Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I ett fritt samhälle är det medborgarnas plikt att protestera mot vansinne och åsiktsförtryck

av | 21 maj, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

En religion eller en ideologi är aldrig en ”folkgrupp”. En religion och en ideologi, i synnerhet när de hotar våra demokratiska och liberala värderingar, är det i själva verket vårt ansvar och vår plikt att kritisera. För när odemokratiska strömningar får fäste och människor som är maktgalna börjar härska med hjälp av förbud och straff, så är vi extremt illa ute. Humor är det som ryker först i en totalitär stat, därefter yttrandefriheten. Man får nämligen aldrig skratta åt en envåldshärskare. Och att ifrågasätta makten eller den odemokratiska ideologin, renderar hårda straff. Vi är på väg dit nu, i Sverige. Därför måste alla vi som vill ha kvar demokratin protestera högljutt. Det är faktiskt vår plikt.

Min vän Jan Sjunnesson, en äldre bildad herre som är skriftställare och lärare, delade förra året en satirteckning som driver med sharialagar. Bakgrunden är ett par böcker som presenterades till bokmässan 2017, och hette ”Farfar har fyra fruar” och ”Mormor är inget spöke”. Det hela var nåt slags försök att normalisera månggifte och heltäckande slöja för barn, varför man nu skulle göra det i Sverige. Efter massiv kritik drogs boken in, men det hann produceras ett antal satirbilder med förslag på liknande barnböcker.

Två av dem hette ”Mustafa vill också vara med” och visade hur en grupp gossar stenar ett flickebarn, och den andra hade titeln ”Med farfar på jobbet”, där man fick se två lakansprydda herrar prygla en tredje. Titlarna syftar på sharia-lagar, som är odemokratiska, förtryckande lagar inom islam som går ut på att du kan bli dömd till stening om du är kvinna och har varit otrogen, eller så kan man dömas till piskstraff som till exempel den saudiske bloggaren Raif Badawi, som ”hädade” mot islam och för det dömdes till just det som barnbokens omslag syftar på. Prygel. Offentligt.

Vad är det som säger att farfar inte skulle kunna ha ett sådant jobb? Farfar kanske är bödel? Och steningen, vad är det som säger att en gosse som heter Mustafa, inte känner sig åsidosatt när alla vännerna får kasta stenar på den otrogna kvinnan, och därför kommer springande och vill hjälpa till att kasta sten på den dumma, dumma tanten?

Det är Näthatsgranskaren som anmält Jan Sjunnesson för Hets mot Folkgrupp (lagen HMF) och det är delning av dessa satiriska barnboksomslag som gör att Sjunnesson nu misstänks för ”grovt brott”. Den 15:e maj förhördes han och blev utfrågad om sina åsikter om islam.

Själv anser jag att Sverige nu befinner sig på ett sluttande plan rätt ner i diktaturens avgrund. Det är i själva verket varje normal människas plikt att högljutt protestera mot att det någonstans i världen fortfarande praktiseras så pass bestialiska bestraffningar som stening och spöstraff. Jag anser att det är omoraliskt att INTE protestera mot detta barbari.Hur det än sker, om så med hjälp av demonstrationer eller mer subtilt, genom satir, så är det bra att vettiga människor inte bara håller tyst.

Det är vår plikt att krossa ett sinnessjukt system. Det är vår plikt att säga ifrån. Men glidningen mot åsiktsförtryck går allt snabbare, och människor skräms genom dessa åtgärder till tystnad. Vad kommer härnäst? Att man inte får göra en karikatyr av Löfven, Lööf (redan halvvägs där), Kristersson, Åkesson, eller, för den delen, Hitler? Vem bestämmer vilken satir som är lämplig och vilken som bör bestraffas med fängelse eller böter?

Katerina Janouch uppmanar till organiserad brottslighet

En religion eller en ideologi är aldrig en folkgrupp. En religion och en ideologi är det vårt ansvar att kritisera. För när odemokratiska strömningar får fäste och människor som är maktgalna börjar härska med hjälp av förbud och straff, så är vi extremt illa ute. Humor är det som ryker först i en totalitär stat. Man får aldrig skratta åt en envåldshärskare. Och att ifrågasätta makten eller den odemokratiska ideologin renderar hårda straff.

Nej hörni! Vår plikt som medborgare är att sätta ner foten och kräva att denna vansinniga lag, Hets mot Folkgrupp, avskaffas. Blir jag riksdagspolitiker ska jag arbeta hårt för att skrota denna lag. Den missbrukas just nu grovt, och skapar ett ofritt samhälle där de lättkränkta anger tonen. Den missbrukas också av totalitära krafter, som inte tål vare sig kritik eller granskning. Då skriker de omgående ”islamofobi” och tystar alla sina kritiker.

Jag uppmanar er därför att dela satirbilderna så mycket ni kan. Delta i denna civila organiserade brottslighet. Låt oss krossa ett sinnessjukt system. Låt dem åtala oss allihop, och därmed knäcka åsiktskorridoren en gång för alla.

Lex Kapten Klänning: Hur mycket granskning tål Näthatsgranskaren?

Näthatsgranskaren – ett digitalt medborgargarde i statens tjänst

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer