Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Har vi någon politisk opposition värd namnet i Sverige?

av | 19 dec, 2020 | Coronakrisen

Lästid: 4 minuter

Man måste vara både döv, blind och kanske befinna sig i djup koma om man inte vid det här laget förstått hur illa landet Sverige sköts. Den sittande regeringen består av inkompetenta klåpare som inte visar minsta gnutta handlingskraft. Senfärdiga, tröga, okunniga och förvirrade har de skämt ut Sverige internationellt, så till och med vår egen kung med sorg i hjärtat konstaterar att den förda politiken är ett misslyckande. Och helt logiskt höjs allt fler röster på regeringens avgång. Men vem ska genomdriva att klåparna tvingas bort från Rosenbad? Det mest skrämmande är inte att vi har Löfven som styr Sverige. Det som är långt mer otäckt är att det inte verkar finnas någon energi i den så kallade oppositionen – som skulle kunna se till att Sverige fick ny politisk ledning. Istället verkar det bli som vanligt, att ingen kommer behöva ta ansvar och att allt blir förlåtet. Sveriges samtliga politiker visar därmed sin lojalitet till socialdemokratin.

Vi som kritiserat systemet har försökt göra våra röster hörda i flera år nu. Det mesta vi varnat för har tyvärr besannats, och många gånger blivit ännu värre: Kriminaliteten, de dödliga skjutningarna, klaner som infiltrerar och påverkar hur Sverige fungerar (eller inte fungerar), otaliga bidragsbedrägerier och svenska bidrag som finansierar islamistisk terror, bistånd till terrororganisationer, fusk med assistansersättningar, havererad sjukvård, skola, polis, rättsväsende, icke fungerande gränskontroller, kriminella ligor som rånar och stjäl, politisk korruption och en galopperande migration som politiker ljuger om att de stoppat, ovanpå det en public service och andra stora statligt finansierade mediehus som med hjälp av desinformation håller medborgare i schack. Och så kom coronapandemin i vilken den usla regeringen offrade de gamla – fast de med enkla medel kunnat ge pensionärerna som byggde landets välfärd anständig vård, och skyddat riskgrupperna. I tio månader har vi tutas fulla med propaganda om att munskydd inte fungerar och den sittande regeringen har låtit Folkhälsomyndigheten leka rysk roulette med folks hälsa. Resultatet har blivit att dödsfallen är anmärkningsvärt många fler än i våra grannländer och att Sverige framstår som utsatt för ett grymt experiment där man helt enkelt avlivat gamla och sjuka. Rena rama Hitler, för den som tycker om sådana jämförelser.

Nu undrar jag om Löfven och hans ministrar ska tillåtas komma undan med sin ansvarslöshet och sin vanskötsel av Sverige även denna gång? Finns det någon opposition värd namnet i Sverige? Kommer de som kallar sig borgerliga utkräva att rättvisa skipas och att Löfven och gänget tvingas bort? Jag är djupt orolig för det här landets framtid. Och inom mig gnager en icke obefogad misstanke om att vi inte har någon opposition. Det spelar ingen roll vad olika kommisioner kommer fram till, det spelar ingen roll hur många brott mot mänskligheten Löfvenregeringen begår. De behöver inte ta ansvar för sina handlingar, och de tillåts härja vidare. Sanningen känns allt mer isande: Alla politiker är innerst inne socialdemokrater, och spelar med i det som just nu pågår. För om de inte vore det, skulle de säga stopp. Istället låter man vansinnet pågå.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer