Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Gränskontrollen i Sverige har kollapsat för att våra folkvalda politiker vill ha det så”

av | 19 sep, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Jag blir kontaktad av en gränspolis med anledning av de senaste dagarnas avslöjanden om Sveriges usla gränskontroller. Han vill särskilt lyfta frågan om dem som trots utvisning återvänder till landet. Han berättar att detta förekommer i hela Sverige och att det är en skandal som måste lyftas och belysas, men att det politiska intresset för saken varit svalt även från högt uppsatta chefer inom polismyndigheten. När jag ringer upp honom fördjupas vårt samtal om den svenska poliskrisen som inte bara avspeglar sig på gränsbevakningen. Det är minst sagt skrämmande. ”Ingen pratar om att vi poliser åker med våra handeledvapen med en kula i loppet”, säger han. ”Ändå står vi oss slätt mot gängens automatvapen”.

Han vill vara anonym av privata skäl, och förklarar att de poliser som pratar öppet bestraffas genom olika åtgärder, till exempel genom att de inte får de tjänster de söker, ”straff” som inte går att bevisa men som likväl är konkreta. Jag förstår givetvis, han är inte ensam om att få denna typ av konsekvenser i dagens Sverige. Åsiktskorridoren är ingalunda borta, utan här och där har den tvärtom stärkts och cementerats ytterligare, kontrollen av människors tankar och åsikter har hårdnat.

– Gränskontrollerna är på många håll i princip obefintliga, vilket gör att vi poliser upptäcker utvisningsdömda på Sveriges gator, personer som tidigare utvisats ur landet, säger han. Hur många utvisningsdömda som kommit tillbaka till Sverige på det sättet är okänt. Det är även okänt hur många IS-medlemmar, jihadister, internationellt efterlysta med flera som fått uppehållstillstånd på det sättet. Fusket med skenäktenskap och falsk anhöringinvandring  och falska identiteter är enormt.

Han har arbetat som polis i yttre tjänst i över 20 år och har även tjänstgjort som gränspolis i flera år.

– Redan 2012 upptäckte vi utvisningsdömda som vi själva utvisat… Vid kontroll hade de annat namn och hade kommit in till landet som anhöriginvandrare. Jag vet att andra lyft  frågan hos centrala gränspolisenheten i Stockholm, men att det dröjde flera år innan de efter påtryckningar sa att de tagit upp det vid ett möte med Migrationsverket. Trots det hände det ingenting.

– Gränskontrollen i Sverige har tyvärr kollapsat för att våra folkvalda politiker vill ha det så. Det finns ingen hejd på lögnerna från politikerna och deras utsedda chefer inom samtliga myndigheter inklusive Polismyndigheten.

Hur kommer det sig att det är på det här viset?

Han bekräftar det som Peter Springare och andra poliser med insyn redan berättat:

– Sverige är idag enormt politiserat långt in i myndigheterna, förstås även polismyndigheten. Cheferna är tillsatta av regeringar, av politiska skäl. De här cheferna inte bara friserar verkligheten som den ska framställas till allmänheten, men även den som vi ser ute på gatan. Jag har själv varit med om våldsamma upplopp som inte rapporteras för man vill skydda dem som bor i dessa kvarter… för att man inte vill ”skapa oro”. Jag blev själv skadad vid ett sådant upplopp, vi var några få poliser som slogs mot kanske hundra personer, varav tjugo var maskerade och hade raketer. En journalist kontaktade polismyndigheten för att få reda på vad som hänt men fick svaret att ”det hände ingenting”. Man förnekade att upplopp ens ägt rum. Det går inte att lita på våra chefer. De är en frukt av socialdemokratiskt och moderat styre, det har färgat av sig i chefstillsättningar.

– Ingen pratar om att vi poliser åker med våra handeldvapen med en kula i loppet, redo, för vi vet att vi kan bli attackerade… många politiker vill inte säga att vissa utanförskapsområden är rena krigszoner, men de är det. Det pågår ett krig där och man försöker mörka detta. Vi är utsatta för gängens automatkarbiner, en AK47:a tar ut oss på 600 meter avstånd, de skjuter genom polisbilar, motorblock, de går med skyddsvästar, medan vi har våra tunga västar och i bästa fall en MP5:a… men vad är sån? Vi kan skjuta någon på 100 meters håll i fina förhållanden. Polisen är så försvagad.

Vad är din analys om varför det ser ut så här?

– En dåligt organiserad och svag polis blir lättare för statsmakterna att styra och kontrollera. De följer alla besluten som kommer uppifrån utan att klaga nämnvärt mycket. Statsmakten vet att de flesta poliserna röstar på högerpartierna. Att ta bort värnplikten var också ett sätt att ta bort lojaliteten till Sverige. Det finns ingen som svär soldateden längre och därför blir individerna lättare att styra.

Han själv har gjort både värnplikt och FN-tjänst.

– Jag svor soldateden, att skydda detta land, folk och kung, jag gjorde det i en tid då man hade ett samhällskontrakt som fungerade, jag har sett ett land som håller samman. Sedan har man börjat avveckla allt detta. Vad är syftet? Jag har frågat mig det, vi är många som frågar oss det. Är det bara de skenande kostnaderna för invandringen som är orsaken? Jag blev färdig polis på 90-talet, det var en utbildning som var värd namnet, förutom fysträningen, den var inte så bra, mer politiskt korrekt om jag säger så. Men vi togs om hand av äldre kolleger. De visade oss, så har ska vi jobba, så här ska vi bemöta. Jag är så tacksam mot de här kollegerna för att de fanns och lärde mig, Annars hade jag varit jättevilse. 1995 kom närpolisreformen, man slog sönder den polisorganisationen vi hade haft tills dess. Den svenska polisen var byggd som en hård stridsvagn. Vi tog höjd för det värsta tänkbara. Så är det inte längre. Min korta analys är att man vill försvaga polisen, man vill skapa ett samhälle där polisen inte håller ihop. Då har man brutit sönder hela organisationen, turlagsorganisationen, där vi jobbade med varandra och tränade med varandra, den är borta. Syftet är att ta bort hela den gamla polisakadern och ersätta den med unga ja-sägare.

Han tror inte politikerna egentligen vill illa, men ogenomtänkta beslut som grundar sig på dålig verklighetsförankring och okunskap skapar ett trasigt samhälle. Liksom slagsidan åt vänster i medierna, som för fram en tydlig agenda som vingklipper polisen och dem som vill skapa ordning.

– Det finns en politiskt korrekt elit som är så naiv, säger han. Som bor långt bort från verkligheten. Man blundar medvetet. Man lyfter fram saker som man tror är bra. Man har en agenda som inte stämmer överens med verkligheten. Våra politiker är enormt naiva. Och de är i händerna på media. Media har en stor makt. Se bara på Kristersson, han är livrädd att avgå avtal med SD, att bli brunmålad… Vi har ett stort antal vänsterfolk i maktpositioner, de försöker likrikta opinionen. Och det skapar problem som söndrar hela samhället. Därför sitter vi här.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer