utrymme i mainstreammedier där de upphöjts till mentala rättesnören och där de varit fria att ange tonen för hur debatten ska föras. Medan människor som ifrågasatt deras ord demoniserats och drivits i utanförskap under parollen ”alla människors lika värde”.

Underligt är också, att just dessa kändisar, med Pascalidou i spetsen, högljutt proklamerat att alla som på minsta vis använder ”ras” som argument, är i princip Hitlers avkomma. Detta hindrar dock inte Pascalidou själv att peka ut sin belackare som ”blond och blåögd”. Varför är mannens hår- och ögonfärg plötsligt så viktigt att poängtera, när man generellt undviker att ge fysiska signalement, även vid väldigt grova brott när till exempel barn våldtas? Är det för att Pascalidou vill göra en poäng av att blonda individer är mer benägna att bete sig otrevligt mot personer som hon själv? Eller att alla svenskar i djupet av sitt hjärta är rasister? Oavsett vad som ligger bakom så är det just sådana påhopp som skapar avstånd mellan människor. Det är en identitetspolitik som förminskar oss och fråntar oss friheten att vara som vi vill. Det skapar normer och förväntningar, som i slutänden resulterar i just det kändisar som Pascalidou säger sig vilja motarbeta – rasism.

En annan sak som slår mig är den feministiska aspekten. Aldrig ska kvinnan betraktas som ett hjälplöst offer – utom plötsligt nu. Vi fostras i att kvinnor och män är 100% jämställda, varför ska då en kvinna som blir verbalt attackerad av en man inte kunna ge svar på tal? Eller gäller feminismen inte åt alla håll? Jag har svårt att föreställa mig ett liknande utspel om en blond, blåögd kvinna sagt till en kändisman med lite mörkare hårfärg, ”Du är så dålig”. Tror ni den manliga kändisen hade sökt samma slags sympatier i sociala medier? Har svårt att föreställa mig det.

Jag tänker att det givetvis är tråkigt om Pascalidou känner sig utsatt och trakasserad på offentlig plats, men funderar sedan vidare, att om nu den blonde och blåögde mannen faktiskt funnits, så kan hans utspel vara ännu ett tecken på att allt fler får nog av förljugna hycklande kändisar vars mesallians med regimtrogena medier försatt vårt land i den prekära situation där vi är nu. Jag ser det dagligen, hör det ute på stan, får vittnesmål på mejl och i meddelanden på sociala medier, folk stör sig på hycklande kändisar som sitter på höga hästar, långt från verkligheten, och tycker sig ha rätt att skriva oss på näsan hur vi ska tycka och tänka. Ilskan kokar, uppgivenheten blandas med bitterhet, det är en coctail som är högexplosiv och topplocket flyger av när man minst anar det. Just som det kan ha gjort för en blond, blåögd man på Kallax flygplats. Trevligt kanske det inte är. Men det är förståeligt, och även djupt mänskligt. Och jo, hela denna incident är egentligen en petitess, men den säger väldigt mycket om vår tid. Och om kändisar, vars offentliga utspel är en rätt intressant barometer på ett samhälle vars värdegrund krackelerar.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer