Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hur länge ska public service tillåtas bryta mot sitt uppdrag?

av | 15 jul, 2020 | Media

Lästid: 6 minuter

Att vi i Sverige har ett public service som gång på gång sviker sitt uppdrag är faktiskt det största hotet mot demokratin i vårt land. Sedan public service blev skattefinansierat har man helt skamlöst släppt på ambitionerna att åtminstone låtsas försöka arbeta enligt sitt uppdrag, nämligen att vara sakliga och opartiska. Idag har public service i allt större omfattning förvandlats till en politisk megafon och arbetar aktivt för att i så stor omfattning som möjligt hjälpa den sittande regeringen bibehålla sin makt och genomföra sin politik. Man arbetar aktivt och målmedvetet för att påverka folks åsikter, hjärntvätta barn och ungdomar, sprida lögner om andra länders politiska styre och utveckling, samt ge fördelar till de svenska politiker vars ”värdegrund” man anser korrekt. Den senaste tiden har vi bevittnat haveriet med en positiv särbehandling av Morgan Johansson, samt en fullkomligt katastrofal rapportering om valet i Polen. Tidigare har det rapporterats oerhört skev om valet i Storbritannien, omröstningen av Brexit samt givetvis public services hatobjekt Donald Trump, för att bara nämna några områden där osakligheten och agendajournalistiken är iögonfallande. Det känns som om jag tjatar om det här alldeles för ofta, men så länge public service missköter sig måste de här sakförhållandena belysas, tills det faktiskt blir en ändring.

Journalisterna på SVT och Sveriges Radio lyde runder en socialistisk värdegrund. Partisympatierna ligger främst hos Miljöpariet, Feministiskt Initiativ samt givetvis socialdemokraterna i alla former. Man är även vänligt sinnad och naivt inställd till radikal politisk islam, och försöker normalisera såväl misslyckad integration/assimilation samt det faktum att den svenska migrationspolitiken är ett flagrant fiasko. Under coronapandemin har man knappt ställt en kritisk fråga angående den svenska ”strategin”, istället skyddar man statens ”experter”. Den mångfald man säger sig representera innebär enbart en ”mångfald” i olika kulörer av rött och grönt. Konservativa och nationella röster beskrivs som ”extremister”, stämplas som kontroversiella, och ges inte ett balanserat, opartiskt och neutralt utrymme.

Den anställd, som avviker åsiktsmässigt från den officiella åsiktslinjen inom public service blir utfryst och degraderad.

Eller så anställs man inte alls. För vem som helst får givetvis inte jobb i statens propagandacentral. Man vill ha lydiga och jasägande tjänare. Inte kritiskt tänkande individer som vågar ifrågasätta tystandskultur och åsiktsdiktatur.

Jag – och många andra – behöver med jämna mellanrum påminnas om vad uppdraget för public service ska innebära. På hemsidan för myndigheten för press, radio och tv står att läsa följande:

De tre public service-företagen har en särställning på medieområdet och därmed ett särskilt samhällsansvar. Detta särskilda ansvar kommer till uttryck i uppdraget att verka i allmänhetens tjänst. 

MIn kommentar. I allmänhetens tjänst, ja! Det innebär att man ska förse allmänheten med relevant information – INTE propaganda för den politik som public services anställda redaktörer, chefer och journalister finner lämplig och värdegrundsriktig. Public service ska INTE fostra folet. Public service ska INTE vara ett propagandaorgan för socialdemokrater, vänsterliberala och miljöpartister. Public service ska INTE hjärntvätta barn och unga. Public service ska INTE gynna religiös extremism och agera apologeter till kriminalitet och samhälleliga dysfunktioner som kommer av en ansvarslös migrationspolitik. Public service ska INTE heller lobba för fortsatt destruktiv politik och missgynna de politiska krafter som arbetar för att rätta till samhällsutvecklingen.

Jag fortsätter att citera myndigheten för press, radio och tv:

Att bedriva sändningar i allmänhetens tjänst innebär i huvudsak att det ska finnas en mångfald genom ett mångsidigt utbud, spegling av förhållanden i hela landet och en variation i produktionsformer. Det ska vidare finnas en allsidig nyhetsverksamhet och ett brett kulturutbud tillgängligt för hela publiken. Bolagen ska särskilt tillgodose behov hos vissa målgrupper, nämligen barn och unga, personer med funktionsnedsättning och minoritetsspråksgrupper. Denna sändningsrätt ska utövas sakligt, opartiskt och med hänsyn till den enskildes privatliv och till televisionens respektive radions särskilda genomslagskraft.

Min kommentar:

Läs om uppdraget igen: Att bedriva sändningar i allmänhetens tjänst innebär i huvudsak att det ska finnas en mångfald genom ett mångsidigt utbud och spegling av förhållanden i hela landet.

Hur klingar detta? Mångfald? Mångsidigt utbud? Spegling av förhållandena i landet? Nej, tyvärr, det råder kraftig slagsida åt vänster och förhållandena i landet speglar man ICKE på ett rättvisande och korrekt sätt. Man förhåller sig inte neutralt till politik man redan på förhand avfärdat. Man speglar inte förhållandena i Sverige. Journalisterna är politiska aktivister som aktivt arbetar för att tittarna ska marineras i korrekt ideologi. Därför släpper man inte heller fram kritiska röster. Debattörer tas in efter partibok. ”Mannen på gatan” är en noga utvald individ med åsikter som går hand i hand med konsensus. Åsiktskorridoren upprätthålls genom att public service själva drevar mot systemkritiska röster och skapar narrativ av att dessa är problematiska. Och vill man anäla SVT eller Sveriges Radio till GRanskningsnämnden för att man anser att fel i till exempel saklighet har begåtts, så kommer anmälan till en politisk aktivist som troligen friar det aktuella programmet om det anmäls utifrån politiskt ”fel” synvinkel. Därför fäller man till exempel inte orättvist brunkletning och rasiststämpling av oliktänkande. Vilket i sig gör Granskningsnämnden till ytterligare ett politiskt färgat organ utan någon som helst relevans. Det är lite som att låta Anders Tegnell-vänliga personer sitta i en ”oberoende” Coronakommission… oj, hoppsan, vi är visst i Sverige och något sådant är inte ett påhitt utan tyvärr en skev realitet.

Nåväl. Det behövs en verkligt opartisk public service-kommission. Hur public service drivs och sköts behöver revideras. Jag önskar att public service skulle följa sitt uppdrag, nämligen att de skulle vara sakliga och opartiska. Som det är nu är public services politiska ställningstagande ett flagrant relelbrott och ett stort svek mot medborgarna. Hjärntvätten fortgår dagligen via SVT och Sveriges Radio och du tvingas betala för att bli hjärntvättad. Hur länge ska det dröja innan maktmissbruket får ett slut?

Tack till Steget Efter för den talande bilden!

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer