Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hellre ”swishhora” än skatteavlönad slöfock och lydig public service-lakej åt makten

av | 27 dec, 2019 | Media

Lästid: 4 minuter

Att vi i fri, oberoende systemkritisk media inte ses med blida ögon av mainstreammediernas proppmätta och etablissemangslydiga undersåtar är ingen nyhet. Självklart provoceras de av att det finns individer som vänt den förljugna vänstervridna propagandan ryggen och som lever som riktiga journalister ska – på folkets sida, MOT makten. De flesta av dagens svenska mainstreamjournalister har för länge sedan svikit sitt uppdrag som går ut på att de skoningslöst ska granska makthavarna, politikerna och ett etablissemang som skadar sitt eget folk. Därför deltar de även i riktade drev mot dem som är deras värsta konkurrenter – nämligen vi som vägrar hålla tyst om Sveriges problem och missförhållanden, och som förstås också ifrågasätter deras egna plattformar.

Rädslan för konkurrens från verkliga journalister är stor hos mainstreammedierna och därför tar man varje tillfälle i akt att håna systemkritiska röster. I P4 Stockholms morgonprogram tog programledaren Ola Gäverth det hela ett steg längre och kallade oss systemkritiker som får swish för ”swishhoror”, ”åsiktsmaskiner” och sa att vi ”tigger” pengar, något som Public Service-granskaren I allmänhetens tjänst – granskning av public servicevar först att uppmärksamma. Det hela skedde under ett samtal om fjolårets nyord i P4 Stockholms morgonprogram. Gäverths programledarkollega Cassandra Alm bad Gäfverth förklara vad en swishjournalist är. ”Man tigger pengar helt enkelt för att få fortsätta och verka. Jag kallar ju dem swishhora, sa Gäverth medan Cassandra Alm fnissade.

Swishjournalistiken/opinionsbildningen är dock ingalunda enbart en företeelse som är reserverad åt oss som är systemkritiker. En rad publikationer med vänsterliberal agenda – som ofta även uppbär statligt stöd – ber om swish, till exempel Flamman, ETC, Magasinet Paragraf samt Bang, för att nämna några. Även statligt stödda organisationer som åsiktscensorerna i #jagärhär vill gärna ha swish, samt självaste Socialdemokratiska partiet. För att inte tala om alla möjliga hjälporganisationer. Men dessa kallas inte ”horor” av det skattefinansierade public service, vars uppdrag är att vara sakligt och opartiskt.

Public service, som vi alla tvingas betala för vare sig vi vill eller inte, tar tydligt ställnig mot de journalister, där även jag själv ingår, som utgör en opposition mot maktmissbruket och vanstyret av Sverige. Vi som rapporterar om ett Sverige som vrider sig i plågor i sviterna av misslyckad och ansvarslös massinvandring, vi som nagelfar myndigheter och hyckleri bland förljugna pk-kändisar, vi som ifrågasätter hjärntvätten av skolbarn, vi som inte okritiskt sväljer klimatalarmism och lögnerna om att Sverige är en feministisk stormakt, vi som kritiserar den aningslösa islamiseringen av landet, vi som inte tycker att feminismen utvecklats till någon bra rörelse, vi som står upp mot förtryck av kvinnor, sexuella minoriteter och kristna och judar i islams namn. Vi som vägrar inrätta oss i Åsiktskorridoren, vi som vill ha riktig yttrandefrihet i Sverige! Vi får inga skattepengar, inget pressstöd, men vi levererar ändå produkter som folk vill läsa. Helt enkelt för att vi är de få friska offentliga rösterna i det dysfunktionella Sverige.

”När jag läser det du skriver känner jag mig mindre ensam”.

”Du ger mig hopp”.

”Så länge det finns människor som vågar höja sina röster mot vansinnet så kanske Sverige kan räddas”.

”Sluta aldrig skriv”.

Det är några citat ur de mail, direktmeddelanden och kommentarer på tex Instagram jag får, dagligen.

Och folk swishar. En tia, en hundralapp, ibland mer, ibland mindre. Och jag blir glad i hjärtat varje gång.

Vi som inte har några mediehus, skattepengar, makthavare, påkostade tv-program i ryggen, fortsätter jobba för att upplysa, informera, väcka opinion och avslöja lögner, korruption, fusk och bedrägerier. Swishgåvorna är ett bevis på att det vi gör är uppskattat. Själv tänker jag aldrig tystna.

För jag är hellre swishhora än skattetjuv och lydig fotsoldat i lögnens tjänst.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer