Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Hård kritik mot Löfven efter Agenda – ”han förstår verkligen ingenting”

av | 18 nov, 2019 | Politik

Lästid: 4 minuter

Domen efter statsminister Stefan Löfvens framträdande i söndagkvällens Agenda är inte nådig på sociala medier. Många kända debattörer och politiker, för att inte tala om alla vanliga människor, visar stor frustration när de kommenterar Löfvens världsfrånvända, faktaförnekande pladder. Många frågar sig också hur det är möjligt att en person som har så lite förståelse för de svårigheter som Sverige fått tack vare arvet efter Fredrik Reinfeldt, förvaltat och förvärrat av socialdemokraternas – nämligen den huvudlösa, samhällsfientliga och totalt ansvarslösa migrationspolitiken – kan sitta kvar som regeringschef. Löfvens styre är historiskt på grund av dess rekordsnabba takt att helt köra Sverige i botten.

Stefan Löfven påstod bland annat att gängvåldet beror på att ”det inte finns några jobb” och ”segregationen” – svepande, billiga förklaringsmodeller som alla sunt tänkande människor för länge sedan genomskådat som rena falsarier. För nog finns det arbete för den som vill arbeta, och i ett land som Sverige kan alla integrera sig på bästa möjliga vis, om de bara vill. Hur ska Löfven förklara att fattigdom funnits tidigare, men då utan gängvåld som grädde på moset?

Jessica Stegrud, Europaparlamentariker för SD, kallar Löfvens uttalanden för ”osammanhängande floskler”.

Mats Skogkär, ledarskribent på Sydsvenskan, skriver att det Löfven framförde var att ”utan invandring hade kriminaliteten varit densamma bortsett från att alla gangsters varit blonda och blåögda”.

Mattias Lindberg, debattör, skriver att ”statsministern verkar sällsynt oförmögen att förstå enkla samband”.

Maria M Stenergard, moderat politiker, skriver att ”det blev smärtsamt tydligt att regeringen inte har någon plan för att knäcka gängvåldet. Förenklade förklaringar och skylla ifrån sig mentalitet tar oss ingenvart.”

Hon får svar att Katarina Broman, som undrar om ”Löfven tror på sina egna lögner!?”

Några andra Twitteranvändare konstaterar att ingen har sagt något positivt om Löfvens framträdande, om man ser på hashtaggen #agenda. Och att ingen förstod vad Löfven försökte säga.

Ja, tragiskt är bara förnamnet att skeppet Sverige styrs med en värdelös kapten vid rodret.

Båten är ur kurs, tar in vatten och ändå låter vi en klåpare styra.

(Tack Steget Efter för bilden!)

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer