Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hur kan någon som är missnöjd ens överväga att rösta på de etablerade partierna?

av | 2 jul, 2018 | Politik

Lästid: 8 minuter

Skulle du ge ansvaret för ditt barn till en dömd barnmisshandlare? Låter du en alkoholist vakta ditt barskåp? Ber du en pyroman sköta din lada som är full med hö? Litar du på träningsråd från en soffpotatis? Lånar du ut pengar till en känd fifflare? Och går du med på att en kvacksalvare får operera ditt hjärta? Varje normal människa svarar ett tveklöst nej på ovanstående frågor. Men när det kommer till politik och vilka vi låter styra vårt land, blir det genast ett annat ljud i skällan.

Jag ska erkänna att jag blir chockad när jag hör att folk överväger att än en gång lägga sin röst i valet 2018 på de scharlataner som med sin ansvarslösa politik försatt Sverige i den prekära situation som landet nu befinner sig i. Som om dessa individer efter den 9 september mirakulöst ska ändra sin mentalitet och plötsligt klara av att styra landet på ett bra sätt, och reda ut den förbaskade röra de ställt till med. Det är baske mig lika naivt som att tro att den som åker tunnelbana i Sverige per automatik blir svensk.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Socialdemokraterna, som är ett parti som ljuger, skönmålar, desinformerar och fullkomligt struntar i sina medborgare, fast man ursprungligen är ett arbetarparti som hållit rättvisa och omsorg om de svaga högt. Socialdemokraterna har gång på gång uppvisat skrämmande inkompetens. Kom ihåg Transportstyrelsegate förra sommaren, då det uppdagades fullständig brist på omtanke om Sverige, och där man lämnat ut känslig information, som nycklarna till kungariket! Då skyllde Löfven på Ygeman och Ygeman på att det inte fanns rum. Alla visste att herrarna ljög men de kom ändå undan. Och så har vi den havererade vården, misskötseln av polisväsendet (man tillsätter sina vänner, till exemel den fullständiga nollan Dan Eliasson som tillåts förstöra myndigheter på löpande band), fjäskandet för islamister och ryggradslöshet mot kriminella, listan är så lång att utrymmet inte räcker. Hur kan man ens överväga att ge dessa maktgalna politruker ansvaret för Sverige? Sedan 2014 har de visat att de inte bara är inkompetenta, utan också farliga för Sverige.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Miljöpartiet, detta absurda extremistparti som får mindre än 4% av folkets röster men som ändå orsakat Sverige skador som kan vara irreparabla. Dessa världsfrånvända lallare har fått diktera till exempel svensk migrationspolitik vilket är fullständigt häpnadsväckande. Vurm för manliga migranter från länder med skev kvinnosyn är Miljöpartiets specialitet. Brutna löften en annan, och en önskan om att strypa yttrandefriheten och inte leva som man lär en tredje. Vem har kunnat glömma Åsa Romsons giftiga båtfärg och Gustav Fridolins uttalande om att fixa skolan på 100 dagar? Nu har vi istället lärare som blir kallade hora och spottade på och ungdomar som knappt lär sig läsa.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på ”Nya” Moderaterna, vars före detta partiledare Fredrik Reinfeldt undrade om ”julgranen brunnit” (ja, det har den, plus en massa bilar, skolor och andra byggnader inklusive en och annan moské och kyrka) och som tyckte att svenska folket skulle ”öppna sina hjärtan” för obegränsad och okontrollerad invandring. Nej, Nya Moderaterna är inte synonyma med Reinfeldt men den nye partiledaren Ulf Kristersson är en blek figur som beter sig som Reinfeldts kronprins och som är beredd att ge upp all borgerlig politik för att sätta sig i Socialdemokraternas knä. En röst på Moderaterna är således en röst på Stefan Löfven. Eller i värsta fall på Annie Lööf… vilket för oss till nästa no go-parti:

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Centerpartiet, med rikemansflickan Annie Lööf vid rodret. Ja, Annie har bjudit på storatad underhållning genom sin brist på kunskap. I intervjuer har vi bjudits på uttalanden om att Sverige kan ta emot 30 miljoner migranter och att i Sverige talar vi svenska. Samt de numera klassiska orden om åldersbestämningar och om den så kallade gymnasielagen, eller afghanamnestin, som Annie såg till att godkänna trots att den enligt hennes egen utsago inte var bra. Jag nämner inte Centerpartiets bruna rötter, men de är ändå värda att googla.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Liberalerna, med en förvirrad Jan Björklund som partiledare. Jan Björklund verkar inte ha någon annan målsättnng än att söka gillande hos dem som ogillar SD, vilket är ungefär Centerpartiet och kanske även Socialdemokraterna (vars nya förkortning är just SD). Men ärligt talat, vad ska vi med ett innehållslöst låtsasparti till? Jan Björklunds bästa insats vore om han skrotade Liberalerna och blev sosse.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Vänsterpartiet! Kommentarer överflödiga, men om du tvekar bör du läsa på om kommunismen och socialismen och sedan försöka hitta ett samhälle där denna totalitära regim någonsin fungerat på ett bra sätt. I det egna partiet förtrycker man gärna dem som vågar stå upp för till exempel förtryckta kvinnor.

Till och med en blank röst är i dagsläget bättre än att lägga rösten på Feministiskt Initiativ… Ja, jag tog med denna bedrövliga sammanslutning av icke-feminister för att höja ett varningens finger. Feministiskt Initiativ tycks avsky utsatta utländska kvinnor lika mycket som de älskar utländska män. Före detta partiledaren Victoria Kawesa visade också hur feminism i praktiken går till, man ska helst bryta mot lagen samtidigt som man misshandlar sina medmänniskor och sedan ljuger och skyller hon ifrån sig och skyller på rasism. Jag vet inte, men detta köns- och raskrig känns så omodernt. Tiderna är sådana att vi snarare bör hålla ihop – inte skapa mer kriminalitet i ett samhälle som redan nu lider av en mängdbrottslighet vi inte sett maken till de senaste tvåhundra åren. Betänk sedan att Feministiskt Initiativ inte vill att utländska förövare (även de som till exempel gruppvåldtagit kvinnor och barn) utvisas från Sverige, så har du ett rent samhällsfarligt parti. Bara en självskadebenägen dåre väljer att lägga sin röst på dessa.

Okej, de ovan uppräknade ska du alltså inte rösta på. Vilka återstår då?

Vi har förstås Sverigedemokraterna, troligen idag Sveriges största parti, vars migrationspolitik nu skamlöst kopieras av Socialdemokraterna men även av Moderaterna, givetvis utan att detta erkänns öppet. Socialdemokraterna och Moderaterna hoppas givetvis att Sveriges medborgare ska vara så korkade och okunniga att de inte ser vad de håller på med. Men jag har information till er, till dig Stefan Löfven och till dig Ulf ”Reinfeldt” Kristersson: Folk må vara trötta, men de är faktiskt inte dumma i huvudet. Folk ser mycket väl vad som händer, och därför vänder allt fler ryggen åt er. För era löften ekar falskt, er politik är inte trovärdig, er handlingskraft är inte att lita på. Ni är mer intresserade av makt än av att få landet att fungera. Sverigedemokraterna kan man tycka vad man vill om, men de har inte skapat den kris som Sverige befinner sig i nu. Och Jimmie Åkesson är modig och stark. I dagsläget är han en av de få verkliga statsmän vi har i Sverige.

Vi har det lilla partiet Kristdemokraterna, som var det enda Allianspartiet som lämnade den demokratividriga Decemberöverenskommelsen, den som såg till att ett demokratiskt valt parti, just Sverigedemokraterna, mobbades bort från möjligheten att påverka politiken trots att just den sverigedemokratiska migrationspolitiken var den mest realistiska (och därför gynsamma) för Sverige.

Vi har det nybildade partiet Alternativ för Sverige, som somliga anser vara alltför frispråkigt, radikalt och okammat, medan andra tycker att de behövs som en utmanande opposition. AfS har tagit på sig rollen som migraionspolitikens l’enfant terrible, bråkstaken, för att utmana och provocera. Trots att AfS består av svenskar beter de sig ”osvenskt” i offentligheten. Men partiet är bara några månader gammalt så där kan jag inte uttala mig om huruvida de kommer att leverera bra politik ifall de kommer in i Riksdagen, men som det heter, beggars can’t be choosers. Nya partier föds och dör.

Och så har vi förstås Medborgerlig Samling, MED, hos vilka jag själv är listad som riksdagskandidat (trots att jag är oberoende, för jag är en vild själ och går inte att stoppa in i traditionella politiska ramar). MED bildades som en protest mot Decemberöverenskommelsen och jag vågar påstå att det är ett oetablerat men mycket ansvarstagande parti med ett väl genomarbetat och genomtänkt partiprogram, och en ambition att oegennyttigt samarbeta med alla andra, demokratiskt valda partier FÖR SVERIGES BÄSTA. Det är därför jag gillar MED – för att de vågar stå upp mot Åsiktskorridoren. Yttrandefrihet, försvar, och att få stopp på slöseriet med skattepengarna är två hjärtefrågor, liksom en åtstramad migrationspolitik.

Jag hör som sagt argument att röster som läggs på små, oetablerade partier är ”bortkastade” röster, men så är det inte alls. Röster som inte läggs på de rödgröna eller den tandlösa, lallande Alliansen (som för övrigt ryktas vara i princip död) är i allra högsta grad icke-bortkastade röster, utan tvärtom röster som visar att vi inte kommer att ge makten till dem som svikit Sverige.

Fortfarande osäker? Ställ dig då en enkel fråga: Är du nöjd med hur det ser ut i Sverige idag? Till exempel:

Tycker du det är rätt att pensionärerna svälter, att de blir sjuka och dör för att de tvingas flytta från sina hem, trots att de betalat skatt i hela sitt liv för att få en tryggad ålderdom?

Trivs du med tanken på att du betalar skatt för att IS-terrorister ska få körkortet betalt och sin identitet skyddad, så att de kan leva i lugn och ro i ett Sverige som stryker dem medhårs?

Godkänner du att flickor mördas på grund av så kallad ”heder” (skam vore ett bättre ord!), könsstympas, tvingas gå med slöja när de bara är bebisar, att flickor gifts bort och inte tillåts studera i Sverige?

Kan du sova lugnt om nätterna när du vet att flickor och kvinnor gruppvåldtas och sextrakasseras?

Accepterar du att alla människors lika värde inte gäller alla som bor i vårt land? Att våra svenska lagar inte gäller alla?

Anser du att utvecklingen är på väg åt ätt håll när du får information om att vi har tusentals radikaliserade jihadister som går omkring mitt ibland oss, individer som torterat, mördat, lemlästat och bränt människor levande?

Känner du igen ditt Sverige när det finns skuggsamhällen där folk knappt talar svenska och där sharialagar gäller?

Tycker du det är korrekt att poliser och blåljuspersonal får stenar kastade på sig när de rycker ut för att hjälpa utsatta, och att personal på akutmottagningar hotas och riskerar livet när de försöker göra sitt jobb? Att det skjuts och används handgranater som om vi redan vore inne i ett inbördeskrig?

Anser du att det är rätt att kvinnor ska föda i bilar och att cancersjuka dör i vårdköer trots att vi har en sjukvårdsminister som ogenerat hävdar att vi har vård i världsklass?

Tycker du att det är rätt att vår utrikesminister hyllar terrorister och att vår regering samarbetar med regimer som förtrycker kvinnor och oliktänkande?

Om du verkligen tycker att allt det ovanstående ä helt i sin ordning, så kan du fortsätta rösta på de rödgröna eller på C, L eller M. För det är en garanti för att utvecklingen åt fel håll, kalla det avvecklingen av Sverige, kommer att fortsätta.

Men alla ni andra – låt era röster spegla det missnöje ni känner den 9:e september.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer