Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I landet med världens värsta tystnadskultur förväntas folk plötsligt våga vittna mot tungt kriminella

av | 12 aug, 2020 | Det nya Sverige

Lästid: 4 minuter

Ja, du läste rätt. I landet där människor knappt vågar ifrågasätta oegentligheter på arbetsplatser eller säga till barn i lekparken att sluta bråka, i landet där man smutskastas för att man offentligt vågar yppa en systemkritisk åsikt, i landet där du inte kan älska en person med ”fel” (läs: SD) politisk åsikt, anser polisen på fullt allvar att medborgarna MÅSTE börja vittna mot livsfarliga kriminella. Detta utan några som helst garantier för sin egen trygghet. Utan möjlighet att vara anonyma. Trots att modiga vittnen, som ändå ställt upp, både mördas och misshandlas. För riskerna för ett vittne att råka illa ut är enorma, ifall den misstänkte är en av de nya herrarna som innehar våldskapital som vida överstiger polisens. Jag måste fråga våra styrande och polismakten, är ni helt från vettet? Så länge ni inte garanterar människor trygghet så kommer allt färre våga vittna. Så länge polisen inte tillåts göra sitt jobb ligger vi alla risigt till i det nya, laglösa Sverige.

Det var i samband med mordet på 12-åriga flickan i Botkyrka som Noa-chefen Stefan Hector uttalade sig i medierna, den 4 augusti: ”Det finns människor som vet vem som sköt, vem som körde bilen och vet var bilen står. Samhällets säkerhet bygger på att de berättar för polisen vad de vet”, sa Hector.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/noa-vittnen-maste-trada-fram

Hector TROR (mina versaler) att rädsla KAN (mina versaler) vara ett skäl till att ej vittna! Vad mer, jo han har mage att säga att ”samhällets säkerhet bygger på att de berättar för polisen vad de vet”. Förlåt men detta är syntax error.

Jag trodde att samhällets säkerhet byggde på att vi hade en fungerande polis, en hederlig rättsstat och politiker som värnar landets befolkning?

Jag trodde i min enfald att samhällets säkerhet bygger på att man inte låter kriminella komma undan med straffrabatt, att man inte låter dömda styckmördare diktera villkoren (Tishko Ahmed, Wilma Anderssons mördare, KRÄVER EN NY RÄTTEGÅNG).

Jag trodde att samhällets säkerhet bygger på att man ser till att gängkriminella inte får åka runt och skjuta folk på nätterna? Att kvinnor och flickor, pojkar och gamla, djur och människor, får röra sig fritt utan rädsla att misshandlas, rånas, våldtas, hånas och förnedras?

Jag trodde att samhällets säkerhet bygger på att man skyddar samhället från kriminalitet – och skyddar vittnen som vågar träda fram.

https://www.expressen.se/gt/krim/17-arig-flicka-misshandlades-av-framlingar-nu-kommer-jag-do/

 

 

Dubbelmordet i Hallonbergen: Kvinnan fick halsen avskuren: ”De satt och skrattade”

 

Det gör man dock inte.

I detta dysfunktionella samhälle tvår polis och stat sina händer. Mammor färväntas patrullera för att förhindra brott i ”orten”. Oskyldiga förväntas riskera sina liv för att vittna mot tungt kriminella. Vittnen skyddas inte. Var och en står ensam.

Stefan Hector kan ju drömma om att fler kommer att våga vittna i det av tystnad, skräck, misstro, segregation och fientlighet genomsyrade samhället. Ett samhälle som skapats av socialdemokrater i samarbete med de andra etablissemangspartierna, under ”borgerliga” ivrigt påhejat av Reinfeldt. I vårt nya Sverige värnar myndigheterna kriminella mer än offer. Man ger 60.000 till en mördare som skadat sig i fängelset, lika mycket som man gav för Ebba Åkerlunds liv till hennes föräldrar, lika mycket som Wilma Anderssons liv var värt.

Ingen normal människa med självbevarelsedrift vill riskera sitt liv i ett land med dessa prioriteringar.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer