Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Helgen som gått: Löfven på lyxyacht, Lövins miljöfarliga vrålåk och Filip Hammars urspårning

av | 9 jul, 2018 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Ljugande miljöpartister, pinsamma kändisar och en hycklande socialdemokratisk statsminister som flytt från det sjunkande skeppet Sverige för att istället segla på en amerikansk lyxyacht. ”Det är bättre att vara rik och frisk, än fattig och sjuk”, kanske kan bli socialdemokraten Stefan Löfvens nya valparoll? Absurdistan levererar högklassig underhållning, som skulle vara underbart komisk om den inte vore sann. Häng med i en sammanfattning av dagar som gått! Det enda vi kan vara säkra på är att fler skandaler kommer.

Det är så mycket som händer i Sverige just nu att en enkvinnas-redaktion knappt hinner med att kommentera, reflektera och resonera. Därför får du här en komprimerad version av verkligheten i ett inlägg om de senaste dagarnas händelser. Obs! Kan som vanligt innehålla spår av ironi.

En nyhet som svensk mainstream-medierna inte riktigt velat ta upp, men som däremot rapporteras i Daily Mail (som också publicerat de bilder som här återges) är statsminister Stefan Löfvens lilla avstickare till USA, det lyxiga Cape Cod, och hans frotterande med familjen Kennedy. Jag förstår att Stefan behöver en liten verklighetsflykt från det smått anfäktade Sverige! Fotbollsförlust är deppigt, skjutningarna är problematiska och folks missnöje suger. ”Bättre rik och frisk än fattig och sjuk” är den nya socialdemokratiska devisen. Att resa iväg sommartid är väl en mänsklig rättighet och Stefan vill inte vara sämre, han tar sin Ulla i hampan och drar med privatjeten till Hamptons (han har ju råd till skillnad från alla de andra gamlingarna som sitter fast i Sverige med undermålig mat och knappt svensktalande personal som ska tvätta dem i rumpan). Svärje får väl klara sig själv, tycks Stefan resonera. Han har ju sossarna i Köping som håller ställningarna! Sverige går som tåget! (För alla oss som minns filmen ”Runaway Train”). Att fly än illa fäkta är annars en beprövad strategi. Vem har glömt förra sommarens lilla Transportstyrelse-debacle då Stefan närapå efterlystes av Missing People då han försvann så pass effektivt mitt i den pågående krisen med läckta dokument? Kanske bör han få epitet ”den ofrivillige statsministern”. Nåväl, den 9 september är sagan slut. Då finns gott om tid att ta en lång semester för Stefan och Ulla.

Miljöpartisten Isabella Lövin ertappades med fingrarna i den inte så miljövänliga kakburken när det uppdagades att hennes make (det nya ”fråga min svåger”) kör en miljöfarlig bil. Isabella som förmanar oss andra att tänka på klimatet! Katastrofen som är i antågande! Men själv är hon höjd över populasen och reglerna tycks inte gälla för henne. Jag minns Isabella som en kollega på Vecko-Revyns redaktion på 80-talet, en vettig tjej som var en duktig journalist. Sedan skrev hon en superbra bok om hur haven fiskas ut, ”Tyst hav”. Men vad hände sedan? Det spårade ur, och jag är besviken. Kanske är det därför som Miljöpartiet vill förbjuda bensinmackar i Stockholms innerstad – för att på så sätt få Isabella och hennes make att en gång för alla sluta köra sina miljöfarliga vrålåk på stadens gator? Maken sägs vara skulptör, men enligt detektiver i sociala medier är han – naprapat. Hur många tunga ryggskott kan man behöva transportera med vrålåket? En sak är i alla fall klar, familjen Lövin innehar inte bara en bil, utan totalt FEM fordon av allehanda slag, det ena mindre miljövänligt än det andra…

En annan falsk och rätt så ofräsch kille är Filip Hammar, även han en son från det socialdemokratiskt styrda Köping, en gång i tiden lustigkurre i populära tv-program ihop med Fredrik Wikingsson, numera en tufsig rättshaverist vars aggressivitet allt mer börjar ta över. Filip har gråtit ut i Aftonbladet över att hans ”vänner” inte fick störa Jimmi Åkessons tal i Almedalen ”Sorgligt och konstigt” tyckte Filip, vars begrepp om demokrati tycks smått flytande. Filip själv fastnade på film där det syns att det är han själv som deltar i trakasserier mot inte bara Åkesson utan även mot en polis som försöker göra sitt jobb. Filip är en av de kändisar som högljutt missbrukat rasistkortet och bidragit till att den svenska debatten infantiliserats och kantrat. Filip, som själv bott, eller bor, på behörigt avstånd från den svenska verkligheten i Los Angeles, anser sig ändå ha tolkningsföreträdet om vad som sker i Sverige. Well, kanske har han där blivit så pass amerikaniserad att han glömt svensk lagstiftning om yttrande- och mötesfrihet?

Sedan har vi de sedvanliga skjutningarna och morden, som nu om sommaren frodas likt smultron i skogsbacken. Experterna har varnat om att de återvändande IS-terrorister som tagits emot med öppna armar av det svenska samhället och här getts körkort, pengar, bostäder samt skyddade identiteter, kan komma att ställa till otyg. Det verkar dessvärre som att profetiorna nu börjar infrias. I vilda västerns Örebro, stadsdelen som går under smeknamnet ”Mellanöstern” det vill säga Vivalla, misstänks det nu vara en före detta IS-terrorist som är den som har skjutit ihjäl en man på öppen gata. Jag vill inte låta alarmistisk, men det är svårt att inte ta sig för pannan. Och känna viss oro inför tanken på att liknande individer frodas i tusentals runt om i Sverige. Tillägg: Enligt en av representanterna för den svenska extremvänstern är det en ”svensk krigsveteran” som mördar i Örebro. Ja, ni kanske förstår att Sverige har enorma problem, inte bara med våldet men även med vissa offentliga personers verklighetsuppfattning?

Behöver jag nämna morden, knivskärningarna, de sexuella övergreppen och guldhalsbandrånen, en ny kategori av kriminalitet som poppat upp i det tidigare lugna och småtråkiga Sverige? Behöver jag nämna att de sociala medierna översvämmas av privatpersoner som berättar om inbrott, om trakasserier, om otrygghet, rädsla och den växande ilskan som många känner inför landet som inte längre är lagom, som i stället för en taubsk idyll med kattfot och blå viol blivit ett tillhåll för kriminella klaner och spänningar som får elnätet att verka kraftlöst?

Var rädda om er, gott folk. Anmälningsbenägenheten minskar i rask takt. Det är fullt förståeligt, då Sverige aldrig varit tryggare!

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer