Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hej du rika svensk, varför är du inte beredd att kämpa för Sverige?

av | 29 mar, 2023 | Politik

Lästid: 5 minuter

Jag pratade nyligen med en rik svensk entreprenör som är oerhört bekymrad över samhällsutvecklingen. Han har redan flyttat utomlands, har visserligen ett hus kvar i Sverige men tillbringar alltmer tid utanför landets gränser och försöker att skapa investeringar i annan valuta än svenska kronor då han anser att den är ”förlorad”. Det här är en individ som skulle kunna göra skillnad i Sverige, om han öppet deltog i debatten och tog ställning. Om han vågade säga vad han tycker! Så att alla hör. Men det gör han inte. Han och hans lika rika och framgångsrika vänner tiger och de säger bara vad de innerst inne tycker inför människor som de vet har samma åsikter. För deras främsta rädsla är inte vad som ska hända med deras hemland. Deras främsta rädsla är att stöta sig med det politiskt korrekta etablissemanget, bli betraktade som suspekta eller ”högerextrema” om de kritiserar till exempel migrationspolitiken. ”Du vet, ansedda och framgångsrika familjer är oerhört rädda om sina varumärken” säger entreprenören till mig, med ängslig röst. Jag tänker att de här framgångsrika familjerna, hur kan de stillatigande se på när Sverige går under? Förfallet kommer ju drabba dem också. De ekonomiska förlusterna blir kännbara… men än värre är väl att förlora sitt land?

Jag förundras ofta över varför de som kan inte sätter ner foten och ställer krav. Leif Östling var en av dem som vågade säga ifrån men fick löpa gatlopp för sanningen han sa, trots att inget av det han sa var fel. Tvärtom. Ändå stämplades han, sparkades ut från styrelseuppdrag. Men detta var 2019. Sen dess har situationen förvärrats ytterligare. Det går käpprätt åt skogen. Och det är kännbart för de rika. De välbärgade i Sverige som är kvar i landet lever farligt. ”Förhöjd risk för den som är rik och känd” ropar rubriken i Dagens Industri den 20 mars och berättar att ”bostaden är den svaga länken i säkerhetskedjan för företagsledare som lever med förhöjd hotbild”. Och att riskerna kan minskas genom överfallslarm, säkra rum, rökmaskiner och regelbunden övning… ”Det avgörande är att kunna dra ut på tiden tills hjälp kommer”, säger Magnus Ahde, som byggt över hundra privata säkerhetsrum.

Ja, antalet säkerhetsanordningar, panic rooms och överfallslarm blir allt större, för de rika vet att de är eftertraktat byte för de kriminella som likt rovdjur jagar efter lukrativa byten. Ändå är det ytterst få av de rika som höjer sina röster. Företagsledare. Kändisar. De sitter tysta och viskar sinsemellan. Men ställer de krav på politikerna? Använder de sin makt för att driva på en förändring? Nej. Istället tiger de, precis som den rika entreprenören.

 

Svenska skolan i Marbella växer så det knakar. Allt fler svenskar som kan, flyr från ett Sverige där deras barn riskerar att bli misshandlade, förnedringsrånade, våldtagna. De sätter sina barn i en svensk skola i Spanien, där det till skillnad mot Sverige är tryggt och lugnt och barnen kan slappna av, precis som föräldrarna. De flyr från ett Sverige där den okontrollerade massinvandringen tränger in i alla samhällets aspekter och där skolan är en av de synligaste misslyckandena. Dels råder där total disciplinlöshet, dels är den full av vänsterlärare som arbetar mer som socialismens chefsideologer än riktiga lärare som ska lära ut kunskap och kritiskt tänkande. Det är barnen som får betala priset för det svenska skolhaveriet. Små blonda ungar som hånas för att de har vit hy och är svenska. Invandrarungdomar, idag både tjejer och killar anser att de svenska barnen är lovligt byte. Svenska ungdomar kallas för ”svennehora” och invandrarbarnen slår dem och spottar på dem. Ibland filmas övergreppen och läggs ut på sociala medier. Som ytterligare förnedring. Svenska ungar går inte ut i samma omfattning. De sitter hellre inne, spelar datorspel… umgås online.

Jag pratar med en taxichaufför som beklagar sig över trafiksituationen i Stockholm och ber om ursäkt att han måste köra en omväg för att en av påfarterna i Söderledstunneln är avstängd sen flera år. Vi kommer att samtala om hur Miljöpartiet förstört trafiksituationen i Stockholm, sen börjar vi prata om Sverige i allmänhetHan heter Mohammed, är från Irak. Hans bror var nyligen tillbaka i hemlandet. ”Bror, han sa till mig, i Irak de inte skjuter så här! Men här i Sverige… varje dag man läser, någon skjuten i Alby, Tensta, Hässelby, det är bomber, det är våldtäkter… Bror, det är inte så Irak! Sverige har blivit värre än Irak” säger han och avslöjar sedan att han röstade på SD i valet 2022. ”För det är vi skötsamma invandrare som jobbar som måste betala för dem som inte jobbar…”

Tillbaka till den rika entreprenören. nej, han vill inte använda sin röst och sina möjligheter för att påverka. Han vill inte vara ”politisk”. Han vill inte synas och inte bråka och skulle han donera en slant till oberoende medier måste det ske diskret, för det får absolut inte komma fram. Han är förtjust i opinionsbildare som håller ”god ton” för de som verkligen säger sanningen (som jag) är alltför yviga och obekväma… de ”skrämmer”. Tonläget får inte bli för uppskruvat! Jag fortsätter förundras, jag tänker att när huset brinner kan man väl inte börja fråga ut brandmannen som kommit för att rädda en om vilken värdegrund han har? När huset brinner gör man väl det som krävs för att släcka elden? men nej, det är inte så, entreprenören skruvar på sig. Fast du kommer ju till slut förlora ditt land, det kommer drabba er rika, era företag kommer gå dåligt om Sverige blir ännu mer förstört, förstår ni inte det? Jag vet inte om han faktiskt inser. Men han fortsätter försöka förklara att rika familjer måste vårda sina varumärken. Att anseende är viktigast och man därför inte kan säga vad som helst.

Jo. Han är missnöjd med den politiska styrningen av Sverige och han röstade på SD, trots att han aldrig skulle erkänna det för sina fina rika vänner. Inför dem är han kanske Moderat? Eller till och med sosse. ”Sverige är kört” viskar han. Men ändå, offentligt tar han avstånd från rebellerna. Han tycker att EU är bra, att de stora världsorganisationerna är viktiga. Offentligt kritiserar han inte den nuvarande regeringen och han kritiserade inte heller Magdalena Andersson när hon var statsminister. Han ser om sitt eget flotta hus, långt borta från de svenska bomberna. Långt borta från gängkriget. Från otrygga förorter. Från islamiseringen. Han har det lugnt och tryggt i utlandet, ett hus i ett gated community (bättre förebygga än drabbas!) för att det begås givetvis brott även i andra delar av världen, men där är det en realitet och något alla känner till. de rika måste skydda sig och kan köpa sig beskydd. Landet är inte en feministisk humanitär stormakt men han känner sig långt tryggare här än i sitt hemland Sverige.

 

När kommer de som har makten att påverka att säga ifrån, tänker jag. När ska företagarna, de som sitter på kapitalet, höja sina röster? de skulle kunna göra skillnad. Men istället sitter de och viskar med varandra, gör aldrig några offentliga utspel. Tar aldrig ställning. Hellre tar de avstånd från fria medier och fria opinionsbildare, allt handlar om ton och att synas med rätt personer i rätt sammanhang. Och jag får aldrig svar på min fråga, hej du rika svensk, varför är du inte beredd att kämpa för Sverige? Jag kommer aldrig sluta förundras över att han är beredd att låta sitt eget land gå under. Att han är mer rädd för vad någon ska kalla honom, än att han förlorar sitt land.

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer