Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Har politiker mutats? Ben & Jerry-chef är sambo med afghanledaren Fatemeh Khavari

av | 5 jun, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Få har väl undgått notera att den sötsliskiga amerikanska glassen av märket Ben & Jerry hamnat i blåsväder då de offentligt valt att stötta den kontroversiella afghanamnestin, om vilken riksdagen ska rösta torsdagen den 7 juni. 56% av svenska folket är emot att de afghanska männen, av vilka 78% ljugit om sin ålder för att framställa sig själva som minderåriga och därför åtnjuta den behandling som barn får, ska få stanna kvar i Sverige. Vad färre vet är att Ben & Jerry chefen Soledad Piñero Misa bor ihop med aghanaktivisten Fatemeh Khavari på trendiga Södermalm i Stockholm. Självklart uppstår frågorna hur mycket Unilever, företaget bakom Ben & Jerry, plöjer ner i afghanaktivismen och påverkansoperationerna som nu splittrar Sverige? Kan politikerna rentav ha mutats med Unileverpengar? Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt verkar iallafall gilla produktplacering.

I dag uttalade sig Soledad Piñero Misa, chef för socialt engagemang på Ben and Jerry’s i Norden, om hur det kommer sig att Ben & Jerry skapat den uppmärksammade afghankampanjen.

– Vi är inget vanligt glassföretag. Ben and Jerry’s grundades av två aktivister, och vi har alltid tagit ställning i olika frågor, säger Soledad Piñero Misa till Aftonbladet.

– I det här fallet tycker vi att det är viktigt att stå upp för en mer human flyktingpolitik, eftersom vi anser att det är en av de avgörande frågorna för vår tid.

Frågan är dock hur mycket kärlekståget påverkats av Piñero Misas egna privata omständigheter. För spännande nog delar Soledad Piñero Misa, 40, adress med afghanaktivisten Fatemeh Khavari, 18. De bor tillsammans i Sofo i Stockholm, den trendigaste adressen på Södermalm, där man antas förtära en och annan transfettstinn Ben & Jerry sandwich.

Man funderar så klart på hur samtalet har gått där hemma i sofo-soffan mellan glasstuggorna.

– Du, Soledad. Är det inte dags att Ben & Jerry gör något för oss? Kanske ett kärlekståg genom Sverige? ”Alla” älskar ju oss, så varför inte låta ett multinationellt företag sponsra?

– Åh vilken bra idé, kära du! Såklart vi kör på detta. Får det vara lite mer glass hjärtat?

En av de avgörande frågorna för vår tid, alltså.

Att bondfånga Sverige.

Kärlekståget med 9000 afghanska män utan asylskäl fortsätter sin glassiga åktur genom Sverige.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer