Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Hur mycket politisk korruption tål Sverige?”

av | 18 sep, 2018 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

De svenska gränserna är de absolut sämsta i Europa. Faktiskt läcker de som såll, skulle man kunna säga. Tekniken fungerar inte och det råder stor brist på personal. Många rapporterar om att det är fritt fram för vem som helst att ta sig in i landet. I sitt tal vid Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen, 14 januari 2018, betonade statsminister Stefan Löfven vikten av att försvara och skydda landets gränser: ”Vänner, inget är mer grundläggande för en stat än att skydda sina medborgare och sina gränser. Rikets säkerhet ska försvaras i varje läge. Det är regeringens främsta uppgift”, sa han då. Men som det numera är brukligt för Sverige var detta bara tomma ord. Bianca Muratagic skriver idag om ett land och ett folk som likt lojala hundar blint låter sig bedras.

”I skrivande stund undrar jag hur mycket lögner, manipulation, korruption och bedrägeri tål Sverige och svenskarna? Sanningen är skrämmande. Sverige har Europas sämsta gränskontroller, personalen saknar kompetens och utbildning att upptäcka ett falskt pass, förfalskade dokument och kriminella, däribland jihadister. Förutom att medborgarnas och rikets säkerhet utsätts för fara så gör man allt i sin makt att mörka och undanhålla denna information från väljarna för att säkra sina positioner.
I går avslöjade Kvällsposten att gränspolisernas Schengen-rapport hemlighållits inför valet. Justitieministern Morgan Johansson (S) var informerad, men avvaktade med att informera medborgarna. Flera poliser vittnar om att chefen för gränspolisenheten, Liselotte Ström, ansåg att rapporten var politisk känslig och därför skulle undanhållas tills valet var genomfört.

Korruptionen är monumental. Astronomisk. Socialdemokraterna har gjort sitt yttersta att strypa yttrandefrihet, att styra och kontrollera medierna, sprida lögner och propaganda med vidriga påverkanskampanjer innan valet, och kommit undan med det.
Regeringen har vägrat studier och undersökningar och hållit tyst om våldtäktsmännens etnicitet trots lavinartade ökning av våldtäkter och nya typer av sexuella brott i Sverige och kommit undan med det. Istället ljög Ylva Andersson (S) i sin intervju med BBC om att antalet våldtäkter i Sverige sjunker, poliser har fått direktiv att inte lämna ut signalement på förövarna och dåvarande rikspolischef Dan Eliasson (S) lärde svenska folket dygden att ömma för kvinnomördare. Dessutom slipper majoritet av våldtäktsmän och mördare utvisning.
IS-återvändare får resa och behålla sitt medborgarskap och pass eftersom Sverige, enligt justitieminister Morgan Johansson inte kan göra ”människor” statslösa. Och de kommer undan med detta…

Sverige skakades av en stor säkerhetsskandal 2017, då rikets säkerhet skadades allvarligt när svenska registret över körkort och känslig information om hamnar, broar, tunnelbana och vägar i Sverige läcktes. Inrikesminister Anders Ygeman (S) som visste om IT-läckan men valde att inte informera statsministern valde dock att tona ner hotet mot rikets säkerhet och ville ha ”credd” för sitt arbete. Han kom också undan med det hela.

Fräckheten är total. Astronomisk.

Det börjar bli sent för Sverige.

Jag tittar på ”Gränsbevakarna i Australien” på kanal 9, där tusentals kvinnor och män viger sina liv att skydda australiensiska gränser och imponeras av det enorma och noggranna arbetet man lägger på att skydda sitt land, medborgarna och rikets säkerhet. Detta borde vara varje lands högsta prioritet, konstaterar jag. En solklar självklarhet.

När jag bodde i Italien såg jag ett hemskt inslag på nyheterna om en hund som misshandlades grovt av sin ägare som ville göra sig av med hunden. Hunden som vanställdes och dumpades vid floden 35 km från hemmet kröp tillbaka och dök upp framför mannens dörr två dagar efter. Jag brister i gråt.

Hundens lojalitet, godtrogenhet och naivitet påminner om svenskarnas förtroende och underkastelse för Socialdemokraterna. Av någon anledning fortsätter de att rösta på partier och makthavare som säljer ut sitt land, som bedrar, sparkar på och förgör folket.
Men en stor del av svenskarna kryper tillbaka till vallokalen och röstar lika troget på dem som misshandlat dem i decennier. Likt lojala, godtrogna hundar betalar de till och med för att fortsätta låta sig bedras.”

BIANCA MURATAGIC

BIANCA MURATAGIC är sångpedagog, opinionsbildare och krönikör

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer