Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hur skulle socialdemokraterna känna sig om de fick 17% och mobbades ut?

av | 28 sep, 2018 | Politik

Lästid: 5 minuter

Föreställ dig att allt var tvärtom i landet Sverige. Tänk om det var Sverigedemokraterna och Vänstern som var de två största partierna, och Socialdemokraterna hade fått 17%? Vad skulle 1,1 miljoner sossar tycka om att bli utfrysta och mobbade? Vad skulle de känna inför att bli föraktade, hånade, och uteslutna från möjligheten att påverka politiskt? Henrik Schyfferts alla shower avbokas. Kjell Bergkvist och hans kändisgäng blir arbetslösa. Alexandra Pascalidou och Göran Greider får inte längre värma tv-sofforna och ingen är intresserad av Malena Ernmans klimatångest. Den röda stiliserade biologiska avarten, den stolta symbolen för Socialdemokratin, är med ens blomma non grata, och skyndsamt plockas den ner från lokala bibliotek och kommunhus där den dittills prytt väggarna då man haft blocköverskridande samarbeten.

I en riktig, funktionell demokrati fungerar det inte så att minst får mest och störst blir utan. I en riktig demokrati är det folket som bestämmer vilka som ska få makt. Partier får proportionerligt med inflytande utifrån hur många som röstar på dem. Ja, folket, alltså medborgarna bestämmer – inte de andra partierna. Men demokratin är satt på stand by i Sverige.

Så låt oss leka en lek, en fantasi om hur det skulle vara om valutgången blev en annan än den som presenterats oss. Den blågula blomman, Sverigedemokraterna, blev störst, den fick 28%. Den röda nejlikan, med ett segervisst V i mitten, är nummer två, har fått 19%. Men den felnavlade pusselblomman, Socialdemokraternas stiliserade biologiska avart, drabbades av svår pasokifiering och fallerade. Trots sin idoga propaganda på arabiska i no go-zonerna lyckades man inte övertyga folket, vars bilar brinner, att de skulle rösta sosse i ännu ett val. Från Ahmed i Araby till tanterna i Timrå har man skakat på huvudet och lagt sin röst på Jimmie. Till och med den högpresterande juristen i sin bostadsrätt i Birkastan beslöt sig för att lämna de blå och istället satsa gult. Sossarna kändes som illa redd brunsås i detta val, för vem vill egentligen stötta ett parti med verkligt nazistiskt förflutet? Jimmie kanske hade bomberjacka och led av tillfällig högerextremistförvirring back in the days på 90-talet i Sölvesborg, men sossarna hade faktiskt både rasbiologiska institutet, koncentrationsläger samt lät Hitler utnyttja Sverige likt en villig glädjeflicka när tågen fulla med ammunition dundrade genom landet på sin väg till det belägrade Norge. Nej, lite oborstat näthat i nutid är ingenting mot den vidriga vitmaktshistorik som socialdemokratin släpar på, således valde såväl hemmafrun i Karlskrona som banktjänstemannen i Uddevalla att vända Löfven ryggen.

De andra, Cazzandra Delabarca och Ulla Batista, de å sin sida valde Vänstern. Ska det vara rött ska det vara djuprött och allt ägande måste bli gemensamt! Halvmesyrer var oss till ingen nytta, resonerade de ideologiskt söndermarinerade, och såg till att Vänstern fick duktiga 19% – och därmed blev landets andra största parti.

Özz Nujen och Mina Dennert från censursekten #jagärhär vaknar den 10:e september till en förändrad värld. Plötsligt vill ingen tala med dem. Folk tystnar när de kommer in i lokalen, det är som om de sprider svininfluensa eller något ännu värre bara de öppnar munnen. I Katrineholn dimper det ner ett mejl hos den fackligt engagerade Olle om att han tyvärr inte kan fortsätta som representant då hans parti fallit i onåd. Tusen och åter tusen blir inte inbjudna till födelsedagsfester och bröllop då de tillhör ”fel” parti. En artist som skulle uppträda på Socialdemokraternas julfest har blivit uthängd som anhängare av partiet och blir avbokad från alla kommande konserter. Människor viskar och pekar finger och det blir socialt riskabelt att avslöja vad man röstat på. Att komma ut som sosse visar sig fullständigt förödande. Utfrysningen och mobbningen är naturligtvis total även i riksdagen, där Vänstern känner sig som fisken i vattnet då de äntligen legitimt kan tysta alla partier som är mindre än de själva. Någon har hört rykten om Gulag, en koloni som i stillhet uppförs någonstans i trakterna av Piteå och dit man tänkt skicka hälften av socialdemokraterna i Stockholms kommunfullmäktige på omprogrammering. Njutningen i Jonas Sjöstedts ansikte går inte att ta miste på då han trycker till Annika Strandhäll med stalinistisk härskarteknik. ”Du vet att det inte spelar någon roll hur man röstar? Det viktigaste är vem som räknar rösterna” flinar han självgott och gör en high five med Veronica Palm.

För det är endast det tredje största partiet, Socialdemokraterna, som inte får vara med. ”Men det är ju orättvist”, utbrister Anders Ygeman hjälplöst och ser sig omkring i plenisalen för att söka stöd. ”Vi har faktiskt SJUTTON PROCENT!” Isabella Lövin ser kaxigt på honom och låter iskall på rösten när hon får fram ett avmätt ”sorry”.

Ja, hur skulle det vara om 17%, eller 1,1 miljon socialdemokrater, över en natt förlorade rätten att ha något att säga till om i Sverige? Hur skulle det kännas om allt var tvärtom och de andra partierna vände Stefan Löfven ryggen? ”Jag vill gärna prata med er” skulle Löfven vädja, men ingen skulle hörsamma hans bön. Istället skulle varje tidningsartikel handla om hur viktigt det var att inte samtala med Stefan. Stefan skulle få stå ensam vid ett bord medan de andra skulle mysa ihop över kaffe och kaka. Stefan skulle dagligen läsa löpsedlar om hur nödvändigt det var att isolera honom. Och Nobelfesten skulle han givetvis bli portad från. För så gör man med den som leder Sveriges tredje största parti.

TV-sofforna skulle dagligen befolkas av mig, Joakim Lamotte, Aron Flam, Hanif Bali och Paula Bieler, av Soheila Fors och Arga Blatten, av Chang Frick och Lennart Mattikainen, av Jan Sjunesson och Mats Dagerlind. Vi skulle höra samhällsanalyser av Johan Lundberg och Lars Bern, av Magnus Sandelin och Karl-Olov Arnstberg, av Mona Wallter och Devin Rexvid. Nya tyckarpaneler skulle snabbt uppstå, med namn som Mira Aksoy, Nike Örbrink, Erik Rantzow och Hilda Frick. Greider? Ingen skulle komma ihåg Greider. Kanske skulle han då starta en alternativ Youtubekanal för att överhuvudtaget få synas, men den skulle snart bli shadowbannad av Facebook och Twitter och icke sökbar på Google.Greider skulle eventuellt till och med få swishförbud. Avmonnetarisering, heter det visst.

Kanske skrattar du nu, men kom ihåg att det roligaste är sånt som är sant. Har du själv aldrig blivit mobbad, bör du genast föreställa dig det. Fundera en stund på ordet värdegrund och begreppet alla människors lika värde. Det gäller samtliga individer i Sverige – utom den som är socialdemokrat. Eller hur var det egentligen? Var det så vi föreställde oss demokrati?

 

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer