Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hur mycket feminism tål Sverige?

av | 19 mar, 2018 | Relationer

Lästid: 4 minuter

”När vi nu har facit på hur landet ser ut efter fyra år av feministiskt styre, är frågan högst relevant. Samhället har sannerligen inte blivit tryggare och definitivt inte för kvinnorna, såvida de inte sveper in sig och håller sig på mattan förstås. Är det dit vi vill komma, så är vi på god väg nu. För att sammanfatta hur långt det gått skulle jag vilja berätta en alldeles sann historia. Följande kan eventuellt också betraktas som ett regelbundet scenario i framtiden om den feministiska regeringen tillåts fortsätta leda landet”, skriver Eva-Lisa Dezmin.

En kvinnlig bilförare hade oturen att få motorstopp, men mitt i allt elände insåg hon att fordonet fått problem strax utanför ett garage där en ung man stod och mekade med bilen. Glad över insikten om hur nära räddningen fanns, knallade hon fram till honom.
”Hej”, sa kvinnan och log. ”Skulle du kunna hjälpa mig? Bilen bara dog.”
”Vad menar du?” Mannen torkade av sina oljiga händer på en trasa och studerade henne med rynkad panna.
”Jag tänkte att du verkar förstå dig på bilar och har alla verktyg tillgängliga, så även om det inte finns tid just nu, kanske du kan kolla på min bil senare?”
”Är du inte riktigt klok?” Hans ansiktsfärg hade nu antagit en påtagligt röd nyans. ”Du får låna skiftnyckeln och ligghoran om du vill, så kan du fixa det själv.”
”Jag vet inte hur man gör”, förklarade kvinnan. ”Jag vet inte ens vad felet är. Om du får en sekund över senare så kanske–”
”Det kommer jag inte att få!”
Förskräckt lämnade kvinnan den besynnerliga ungherren i garaget, men hann knappt tillbaka till bilen förrän han kom rusande och överlämnade ett brev till henne. Ännu chockskadad av händelsen, tog hon emot lappen och började läsa:
”Tjenare bruden,
Du frågade mig om jag kunde reparera åt dig, vet du vilken dag det är idag? Det är den nittonde november, ringer det några klockor? DET ÄR DEN INTERNATIONELLA MANSDAGEN!
Jag meckar med en bil som ska användas i en demonstration senare idag. Varför? För att jag vill ha samma rättigheter som du har. Så nej!!! Jag har inte tid att hjälpa dig med bilen eftersom jag jobbar heltid med att kämpa mot matriarkatet, parallellt med att studera.
Slutsats: INGEN LEDIG TID FÖR RANDOM KVINNORS BEHOV.
Råd: 1. Lär dig mecka. 2. Lär dig om matriarkatet. 3. Börja ändra dig själv. 4. Lär andra.”
Mannen tog därefter en bild på brevet, lämnade den mållösa kvinnan vid sin trasiga bil och återvände till verkstaden.
Han var extremt upprörd över det faktum att en obekant kvinna hade fräckheten att be honom utföra en traditionellt manlig syssla, bara för att hon påstod sig sakna kunskaperna att göra det. På självaste internationella mansdagen dessutom! Hur ironiskt fick det bli? Därför skrev han ett ilsket inlägg på Facebook som han postade tillsammans med bilden på lappen: ”Det viktigaste med den nittonde november är att det får utrymme. Att det en dag om året får svämma över med att det inte är jämställt i Sverige. Att det kan hända sådana här grejer. Att vi är så fast i matriarkala strukturer. Att vi kan få kunskap om det. Att ingen kan komma undan.”

En kort tid därefter publicerade Fria Tider en artikel om händelsen där man framställde mannen som en hjälte och i texten hänvisades det till Årets män.

Ovanstående har hänt, men (som de flesta redan räknat ut) i originalversionen rör det sig om en man som bad en kvinna sy i en knapp åt honom. Förlagan kan läsas här. Och det var Lars Lindström som (föga förvånande) framställde kvinnan som en hjälte. Sorgligt nog är det här ingen engångsföreteelse, hela vårt samhälle flödar över av dylika galenskapsutspel med jämna mellanrum. Men när de riktiga kvinnokämparna tar tag i verkliga problem som kvinnor i Sverige har idag, blir de istället ofta påhoppad av just … ta daaa, feminister. Hur sinnessjukt är inte det?

De som kallar sig feminister idag har som sin främsta uppgift att förfäras över symboler på toalettdörrar, hur kvinnor framställs i litteraturen, över hur Herr Gårman borde ersättas med Fru Gårman och hur patriarkatet hindrar dem från att ta plats i företagens styrelser. Well, med ovanstående i färskt minne kan jag inte tänka mig att det finns någon företagsledare befängd nog att släppa in liknande individer på beslutsfattande positioner. Hur skulle det företaget se ut efter någon månad?

Kvinnor som verkligen behöver feministernas stöd – de som förtrycks i förorterna, de som blir gängvåldtagna, de som gifts bort som barn, de som könsstympas och de som inte vågar gå ut på kvällarna – dessa skiter feministerna högaktningsfullt i. Det säger lite om vems ärenden dagens kvinnosakskvinnor springer, eller hur? Ironiskt nog begriper de det inte själva.
Samtidigt ska vi inte bli förvånade över att de uppför sig som bortskämda barnungar med problem så marginella att de inte ens når upp till kanten på sandlådan. Deras förebilder sitter nämligen i regeringens lilla lekstuga och beter sig exakt likadant. Har man då inte förmågan att bilda sig en egen uppfattning om vad som är rätt och vad som är fullständigt absurt, låter resultatet inte heller vänta på sig. Hela samhället går mot en katastrof, medan all uppmärksamhet riktas mot hinkarna och spadarna.
Låt oss hoppas att Sverige aldrig någonsin igen får uppleva en feministisk regering. För jag är tämligen övertygad om att inget land tål den här sortens feminism i fyra år till.
EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Köp hennes bok Wicked game här: https://www.adlibris.com/se/bok/wicked-game-9789198388008

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer