Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I det offentliga Sverige får man gärna mobba Ebba Busch – men akta dig för att avsky Annie Lööf!

av | 13 jul, 2021 | Uncategorized

Lästid: 4 minuter

En våg av indignation går genom den församlade pk-vänstern, den där högljudda och förmätna klicken som dominerar etablissemangets medieplattformar. Orsak: En kvinnlig skribent har dristat sig till att svart på vitt skriva att hon hatar Annie Lööf i tidskriften Fokus! Centerns dalande siffror och det sjunkande förtroendet för partiledaren visar att avskyn är en känsla skribenten delar med stor del av Sveriges befolkning, i alla fall de som tänker kritiskt och som genomskådat Lööfs ohederlighet, lögner och manipulationer samt Sverigedestruktiva politik där hon spottar landets bönder i ansiktet medan hon vurmar islamister och härbärgerar barnvåldtäktsmän i sin närhet. Men fasaden ska upprätthållas till varje pris och mediernas älskling ska omhuldas till varje pris. I åsiktskorridorens Sverige är ett dylikt Lööf-fientligt utspel en mental no go-zon. Som att någon i Nordkorea säger något ofördelaktigt om landets diktator.  I pk-Sverige får man i det offentliga bara avsky borgerliga politiker och då framför allt Ebba Busch, vars husköp föranlett veritabla hatdrev av den församlade socialdemokratiska ”oberoende” pressen och dess socialistiska opinionsbildare som till exempel Jonna Sima på Aftonbladet samt regeringskansliets egen spin doctor Annika Strandhäll, som troligen numera uppbär månadslön för att twittra nedsättande om sina politiska motståndare.

När det gäller Annie Lööf dras offerkortet genast fram och man talar om ”kvinnohat”. Lustigt nog dras samma kort aldrig fram när Ebba Busch får okvädinsord slungade efter sig och förminskas på grund av sin vita klänning, eller när det drevas mot henne i samband med hennes husaffär. Ebba får finna sig! Medan all kritik av Annie i princip betraktas som något långt mer avskyvärt än Lööfs egna lögner och ohederliga politiska utspel.

Skribenten som begått kardinalsynd i den svenska mediala offentligheten heter Anna Björklund och skriver bland annat att hela Annie Lööfs ”uppsyn är en känslotrigger”:

”För att jag hatar Annie Lööf är nästan existentiellt. Det handlar om att säga en sak, göra en annan, och komma undan med det. Hennes karriär symboliserar uppluckringen av den tillit som är nödvändig för att vår typ av demokrati ska fungera bra. För Annie Lööf lovade att äta upp sin sko om hon skulle göra det hon sedan dess gjort varje dag, hon sa x, på sitt alltid nedlåtande sätt, till både väljare, kollegor och journalister, och gjorde y.”

Björklund går ändå inte lika långt ner under bältet som Busch-hatarna brukar göra. Vem minns inte till exempel hur Borås tidnings egen moral majority Boel Ulfsdotter gick till attack mot Ebbas klänning under partiledardebatten i maj? För att inte tala om drevföljetongen för att misskreditera Busch i samband med hennes husköp och det ”förfärliga” förtalet hon ska ha gjort sig skyldig till. Till och med kyrktanterna i Ebbas eget parti KD tycker det är fritt fram att kasta skit på henne.

Björklund har naturligtvis rätt att lufta vilka åsikter hon vill. Har vi jämställdhet och feminism måste även kvinnor tåla vass kritik, även rent hat som orsakas av deras egna handlingar. Frågan är om Lööf inte är en av Sveriges mest avskydda politiker genom tiderna, just på grund av sina svikna löften och sina vedervärdiga lögner?

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer