Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Hur i hela friden behandlar ni Moder Svea, socialdemokrater”?

av | 25 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

På juldagen skriver Maria Gräsrot från en stad söderöver ett öppet brev till socialdemokraterna. Hon undrar vad det är som händer med hennes älskade fosterland. ”Ni politiker och övriga etablissemanget låtsas som det regnar när Sverige monteras ner. Ni tjafsar mest om oväsentligheter, tillsätter utredningar till förbannelse, tar för er för er egen vinnings skull. Ni kör vård, skola, omsorg och landet i övrigt i botten och missbrukar våra gemensamma skattemedel. Hur i hela friden behandlar ni Moder Svea, vår stolthet och trygghet? Om det vore som i sagorna skulle folket i Kungadömet Sverige slå näven i bordet, och säga ifrån.”

”Socialdemokraterna i Sverige! Både Per-Albin och Tage sitter nog på varsitt moln och skakar helt förskräckt på sina huvuden. Julefrid… jo, jag tackar jag! Den psykiska ohälsan, självmorden bland våra ungdomar, försäljningen av sömntabletter och olika missbruk, är större än aldrig förr. Är det att undra på? Lägg därtill otryggheten vi känner, med alla mord, bilbränder, våldtäkter, bombningar och terrorhot som vi inte haft tidigare i samma utsträckning. Det skjuts och våldtas folk varje dag i Sverige numera. Vi svenskar är ett öppet, ödmjukt och givande folk och vi är inte rasister (vilket parti vi än röstar på), utan välkomnar invandrare som kommer hit, människor som är tacksamma, sköter sig och bidrar till samhället. Dessa välkomnas att bli svenska medborgare efter ett visst antal år. Ni politiker och övriga etablissemanget låtsas som det regnar när Sverige monteras ner. Ni tjafsar mest om oväsentligheter, tillsätter utredningar till förbannelse, tar för er för er egen vinnings skull. Ni kör vård, skola, omsorg och landet i övrigt i botten och missbrukar våra gemensamma skattemedel. Ni höjer pensionsåldern för vanliga arbetate, och förhindrar därmed unga att komma in i arbete och kan själva gå i pension vid 50-60 års ålder, med hög pension livet ut! Ni tar för er och blir miljonärer och flyttar ut stora tillgångar till skatteparadis, för att slippa betala skatt. Hur är ni funtade och hur är det möjligt? Det är sorgligt att det sitter oduglingar på makten att styra ett helt land.  När det borde vara välutbildade företagsledare, med kunskap, pondus, trygghet och ärlighet som ledstjärna! Det är både ofattbart och skrämmande. Om det vore som i sagorna skulle folket i Kungadömet Sverige slå näven i bordet, och säga ifrån.

Har inte ni alla vuxit upp och blivit fostrade i det svenska folkhemmet? Både ni och era föräldrar blir också gamla och sjuka och behöver med tiden samhällets omvårdnad, men den dagen har ni misskött och monterat ner den svenska välfärden så till den milda grad, att det kanske är för sent. ”Inga människor sänker sig så lågt, som de som vill upp sig här i världen”, är ett citat som myntades av Marguerite Gardiner (1789-1849), en brittisk grevinna och författare. Det är dagens maktmän ett tydligt exempel på. Som det är idag har ni lyckats förstöra och förgöra vårt fina fosterland!

Ni låter många av våra äldre leva i misär och fattigdom, vi har många uteliggare och massor av problem, våra ungdomar har svårt att få jobb och bostäder och kan inte flytta ihop och bilda familj och sätta några barn till världen. Däremot får män med flera fruar (vilket dessutom är förbjudet i Sverige) och många barn komma hit, få flera lägenheter för flera miljoner av våra gemensamma skattemedel och dessutom bidrag till förbannelse. Dessutom är det helt plötsligt lagligt att en man får gifta sig med en minderårig flicka. Äktenskapet kan dessutom vara med en kusin, vilket också är förbjudet här hos oss.

Det är så mycket vi sunt tänkande gräsrötter inte förstår idag, som är svårt att ta in och acceptera. Sunda lagar och regler verkar vara helt satta ur spel i dagens Sverige. Grovt kriminella får fortsätta hållas. Män som utfört den uppmärksammade våldtäkten i Fittja släpptes då det inte kunde bevisas vem av dem som är mest skyldig. Men de var ju tydligen delaktiga allihop, varför inte låta dem också få dela på straffet och då statuera avskräckande exempel? Och hur länge ska gatutiggeriet i Sverige diskuteras? Hit kommer stackars människor och sitter och tigger i kylan och blir än mer nedvärderade! Det organiserade tiggeriet är en kriminell miljonindustri. Hur kan det få fortgå iSverige? Polisen Peter Springare var modig och hade civilkurage och upplyste om verkligheten bakom statistik och rubriker. Honom tordes inte etablissemanget stötta och ställa sig bakom.

Sist men inte minst vill jag hylla alla våra fantastiska invandrare. Ni som blivit våra grannar och vänner, ni som anammat våra lagar och regler, lärt er uppskatta vår frihet, trivs i vårt land och har tillfört och lärt oss så mycket! Ni har berikat vårt land och är guld värda. Sorgligt nog går laglösheten och samhällets nedmontering ut över er också. Vi är drabbade allihop, såväl infödda svenskar som de som flyttat hit, många gånger med hopp om att bidra till ett bättre samhälle. Jag vet att många av er är också djupt bekymrade och besvikna.

En otrygg, förtvivlad och numera rotlös Maria Gräsrot

PS: Jag är inte politiskt aktiv och tillhör inget politiskt parti, utan är bara en av landets 445.000 vanliga Marior.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer