Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Hyckleriet i #metoo står mig upp i halsen”

av | 22 okt, 2017 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 4 minuter

Idag när radikala feminister skriker sig hesa på Metoo-demonstrationen vill jag att de även ska tänka på sin egen öronbedövande tystnad, astronomiska hyckleri och vidriga förtryck och diskriminering de utövar mot kvinnor som inte är godkända i deras självgoda gemenskap. Det skriver idag Katerina Magasins krönikör Bianca Muratagic.

Det är flera saker som jag inte kan sluta grubbla över och som jag vill att ni ska tänka på resten av era liv. När kändisprofiler och offentliga personer träder fram med berättelser om sexuella ofredande, är ni blixtsnabba med att organisera en demonstration mot de ni kallar för ”vita cis-män.” Ni hatar dessa vita män, och fotbollshuliganer är det värsta ni vet. Sedan galopperar ni mot patriarkatet i Stockholms tryggaste områden. Men de segregerade, utsatta områden verkar inte existera i er politiskt korrekta och ädla priviligierade värld. Inte heller kvinnor som bor i dessa.

Aldrig någonsin har ni höjt er röst, visat solidaritet för era systrar i förorten. Aldrig någonsin har jag sett er kämpa för deras rättigheter eller stå vid deras sida!
Aldrig någonsin har ni tagit ställning eller organiserat en demonstration för kvinnor som trakasseras, förföljs och mordhotas för deras klädval, livsstil och religion i förorterna eller på asylboende. Ni kämpar inte för deras rättigheter? Är kvinnor med invandrarbakgrund mindre värda i era ögon?

Aldrig någonsin har ni tagit ställning, uttalat er eller organiserat en demonstration mot ”bacha bazi”-gruppvåldtäkter och sexuella utnyttjande av pojkar och män, taharrush gamea-gruppbaserat sexuellt våld och trakasserier mot flickor och kvinnor som sker på offentliga platser som festivaler, torg, badhall samt hedersförtryck, hedersmord och hedersvåld.
Är dessa pojkar och flickor med olika etnicitet och bakgrund mindre värda i era ögon?

Det ni har gjort däremot är att aktivt motarbeta, tysta ner och smutskasta de som jobbar idogt med att stoppa nya och vidriga typer av brott i Sverige som följde med inflödet av män från kvinnofientliga kulturer, dessa som ni har valt att sopa under mattan!

Aldrig någonsin har jag sett ett land där politiker, aktivister, kyrkan och media stöttar, sympatiserar och kärleksbombar en illegal invandrare som dömdes för sexuellt ofredande mot ett barn. En 14-årig flicka som sedan mobbades brutalt och förföljdes för att hon samlade mod att berätta!
Aldrig någonsin har jag sett eller hört en rikspolischef ömma för en mördare som tog en ung kvinnans liv bara för att han har varit med om ett trauma i sitt liv!

Och jag kan inte låta bli att undra vart var ni då? Eller var det inte lika intressant och viktig för er att höja era röster eftersom ni är bara ute efter vita vita cis män? Vita cis-män som faktiskt är medvetna om sina handlingar, till skillnad från majoriteten av kriminella men män med utländsk påbrå? Menar ni att det är deras traumatiska bakgrund som driver dem till att begå vidriga brott medans vita män gör det för de vill utöva makt samt förtrycka kvinnor? Menar ni att vi ska ursäkta, visa förståelse och stöd för män med utländsk bakgrund som begår grova brott som våldtäkt mot barn men gå i taket när en vit cis-mans ben råkar nudda ditt på tunnelbana?
Gör ni skillnad på sexbrottslingar?

Ni fryser ut, hånar och mobbar offer! Ni tillåter inte kvinnor som samlade mod för att berätta om sina traumatiska upplevelser delta på er organisation p g a deras politiska bakgrund?!
Ni rättfärdigar er mobbning genom att stämpla och döma dessa kvinnor som rasister?
Ni som predikar om allas lika värde, jämlikhet och medmänsklighet förtrycker andra kvinnor
p g a era personliga övertygelse, känslor, ideologi och principer. Ni låter dessa gå före offer! Dessutom så försvarar ni det och gör offer av er när någon ifrågasätter och kritiserar er radikalism, rasism och diskriminering samtidigt som ni anklagar andra för det!

Vad håller ni på med?

BIANCA MURATAGIC

Bianca Muratagic arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag, musikskolan Sångakademi Bianca i Uppsala.

(Det här är en debattartikel innehållande opinionsmaterial, publicerad på Katerina Magasin. Åsikterna i artikeln står skribenten för. )

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer