Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Idag delas Leninpriset ut i Sverige – en kommunistisk slaktare är alltså okej att hylla

av | 23 okt, 2021 | Kultur

Lästid: 5 minuter

I den svenska skolan får barnen lära sig allt om nazismens brott mot mänskligheten. Det är bra. Mindre bra är att man inte i samma omfattning upplyser om kommunismens brott, som skördat många miljoner liv. Ofta med en brutalitet så grov att det vänder sig i magen. Ändå är detta en blind fläck, eller en medvetet undangömd sanning, som sopas under mattan av den vänster som dominerar svenska lärosäten och faktiskt såväl myndigheter som kulturliv. Idag den 23:e oktober delas något som heter ”Leninpriset” ut. Tänk dig själv att man glatt delade ut ett pris i till exempel Mussolinis eller Hitlers namn? Nej, det vore otänkbart. Men att genom ett pris hylla massmördaren Lenin går alldeles utmärkt. Idag skriver Åke Thunström om det bisarra Leninpriset, som delas ut år efter år, som om kommunismens brott mot mänsklighetens aldrig har funnits.

Det hedrar författaren Susanna Alakoski som 2013 tackade nej till priset då hon sa sig inte vilja förknippas med ”totalitära ideologier eller regimer”. Men andra svenska kulturkändisar tar gärna emot det skamfyllda priset. Som Jan Guillou (2014), Mikael Wiehe (2015) och Stefan Jarl (2017) för att bara nämna några ”namnkunniga”.

 

Vissa saker är rumsrena, andra inte fastän de är av samma karaktär. Till det rumsrena hör att ge ut pris i Lenins namn men inte att ge ut det självklart omöjliga: ett pris i nazismens namn – om nu någon skulle få för sig det. Men i kommunismens namn går det alltså bra trots att kommunisterna var värre slaktare än nazisterna. Begrunda nu nedan Lenins ord i den så kallade hängningsordern från 11 augusti 1918:

Kamrater! Upproret bland de fem kulak-distrikten måste slås ned utan förskoning. Det ligger i revolutionens intresse, då det sista avgörande slaget mot kulakerna pågår överallt. Vi måste statuera ett exempel.
1) Ni skall hänga (och häng dem så att folk ser det) minst hundra beryktade kulaker, rika och blodsugare.
2) Offentliggör deras namn.
3) Konfiskera all deras säd.
4) Avrätta gisslan i enlighet med gårdagens telegram.

Utför detta på sådant sätt att folk i en omkrets av hundratals mil kan se, darra, inse och skandera: låt oss kväva och strypa de blodtörstiga kulakerna.
Telegrafera att ni har mottagit anvisningarna och effektuerat dem.

Hälsningar, Lenin.

P.S. Använd era mest hårdföra män för detta.

Så talade alltså Lenin som idag med sitt namn får förgylla ett pris: Leninpriset – som i år mottas av författaren, journalisten och feministen Nina Björk i Varberg (där det även finns ett gemytligt litet Leninmuseum).

Det finns stor anledning att uppmärksamma priset då det visar på vänsterns hyckleri inför totalitära ideologier. Betänk även uppståndelsen mot Nya Tiders deltagande i Bokmässan samtidigt som det var fritt fram med en Leninmonter. Det fanns till och med Lenins barnhörna.

Betänk också att detta hyckleri återkommer i den demonisering som skett från första stund av SD och som nu pågår för fullt inför valet med sosseministrarna Strandhäll och Johansson i spetsen. Det sker samtidigt som det i deras led finns en före detta kommunist i form av Ylva Johansson. Man umgås vidare med en diktatur, Kuba. Palestina kan också räknas dit. Man talade också med DDR in i det sista. Man har samröre med Islamister. Socialdemokratiska Tro och solidaritet har tecknat samarbetsavtal med muslimska rådet med kopplingar till Muslimska Brödraskapet som i en del länder är klassat som terrororganisation.

Märk också Stefan Löfvens ord  ”vi tänker aldrig kritisera islam”, ett uttalande som blir groteskt i samband med den uppmärksamhet som riktades mot Lars Vilks och hans kamp för yttrandefriheten och mot islam. Löfven har alltså försvurit sig att inte kritisera islam för deras dödshot mot Vilks.

Vänstern hyckleri kan knappast bli tydligare än att man delar ut ett pris i Lenins namn.

ÅKE THUNSTRÖM

Åke Thunström är sedan barnsben intresserad av politik. Han har jobbat som datachef, marknadsansvarig och nationell samordnare för bredbandsbaserade stadsnät. Pensionär. Är nu ordförande för Föreningen för Medborgarperspektiv.se.

*******

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer