Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Hur kommer det sig att 80% inte protesterar mot att Sverige blivit en tågkrasch i slow motion?”

av | 16 jul, 2019 | Debatt

Lästid: 4 minuter

De dyker upp då och då kring oss samhällskritiker, personer som ställer frågan ”Vad har hänt med dig?”. De syftar på att man vägrar att anpassa sig till Åsiktskorridoren, till dysfunktionen, helt enkelt att man har andra politiska åsikter än de själva, ofta i fråga om den totalt tokiga svenska migrationspolitiken. Genom att undra om vad som har ”hänt” (det vill säga att man vägrar acceptera massinvandring som en normalitet) försöker de också skapa en känsla av att något är fel på ens kognitiva förmåga. Och att det är denna, i deras ögon, märkliga syn på världen som är själva problemet – inte samhällsförfallet i sig, det man reagerar på. Jag skulle vilja vända på denna stek och istället fråga de 80% av Sveriges befolkning som lallar på som om allt är frid och fröjd: ”Hur kommer det sig att ingenting händer med er? Hur kommer det sig att ni inte reagerar på att vårt land blivit som en tågkrasch i slow motion?”

Den där frågan ”vad har hänt med dig?” ställs ofta i samband med att de politiskt korrekta, vänsterliberala individerna ifrågasätter ens skildring av den svenska verkligheten, och kritik av systemet. ”Vad har hänt med dig?” yttras som en förebråelse, en tillrättavisning. Det är givetvis en retorisk fråga, för de undrar inte, däremot blir de besvärade över att man inte ljuger och förnekar som de fortfarande gör. De vill helst säga ”vad håller du på med, är du inte klok” men det låter drygt och otrevligt och de politiskt korrekta är inte alltid jättesugna på att faktiskt dissekera verkligheten, för de vet innerst inne att de kommer att stå som förlorare då de överbevisas av fakta. Så därför tar de till enkla klassiska härskartekniker för att få sina politiska meningsmotståndare att känna sig dumma och för att skapa osäkerhet. ”Vad har hänt med dig?” är en fråga som i sig är ett statement över att deras uppfattning om världen är den normala, medan man själv blivit en avvikare som behöver tillrättavisas och korrigeras.

Nyss var man ”en av dem” (kanske för att det tidigare inte fanns lika många skäl att protestera) och stämningen var trivsam, nu är man plötsligt en av ”de andra”, den obehagliga, diffusa Sverigevänliga gruppering som vägrar tiga still och som ”bråkar”. Min undring är, hur kan så många i Sverige fortfarande gå omkring och acceptera samhällsutvecklingen? Hur kommer det sig att inte mer ”händer” med alla dem som klagar på Försäkringskassan, på vårdköerna, på polisbristen, på oron i skolorna för att nämna bara några av de ”utmaningar” vi tvingas kämpa med, men som ändå fortsätter rösta på de partier och politiker som ställt till med detta helvete? Hur kommer det sig att samhällsproblemen inte ruckar människor ur deras omloppsbanor, hur kommer det sig att frahågorna inför framtiden inte får dem att vilja ha en förändring?

När människor med makt slutar att lyssna på folket, då är det dags att byta ut dem, sa kloka Astrid Lindgren en gång. Men i Sverige är det numera som om makten givits samhällsförstörarna på livstid. Som om det var en naturlag att sossarna och Annie Lööf-sekten ska ha oinskränkt möjlighet att sabotera våra liv. Och denna absurditet upprätthålls av en majoritet av samhällets medborgare. Det sjuka systemet tycks cementerat. De destruktiva partierna får fortsätta härja. Varje dag frågar jag mig varför vi är så få som säger ifrån, som protesterar, som aktivt arbetar för en förändring. Något revolutionerande borde ”hända” med var och en i detta samhälle, och ändå sker det inte. I alla fall inte så det syns och hörs.

Kan det vara något i dricksvattnet?

Nåväl. Tillhör du en av dem som står upp för ditt land bör du i alla fall ge samhällsförstörarna och de tysta samtyckarna till eländet svar på tal nästa gång de ser på dig med anklagande missnöjd blick och undrar ”vad är det som har hänt med dig?”. Säg: ”Det heter självbevarelsedrift. Och det är snarare jag som ska fråga dig, hur det kommer sig att du ännu inte vaknat upp, trots att du står mitt i ett granatregn.”

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer