Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Hyser Stefan Löfven en stor, hemlig beundran för Jimmie Åkesson?”

av | 30 jun, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Imorgon söndag inleds den smått meningslösa och rosévindränkta Almedalsveckan då diverse politiker kommer frottera sig inför varandra och inbilla sig att de är världens medelpunkt. Inför spektaklet (där jag själv ska delta i några dagar, dock ej med vanföreställningen att jag är just världens medelpunkt och icke heller på skattebetalarnas bekostnad) publicerar jag en nyskriven krönika av Eva-Lisa Dezmin. Jag tror faktiskt som hon, att Stefan Löfvén beundrar Jimmie Åkesson i smyg.

”Någon mer än jag som minns när det inte fanns något som hette ekonomiska migranter? Det var inte alls särskilt länge sedan, men nu tar självaste Löfven uttrycket i sin mun. Nu deklarerar han att det måste bli ett stopp på de ekonomiska migranterna som tar sig till EU. Detta är något som SD hävdat länge, men då var det rasistiskt och skulle betraktas som en skröna. Det är inte humanitärt, anser plötsligt Löfven, att skapa incitament för människor att åka på riskfyllda färder över farliga vatten för att ta sig till bidragslandet långt uppe i norr. Han upprepar i princip exakt det Åkesson sagt flera gånger och jag har börjat undra om Löfven hyser en hemlig, men stor, beundran för samma person som han påstår sig avsky så mycket.

Samtidigt kan vi läsa att Migrationsverket gjort ändringar i migrationsärenden som innebär att det ska bli enklare för ensamkommande att ta hit sina anhöriga, även om de saknar flyktingstatus. Jag tycker att det är hög tid att vi avskaffar begreppet ”ensamkommande” också, för de är ju nästan aldrig det. Anhöriga (ibland barn till de ensamkommande) brukar mirakulöst återuppstå så fort den ensamkommande fått uppehållstillstånd. Vad tror Löfven att det här skickar för signaler?

Det måste bli ett slut på detta gigantiska bedrägeri som sker på skattebetalarnas bekostnad. Det är ju fullständigt absurt att farsen fått hålla på så här länge och jag vill inte ens tänka på vad notan landat på hittills. Jag vågar heller inte snudda vid tanken på hur pengar som gått till uppenbara bedragare, kunnat hjälpa fattigpensionärer, eller täppa till andra hål i välfärden. Det säger sig självt att i ett land där beslutsfattare uppför sig så här osolidariskt mot sina skattebetalare, blir också viljan att betala skatt avsevärt lägre. Speciellt om folk redan lever under ett enormt skattetryck. Vem vill betala för att bli svindlad?

Om vi begränsat oss till att endast ta emot människor som har riktiga skyddsskäl, är jag säker på att vi inte sett en vård som går på knäna, en polis som saknar resurser, sett vårdköerna växa, tvingats dra ner på LSS-stöd, sett en skola i fritt fall, eller haft en massa no go-zoner. För skattebetalarna har inte bara lurats på en massa pengar, de har dessutom tvingats finansiera ett otryggare samhälle. Trots det finns det fortfarande människor som på riktigt undrar varför SD växer och varför folk skatteplanerar. Jag vet inte hur de tänker, men har försökt förstå mig på dem alldeles för många gånger för att det ska vara hälsosamt. Min slutsats är dock följande: De förstår sig inte på vanlig simpel ekonomi. De har ingen aning om utgifterna och lever långt ifrån problemområden där otryggheten har blivit en vardag för många människor. Syns det inte, så finns det inte.

Stefan Löfvens dagar vid makten är räknade, som tur är, men det här valet kommer att bli ett ödesval. Skärper vi inte reglerna kring migrationen och omedelbart börjar röja upp i det kaos som åratal av misskött och slapphänt flyktingpolitik medfört, kommer situationen snart att vara irreversibel. Även om vi tar i med hårdhandskarna redan i höst, kommer det att ta väldigt lång tid att reda upp den humanitära stormaktens lekstuga, men om vi börjar nu finns det åtminstone hopp om att undvika en systemkollaps. Det här har inget med främlingsfientlighet att göra, inte rasism heller. Det kallas för sunt förnuft och det är fullständigt nödvändigt att använda sig av det om vi inte vill se samhällskontraktet brytas helt och hållet. För när den berömda droppen fått bägaren att svämma över för den hårt arbetande skattebetalaren, som ser sina pengar strös i en aldrig sinande ström över uppenbara bedragare istället för att gå till välfärden, kommer det att brista till slut. Den som ännu inte insett det, kommer att få ett bryskt uppvaknande när folk fått nog och beslutar sig för att själva reda upp det politikerna misslyckats med. Är det verkligen det vi vill?”

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes nya bok Guessing game köper du här. 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer