Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hej politiker, här har ni era nyårslöften för 2019

av | 31 dec, 2018 | Politik

Lästid: 4 minuter

Ja, jag vet att man inte ska fantisera för mycket. Men man gör det ändå. Jag gissar att så är människan beskaffad, och det är väl också det som fått henne att utföra många storverk. Och vilken dag är lämpligare att skriva sagor på än självaste nyårsafton? För när det gamla året dör och det nya föds sker något alldeles extraordinärt. Vi befinner oss i en magisk brytningstid då även det mest förunderliga kan hända. Som att de svenska politikerna ska börja visa omsorg om sitt eget folk. Jag har därför skräddarsytt lite olika nyårslöften åt dem. Varsågod, plocka åt er de ni gillar mest! Gott Nytt År!

Det är egentligen inte så himla komplicerade saker. Först och främst borde alla svenska etablissemangspolitiker lova svenska folket att de ska lyckas bilda regering. Men jag inser att det är för mycket begärt. Så jag har benat upp det lite.

Den som ser sig passa i rollen som landsfader/moder (se även ”Borgerlig partiledare nr 1” längre ner i texten) kan förslagsvis klinga i glaset med en gaffel och be om störssta möjliga tysstnad. Bäst vore om detta skedde på Nyårsdagen inför hela den församlade svenska nationen, kanske direktsänt i TV4. Det skulle kunna låta så här:

”Älskade svenska folk, från Ystad till Haparanda! Jag vet att vi politiker försummat er och behandlat er likt oönskade styvbarn, som inte anses värda sina föräldrars kärlek. Det är slut med det nu. Självfallet är det ni, mitt kära Sverige, som är nummer ett i mitt hjärta.Vi har haft några tuffa år då vi i det politiska etablissemanget svikit er, men mitt – vårt allas!– nyårslöfte 2019 är att det får vara slut med dessa dumheter. Mitt Sverige hyser inga hemlösa pensionärer och barn som nekas assistansersättning. Mitt Sverige värnar sina hårt arbetande medborgare! Mitt Sverige håller ihop, många av oss politiker har varit förvirrade och lyssnat för mycket på falska rådgivare, men det är slut med det nu. Jag ber er alla om ursäkt för allas vår försumlighet och lovar och svär att vi hädanefter ska se till att göra allt som står i vår makt för att rätta till de gångna årens misstag. Vi lovar nu att ta hand om de problem vi har i vårt land innan vi tar på oss nya.”

Utrikesminister: ”Vi slutar skänka pengar till terrororganisationer, vi slutar slösa med skattemedel, vi säger ifrån till diktaturer. Vi visar att Sverige står upp för flickor och kvinnor – hey, vi kallar faktiskt oss själva för en feministisk stormakt!”

Finansminister: ”Svenska medborgares pengar går till svenska medborgare i första hand. Jag lovar att sluta ställa grupp mot grupp! Det vi hållit på med är fullkomligt oacceptabelt. Vi ber ödmjukt om ursäkt för detta ohyggliga slöseri. Framför allt migrationskostnaderna är uppåt väggarna och vi lovar att se över varenda siffra så att det blir rätt.”

Den som engagerar sig i inrikespolitiska frågor kan med fördel säga något åt det här hållet: ”Mitt nyårslöfte är att göra Sverige tryggt igen. Kunde Giuliani, så kan vi. Hur svårt ska det vara? Mitt löfte är att satsa det som krävs för att få tillbaka kvinnofriden. 2019 blir året när vi sätter de kriminella gängen på plats, får bort förövare från gatorna och skapar lugn i landet. Ja, det blir hårt och jag kommer få fatta en massa jobbiga beslut, men det blir till att hyra fängelseplatser utomlands, och ge poliserna rejäla lönelyft. Nollvision om våld mot blåljuspersonal gäller och vi kommer att slå till hårt och skoningslöst mot dem som vägrar respektera svensk lag. Givetvis gäller också nollvision om sexuellt våld.”

Socialministerns löfte: ”Det har pratats mycket om vård i världsklass, men det har på sistone mest varit tomma ord. För 2019 lovar jag att vårdköerna verkligen ska försvinna. Vi öpnar det nedlagda BB:t i Sollefteå som en första symbolisk åtgärd och för att visa att vi menar allvar.”

Borgerlig partiledare 1 (kan också gå in på landsfader) : ”Jag ska sluta löjla mig och börja prata med Jimmie. Mitt nyårslöfte är att ta ansvar och bilda ett borgerligt block, så som väljarna önskat.”

Borgerlig partiledare 2: ”Jag lämnar nu över till någon som är vuxen.”

Jan Björklund: ”Jag avgår.”

Gott Nytt År på er!

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer