Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

ICA-handlaren i Växjö: Gängen är inte det största problemet – det är PK-politikerna och deras väljare som förstört Sverige

av | 14 jun, 2023 | Maktmissbruk, Media, Migrationspolitik

Lästid: 6 minuter

John Curovac blev ett känt namn då han i egenskap av ICA-handlare i Växjö 2019 skapade rubriker med idén att köra gängkriminella ungdomar till politikernas fina villor så de skulle få smaka på det kaos de skapat. Hans egen butik har drabbats hårt av den misslyckade integrationspolitiken och massinvandringen. Nu har fyra år gått och situationen eskalerar, med ett mordförsök nyligen utanför Johns ICA-butik. De skyldiga politikerna har skaffat väktare runt kommunhuset, Anna Tenje som är en av dem som vägrat hjälpa John har flyttat till Stockholm och han är inte direkt sams med ICA:s ledning som varnat honom för hans frispråkighet. Men John vägrar ge upp. Med bakgrund i forna Jugoslavien och en far som jobbat inom underrättelsetjänsten är han van att ta fighten. Han har sett problemen komma, lever mitt inne i dem och tänker fortsätta slåss för att Sverige ska tillfriskna. Gängen är inte mitt största problem – problemen beror på korrupta svenska politiker, säger han i denna exklusiva intervju för Katerina Magasin.

 

Jag har intervjuat John tidigare i Swebbtv, i samband med att han vill bussa gängkriminella till politikerna, du kan se den intervjun här. Redan då talade han om att dessa problem berodde på lama politiker, som var livrädd för att ställa krav.

 

 

Nu har jag honom på tråden igen och han är mer än lovligt förbannad. Men egentligen inte på de symtom som är mest synliga, likt ett varigt sår där den mesta av infektionen ligger inuti kroppen. Nämligen de kriminella gängen som rånar, våldtar och säljer knark numera överallt i Sverige. Mordförsöket utanför hans ICA-butik har bara triggat honom att göra ännu ett inlägg på Facebook, som också försöker censurera hans röst (vi är många som blir begränsade och avstängda på den plattformen idag, John är inte ensam om det). Här är inlägget i sin helhet, publicerat för fyra dagar sedan:

Just nu i Växjö. Mordförsök inatt. Bara några meter utanför min butiksentré och tragikomiskt nog precis utanför Moderaternas kontor i Växjö och det nya kommunhuset. Där sitter alla de politiker som har motarbetat och hotat mig i kampen för trygg personal, kunder och övriga växjöbor. Fyra år av kamp. Fyra år av hot och förnedring av de som borde skydda Sverige.
Därför är det viktigt att nämna alla de medskyldiga till detta mordförsök:
Anna Tenje. Moderat. Förre detta Kommunalråd i Växjö, idag äldre- och socialförsäkringsminister och statsråd i socialdepartementet i regeringen Kristersson.
Bo Frank. Moderata borgmästaren i Växjö.
Oliver Rosengren. Kommunalrådet i Växjö idag sittande i Riksdagen.
Malin Lauber. Socialdemokratiskt kommunalråd som har gaddat ihop sig med nämnda moderater och lokala media mot mig.
Gunnar Strömmer. Moderat. Idag justitie minister som har hetsat ICAs högsta ledning mot mig för att försöka få mig att dra tillbaka polisanmälan mot Anna Tenje, moderaten.
Vissa kallar det övergrepp i rättssak.
Smålandsposten, deras journalister och redaktionen som har hånat och mobbat mig under dessa 4 år. Beskrivit mig som ensam galning som hittar på historier om våldet i samhället.
Lokaltidningen i Växjö med deras ägare Cecilia Pettersson som har kastat ut mig som krönikör i hennes tidning efter att jag kritiserat ovannämnda politiker.
ICA:s högsta ledning med VDn Per Strömberg i spetsen som har hotat mig med uteslutning efter justitie ministers påtryckningar.
Aftonbladet, Expressen, SDs kanal Riks samt Dagens Nyheter med deras redaktör Peter Wolodarski som känner till alla detaljer om mina senaste 4 åren men ändå håller tyst. Vem skyddar de? Dessa är de medskyldiga. Samtidigt vill jag passa på och tacka min trogna personal och kunder. Ni har stått vid min sida hela den här tiden. Ni hade kunnat lämna mig ensam precis som de ovannämnda men ni gjorde det inte. TACK! ❤️

– Min idé att bussa gängen till politikernas hem var ju rätt genialisk. Jag tänkte att de behöver uppleva vad för slags samhälle de skapat. Vi andra måste leva med problemen dygnet runt, de stämplar ut klockan fyra och försvinner till sina trygga zoner. Självklart märker de inte vad de skapat. Men då brakade helvetet loss. Politikerna vände sig mot mig, liksom nästan all media och även själva ICA-ledningen hotade med uteslutning. De varnade mig men jag sa att jag aldrig kommer lämna min butik frivilligt, jag kommer hungerstrejka och de får bära ut ett skelett vilket kommer att bli uppmärksammat och det är ingen bra reklam för vare sig ICA eller Sverige. Men att det ska gå så långt är anmärkningsvärt.

John är fortsatt besviken på de högsta cheferna som han menar bara ser till den egna plånboken.

– ICA:s VD som varnade mig när det var som värst, struntar i mig, dig och våra barn. De vill bara tjäna pengar, under tiden vi rånas och våldtas och kämpar tog samma VD ut 36 miljoner i lön under 2022. Dubbelt så mycket som 2021 och sen avgick han. Vilket är rätt intressant, han tog våra pengar och lämnade oss i skiten, det är pengar från våra kunder, personal och handlare.

John menar att de kriminella invandrargängen inte är hans största problem, även om de förstås är besvärliga. Han har långt större problem med dem som sitter i beslutsfattande positioner och låter våldet pågå. De hade kunnat få slut på det, om de ville. Men enligt John saknas sådana ambitioner.

– Titta på dem som faktiskt tjänar pengar på våldet. De är politikerna och topparna inom näringslivet. De har nytta av våldet, av gängen som är en bekväm avledningsmanöver för att vi ska titta åt ett annat håll så vi inte ser hur mycket pengar de stjäl från oss. De har bokstavligen gjort allt för att min kritik ska tystas ner. Men jag har vittnen, inspelningar och mail som styrker allt detta politiska rävspel. Om man försöker tysta ner en person som vill påpeka otrygghet, så har man blod på sina händer. Det är därför jag pekar ut de skyldiga.

Curovac har naturligtvis rätt i att de stora samhällsproblemen med vanskötsel av våra gemensamma medel är ett enormt svart hål som ständigt mörkas av etablissemangets medier. Det är miljarder som försvinner från bygget av Karolinska. Bisarra löner till inkompetenta makthavare, bara som ett exempel 160 000 i månaden i lön till Dan Eliasson trots att han inte gjort ett skapandes grand på Regeringskansliet. Miljarder som slösas på undermålig vindkraft. Skyhöga skatter. Korruption. Svindleri i de fina salongerna. Fallskärmar till inkompetenta. Genusbluff, klimatbluff, konsulter och kommunikatörer. Men skjuts det så är det dit blickarna riktas. Det är en osviklig taktik, menar John och jag måste ge honom rätt.

John fortsätter:

– Det är PK-människorna som står bakom alla Sveriges problem. De som inte har förstått är en del av problemen, inte del av lösningen. De som inte inser att miljarder försvinner i de rika svenskars fickor. De kriminella invandrarna har släppts in medvetet och blicken riktas bort från den riktiga plundringen. Jag menar, om man inte vill ha våld och oroligheter borde man väl lösa problemen?

– Politikerna ser bara till sitt eget bästa, de med. De ville inte bekosta väktare vid ICA men nu har de själva väktare dygnet runt vid kommunhuset. Och Anna Tenje har stuckit till Stockholm, hon har förstört Växjö och nu ska hon förstöra Sveriges huvudstad och resten av landet. Det är precis så Sverige fungerar, ju sämre du sköter ditt arbete desto finare tjänster belönas du med. Nej, gängen är inte mitt största problem – de värsta problemen beror på urusla svenska politiker som fått sina jobb genom svågerpolitik och korruption, ingen av dem kan sköta sitt jobb. Även om vi får 10 000 nya poliser kommer de gå i Prideparaden, posera på TikTok och bötfälla Svensson istället för att göra sitt jobb.

För att rädda Sverige menar John Curovac att det traditionella politiska systemet är kört. i stället efterlyser han en folkrörelse där vi samlas allihop oavsett politiska åsikter och andra yttre faktorer.

– Politikerna och medierna har tyvärr lyckats splittra oss genom att söndra och härska. Först har de förstört familjen och när man förstört familjen så har man förstört samhället. Familjen är ersatt av mamma och pappa staten. Sverige är dessutom enda landet i världen där känslor viktigare än fakta. Se på de utländska kulturerna, de kommer överleva för att de håller ihop! Som klanerna. De sätter familjen främst och de förlitar sig på varandra. Medan svenskarna är ensamma och svaga.

– Det värsta är att ingen i Sverige vågar ställa krav på någon. Sverige har blivit ett skämt och utomlands har vi inte samma fina rykte som för 5-10 år. Folk frågar mig, ”vad är det som händer i Sverige?” De skakar på huvudet åt vilken cirkus det här fina landet förvandlats till. Och jag undrar varje dag, när är det nog? När får vi stopp på det vansinne som utspelar sig framför våra ögon och som vi alla på olika sätt blir lidande av?

Jag önskar jag hade ett svar. Men jag är lika undrande som John.

*******

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Vill du stötta mitt författarskap får du gärna beställa min senaste satirbok, mejla på katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Sveriges lilla röda”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer