Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hej Leila, vilken ras är jag?

av | 16 mar, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 4 minuter

Liberaler och socialdemokrater samt den samlade svenska vänstern brukar ju skrika i högan sky om ”30-talet” när någon antyder att man vill ha lag och ordning och att det kan förekomma kulturella skillnader som till exempel leder till sned kvinnosyn samt kriminalitet. Därför borde de nu unisont stå upp och ifrågasätta miljöpartisten Leila Ali Elmis förslag om att registrera människor enligt ras, sexualitet, funktionsnedsättning och religion. För det låter som Hitlers våta dröm. Och jag undrar vilken ”ras” jag själv tillhör – och hur jag skulle bli registrerad i detta sköna, nya Sverige där människor som Leila Ali Elmi får bestämma?

Är det en stämpel i passet? I det nya nationella ID-kortet? Är det där Leila har tänkt sig att koden för vilken ras man tillhör och vem man helst vill ligga med, ska stå? Och hur ska funktionsnedsättningen bokföras? Om man har adhd? Eller bara en släng av tourettes? Ska detta registreras redan i skolan och följa barnet genom livet? Ska ras registreras vid födseln? Om man är en blandad kompott, hur blir det då?

För det blir besvärligt för oss som är blandras. Vi som är ”bastarder”. Flera raser ihop, du vet Leila. Pappa kines, mamma japan, etc. Och utlänningar som invandrat för flera decennier sedan då, och vars barn har en blandrasförälder och en svensk, eller om han nu har nåt påbrå från nåt annat land för kanske flera hundra år sen, hur ska detta registreras? Så trassligt! Vissa vet kanske inte ens var exakt allt blod härstammar från. Vi är en mix. Och hur blir det med religion. Jag har en judisk mamma men är inte med i någon församling, jag är fostrad som ateist. Hur registrerar man mig då? Och det tjeckiska och det ryska? Och blir jag mer ”svensk” genom mina äktenskap med svenska män?

Så många frågor, så många frågor. Och inga svar.

Och då har jag ännu inte kommit till sexualiteten, som Leila också vill registrera. Jag ser framför mig en statlig kommission som håller husförhör. Är du heterosexuell? Jaså, hm, jaså… men här ryktas att du kysst en kvinna i Magaluf 1993. Ja, det var på discot Tropical Paradise. Så du kanske är bisexuell? Om vi registrerar dig fel kan det bli besvärligt för dig längre fram. (Längre fram när eventuella bögar och flator ska slängas från hustak, det vore tråkigt om du råkade ut för detta och det var helt fel.)

Leila Ali Elmi har den goda smaken att inte säga något om att registrera personer enligt politiska åsikter, men jag hoppas att alla förstår att det är dit det pekar. I diktaturer där man vill föra statliga register över vem människor ligger med är man ännu mer angelägen att till fullo tränga in i medborgarnas hjärnor och kartlägga politiska sympatier. Detta är i själva verket en sådan stats viktigaste syften. För det är genom att styra och äga medborgarna man skaffar sig oinskränkt makt.

Vad har du själv för sexuella preferenser, Leila? Vem ligger du med? Och hur gärna vill du ha det bokfört i ett särskilt register, som vid tillfälle kan användas mot dig?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer