Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hur länge tänker etablissemanget fortsätta stötta och acceptera det vänsterextrema våldet?

av | 27 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Natten mot idag la Mattias Karlsson (SD) ut en text på Facebook om sina erfarenheter av våldsvänstern, som har fått stor spridning. Det pratas mycket nu om hat, hot och våldet som ökar, men just Sverigedemokraternas utsatthet i dessa fall, diskuteras i princip aldrig. Kanske sitter Reinfeldts bevingade ord kvar i alla som ogillar SD: ”Jag tar avstånd från alla former av våld och hot. Men vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.” Jag tänkte relatera till hans långa lista, sätta in en annan politiker i samma situation och ställa frågan: Hade våldet uppmärksammats mer om det handlat om exempelvis Anders Ygeman, tidigare gruppledare för Socialdemokraterna? Det skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i dag.

Jag har tagit mig friheten att korta Karlssons text något, samt anpassa den i slutet mot socialdemokraterna, men här kommer inlägget. Nu skrivet utifrån Ygemans perspektiv:

”Hoten, hatet, våldet… Under hela mitt vuxna liv har det varit ständigt närvarande. Något som man tvingades vänja sig vid och nästan började se som normalt. För egen del har jag varit med om att sitta och grilla vid en damm i ett naturreservat en ljummen sommarkväll och lyssna på Gyllene tider när en minibuss plötsligt dyker upp och ett tiotal, svartklädda maskerade män med tillhyggen i händerna hoppar ut och börjar springa mot oss med avsikt att slå oss sönder och samman, kanske döda oss.

Jag har blivit slagen medvetslös med järnrör av svartklädda, maskerade män. Jag har sprejats med tårgas i ansiktet och halsen så att jag tappat synen och knappt inte kunnat andas på ett par timmar.

Jag har suttit på en middag med partivänner när alla fönsterrutor plötsligt slagits in och tårgasgranater har kastats in genom glasskärvorna och fått alla att fly i panik över välta bord och stolar.

Jag har suttit på politiska möten där fönsterrutorna plötsligt krossats, där stenar och armeringsjärn kastats mot oss och partivänner fått forslas bort med ambulans.

Jag har hållit tal på torgmöten där rökgranater, behållare med frätande syra och rörbomber kastats emot mig och mina vänner.

Jag har hållit en 18-årig SSU-tjej i handen medan hon pendlade in och ut ur medvetande och vi inte visste om ambulansen skulle hinna fram i tid för att rädda hennes liv.

Jag har blivit omringad av en grupp svartklädda maskerade män som väntade på mig utanför min arbetsplats på stadshuset i Malmö och förklarade för mig att både jag och min familj skulle få betala ett gruvligt pris om jag inte genast sade upp mig och avslutade mitt politiska engagemang.

Jag har hört mamman till mina barn skrika och gråta i panik efter ha tvingats se sina vänner bli överfallna med järnrör, yxor och knivar.

Jag har sett en gammal, svårt sjuk kvinna bli sparkad nedför en stentrappa av en hord av maskerade män.

Jag har talat i telefon med en vän efter att han och hans fästmö blivit slagna sönder och samman med knogjärn när de var på väg hem från en restaurang.

Jag har talat i telefon med en vän strax efter att han jagats av två knivbeväpnade män som försökte döda honom.

Jag har talat med en partikamrat som genom ett under undkommit döden efter att han blivit knivhuggen 27 gånger.

Jag har talat med en partikamrat som i samband med en flygbladsutdelning slogs ned och i medvetslöst tillstånd fick en flera kilo tung sten släppt mot sitt huvud.

Jag har läst redogörelser för hur polisen i sista stund lyckats stoppa veritabla massakrer genom att finna nedgrävda tidsinställda bomber och arrestera maskerade män som förskansat sig på tak för att kasta ned brinnande molotovcocktails på deltagare i en politisk demonstration.

Etc, etc, etc…

Merparten av detta våld har kommit från nazisterna. En organisation som efter att en 17-årig kille, vars åsikter de ogillade, hade fått halsen avskuren och dött, paraderade med banderoller med en bild på en gravsten och texten: ”En fixad – Nu tar vi resten!”

Trots allt detta så har hela den samlade, så kallade ”demokratiska högern”, från Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Ungsvenskarna, år efter år, fortsatt att samarbeta med dem och stötta dem på olika sätt. Man har givit dem skattefinansierade samlingslokaler, man har skrivit under gemensamma plattformar och upprop med dem, man har bildat gemensamma ”enhetsfronter”, nätverk och forum med dem, man har gått i samma demonstrationståg som dem.

Och än idag, år 2019, så vägrar Sverigedemokraterna att ta avstånd ifrån NMR och man kommer att göra reklam för dem och inkludera deras anhängare i sitt valmaterial inför EU-valet.

Samtidigt anklagar högern oss socialdemokrater för att vara ”naiva människor” som utgör ett ”hot mot Sveriges tolerans inför flyktingar som reser hit utan giltiga ID-handlingar”.

Det är helt ärligt svårt att finna de rätta orden för att beskriva mina känslor inför detta, men bottenlöst, vämjeligt hyckleri får väl duga tills vidare…”

Tror ni att någon endaste människa ryckt på axlarna om detta drabbat Socialdemokraterna? Att journalisterna låtit bli att skriva om det? Att debatterna inte avlöst varandra i tevesändningarna? Och vad tror ni hade hänt om Åkessons svar på detta, varit följande: ”Jag tar avstånd från alla former av våld och hot. Men vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande, där de mest utsatta i vårt samhälle ställs mot lyxmigranter från tredje världen, inte ska bli förvånade om sådant händer.”

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 48, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

Hoten, hatet, våldet...Under hela mitt vuxna liv har det varit ständigt närvarande. Något som man tvingades vänja sig...

Posted by Mattias Hans Karlsson on Friday, April 26, 2019

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer