Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hysteri när Hübinettes pseudovetenskapliga kurs i ”kritisk rasteori” granskas – sjukskrivning, avhopp och drev orkestrerat av DN

av | 7 sep, 2023 | Den politiska hjärntvätten

Lästid: 5 minuter

Något oerhört intressant – kanske det mest intressanta på senare år! – utspelar sig just nu inom den akademiska världen i Sverige. Låt oss kalla det för ett akademiskt, ideologiskt experiment. Till och med ett slags installation. Det är den 21-årige eleven Christian Peterson (även känd som ”Förtalsombudsmannen”) som bestämt sig för att i praktiken testa hållbarheten hos den ideologiska inriktningen och kvalitén på en universitetskurs i så kallad ”kritisk rasteori” och därför anmält sig till den, för att själv uppleva vad kursen handlar om. Ett seriöst förfarande, till skillnad från vad många journalister pysslar med när de skriver om saker de alls inte har insyn i. Kursen som hålls vid Karlstads universitet leds av den kontroversielle ”rasforskaren” Tobias Hübinette som tidigare vid upprepade tillfällen dömts för en lång rad olika brott och proklamerat att ”vita rasen” bör gå under i lidande och blod. Hübinette har trots sitt brottsliga förflutna av svenska staten fått anslag på nästan fyra miljoner kronor för att forska om den enligt honom grova rasismen i sociala medier. När han konfronteras av Peterson, som han anklagar för att vara ”högerextrem”, sjukskriver sig nu Hübinette och kursen ändrar karaktär. Plötsligt gäller inte mantrat ”alla människors lika värde” och mångfald. Och Dagens Nyheter hakar på. Där skapas drev mot Peterson utan en enda kritisk fråga till Hübinette.

Man skulle kunna tänka sig att Dagens Nyheter borde vilja ge en objektiv bild av vad som pågår, men det är deras skribent Niklas Orrenius inte ett dugg intresserad av, precis lika lite som han var intresserad av att göra rättvisa mot journalisten ”Julia Cesar” när han hängde ut henne och förstörde hennes liv för några år sedan. Tvärtom är Orrenius mån om att framställa ”forskaren” Tobias Hübinette som ett hjälplöst offer och eleven Christian Peterson som ondsint och framför högerextrem förövare. Men det är så modusen hos vänstervriden mainstreammedia fungerar.

Orrenius borde, om han hade någon heder i kroppen, istället intressera sig för politiseringen inom den akademiska världen och objektivt rapportera om det som nu sker framför våra ögon: Att Åsiktskorridoren råder inom utbildningsväsendets alla nivåer och att lärare är snarare aktivister än måna om att lära ut självständigt tänkande.

”Kritisk rasteori” är de senare årens påhitt där man slår fast att vita människor är genomonda och hatar alla med avvikande hudfärg och samtidigt att rasism mot vita inte kan existera samt att de med avvikande hudfärg per automatik alltid diskrimineras. Att Sverige är ett djupt rasistiskt land… Trots att all statistik tvärtom visar att Sverige är ett av världens minst rasistiska länder. ”Kritisk rasteori” är samma flum som ”genusstudier” – nonsenskurser som är själva kärnan i woke och som kostar oss oerhörda summor årligen då människor gör sig karriärer på att skapa konflikter, motsättningar och polarisering för att sedan kunna profitera på osäkra chefers önskan om att vara ”rätt”.

Väldigt, väldigt få personer vågar agera mot dessa ideologiska kolosser som med sin pompösa självgodhet kväver allt sunt förnuft inom i princip all offentlighet. Hjärntvätten är stor och konsensusen stenhård. Avviker du med åsikter kommer du inte kunna göra karriär, istället blir du cancellerad och deplattformerad och gärna även trakasserad, kanske av en sådan som Orrenius och Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, som godtyckligt bestämmer vilka som ska hamna i onåd. Där är Peterson oerhört modig som aldrig ger sig utan fortsätter knacka hål på de förljugna fasaderna och exponera maktmissbrukande lögnare.

Varför ska vänsteråsikter per automatik vara förhärskande inom den akademiksa världen och inom kulturen? Varför får man inte ifrågasätta att dragqueens låser sagor för småbarn? Varför får man inte kritisera en ”rasforskare” vars hudfärgsfixering stinker rasism? Varför får man inte ställa relevanta frågor när något känns tillgjort och fejkat?

Peterson påpekar att ”kejsaren är naken” men då sjukskriver sig Hübinette. Vad är det för fasoner, att en lärare på universitetet inte tål att bli ifrågasatt av en elev? Detta är våra skattepengar i arbete, gott folk. Hjärntvätten ska fortsätta till varje pris, vi ska intalas att vi är rasister och de som inte är vänster per automatik är ”högerextrema”. Men vad är det för högerextremt i att älska sitt land och vilja ha ordning och reda? Ingen vänstervriden journalist à la Niklas Orrenius kan någonsin svara på den frågan. Inte heller varför man ska fortsätta dalta med kriminella och offra barn och unga på mångkulturens altare.

Hübinette har uttryckt följande, utan att ta ansvar för dessa citat offentligt:

”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”
Källa: Creol, nr. 1/1996.

Och:

”Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.”
Källa: Svartvitt, nr. 1/1996.

Är en individ som anser att den ”vita rasen” ska gå under i blod och lidande verkligen lämplig som lärare på universitetet? Ska en vuxen man, lärare, dessutom springa iväg och sjukskriva sig så snart han blir ifrågasatt? Vad är det för sjukdom, offerkofta, så vitt jag vet är det ingen diagnos och varför ska våra skattemedel missbrukas på detta sättet? Varför vågar inte Hübinette ta en saklig diskussion om vad han håller på med?

All heder åt Christian Peterson som nu konfronterar Hübinette och ifrågasätter kursen han håller. Vi behöver fler systemkritiska aktivister som vänder upp och ner på det förljugna vänsteretablissemangets alla delar. Utbildningsväsendet är en arena där vänstern alltför ostört fått hålla på med sitt dravel, sin indoktrinering, diskriminering och inte minst låtsasforskning i hittepå-ämnen och konstruerade konflikter som de får oerhörda anslag för och där de ofta varken levererar eller ens arbetar.

Dags att en lång marsch genom institutionerna påbörjas, men åt andra hållet. Ner med pseudovetenskap och vänsterpolitiseringen av akademierna. In med fria tankar, yttrandefrihet och verklig mångfald av åsikter samt en sann och genuin inställning att alla är lika värda, alltså på riktigt. Inte bara de elever som lydigt bräker i vänsterlärarnas kör.

*********

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Därför publicerar jag hela artikeln här på Facebook.

Stöd gärna mitt journalistiska arbete på swish 1236749063

Länk till artikeln om du vill gå in, det uppskattar jag!

https://katerinamagasin.se/hysteri-nar-hubinettes-kurs-i-kritisk-rasteori-granskas-sjukskrivning-avhopp-och-drev-orkestrerat-av-dn/

*********

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Jag har den glada nyheten att meddela att min nyaste satirbok nu finns att beställa, signerad av mig enligt dina önskemål! Vill du stötta mitt författarskap och mitt arbete får du därför gärna beställa ”Kortslutning i lögnfabriken” – att ni köper mina böcker betyder mycket otroligt mycket för mig!

Mejla din beställning till: katjanouch@gmail.com och märk mejlet ”Lögnfabriken”, skicka din adress och vem boken ska dedikeras till så skickar jag betalningsuppgifter för att bekräfta din beställning!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer