Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Googlechefen Anna Wikland raderade Swebb-TV – techjättens maktmissbruk hotar demokratin

av | 26 dec, 2020 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

De grova övergrepp som nu sker mot fria medier i Sverige är häpnadsväckande i en demokrati och många befarar att vårt medieklimat kommer bli ännu mer repressivt på ett sätt svenskarna är helt ovana vid och som bara kan liknas vid forna diktaturer i öst. Bakom varje beslut och verkställande av dessa beslut finns givetvis individer. I Sverige är det Googlechefen Anna Wikland som ytterst fattar beslut om vilket innehåll som får finnas på Youtube och det är Wikland som är ansvarig för att hela Swebb-TV raderats. Kanalen är den i dag största och viktigaste i fria media-sfären och har över 65 000 prenumeranter och har sedan 2015 publicerat över 700 program, ett omfattande mataerial där de sittande makthavarna granskas och ifrågasätts och där det dysfunktionella Sverige exponeras. Under 2020 beviljades dessutom Swebb-TV statligt presstöd. Kanalen har inte brutit mot några lagar. Beslutet att stänga ner Swebb-TV har överklagats, men beslutet står fast. Nu har Sverigedemokraterna skickat ett ifrågasättande av Googles maktmissbruk till kulturminister Amanda Lind, då övergreppet är ett hot mot demokrati och yttrandefrihet i Sverige. I dag är det Swebb-TV, vem är det imorgon? Ingenting säger att inte just din röst kan komma att tystas. Vi är alla Swebb-TV. Det handlar om allas vår rätt att säga, skriva, måla, sjunga och på andra sätt uttrycka vår hjärtas mening, även om den innebär kraftfull kritik mot makten.

Att Swebb-TV är en nagel i ögat på det dysfunktionella etablissemanget som i rask takt monterar ner Sverige är ingen nyhet, men tål att upprepas – för att den som ännu inte förstått händelseförloppet ska få det fullt klart för sig. Swebb-TV kritiserar, granskar och ifrågasätter nämligen inte bara politikerna utan också gammelmediernas stora plattformar som håller makten om ryggen och som är ytterst skyldiga till att det svenska tillståndet tillåts fortgå. Därför är det också i de stora mediernas intresse att Swebb-TV (och i förlängningen andra fria medier) tystas. Bland annat har regimvänliga vänsterextrema propagandagruppen Expo dragit igång helt verklighetsfrånvända drev mot Swebb-TV – och fått andra etablerade medier med sig. Dessa medier blir ju själva exponerade som destruktiva krafter och dessa sanningar är de givetvis besvärade av.

Ytterst är det dock regeringen som bär ansvaret för att yttrandefriheten inskränks, med Morgan Johansson i spetsen. Utan Johanssons inspel tror jag inte Googles härjande varit möjligt, det är han som gett carte blanche till dem för att agera censorer och därigenom skydda statsmakten. Även andra mäktiga politiker har sett till att vara på god fot med mediejättarna och Big Tech för att kunna ha kontroll över informationsflödet. Centerpartiets partiledare Annie Lööf, till exempel, som står på god och vänskaplig fot med Googlechefen Anna Wikland. Lööf inser givetvis att en sådan kontakt är guld värd. Tänk att ha en direkt linje till Wikland och kunna säga till när fria medier börjar avslöja sånt som kan missgynna Centern? Som en pedofilskandal till exempel…

Informationskriget är ingen myt. Den som sitter på makten att deplatformera och stänga ner kritiska röster har trumfen på hand. I Sverige är det då Google som bestämmer vila som ska få nyttja kanalen YouTube. You Tube används av många systemkritiska röster för att sprida budskap, avlöja korruption och allmänt ifrågasätta regeringen och andra mäktiga intressen, att rent allmänt driva opinion för att få människor att börja ifrågasätta den rådande ordningen. Självklart är detta ett hot, det är all relevant information när makten är korrupt.

I Polen hotas nu nätjättarna med enorma böter på 1,8 miljoner euroa om de tar bort inlägg eller blockerar användare som inte brutit mot några lagar. Det förklarade den polska justitieministern Zbigniew Ziobro förra veckan. Även Storbritannien planerar liknande åtgärder. Men i socialdemokraternas Sverige tillåts godtycklig censur pågå.

Det är bara drygt 1,5 år kvar till riksdagsvalet i september 2022 och slaget om sanningen hårdnar. Hur mycket åsiktsförtryck och angrepp på yttrandefriheten ska vi snällt acceptera? Makthavarna fortsätter med sina övergrepp för att de tillåts göra det. Anna Wikland på Google tror att hon ska få missbruka sin makt och komma undan med det. Men det är nog nu. Vi i de fria medierna kommer inte att stillatigande se på när våra plattformar tas ifrån oss. Om vi tiger still ger vi vårt samtycke. Där är även du läsare och tittare viktig. Höj din röst! Säg ifrån! Visa ditt missnöje med det som sker! Kontakta ansvariga, maila, ring, ifrågasätt. Skapa en storm, tillsammans med oss. Ytterst är det allas vårt ansvar att se till att vår yttrandefrihet överlever. Sveriges framtid hänger på det.

Tack till Newsvoice för fotomontage.

Läs även Newsvoices rapportering om Googles censurskandal här:

https://newsvoice.se/2020/12/swebbtv-riksdagen-repressiva-krafter/

En annan bra text om IT-jättarnas demokratiska övergrepp på fria medier finns hos Samnytt:

https://samnytt.se/sd-maste-agera-mot-it-jattarnas-demokratiska-overgrepp/

Du som vill se Swebb-TV går in på kanalens egen hemsida:

https://beta.swebbtv.se/videos/recently-added?a-state=42

Här till exempel programmet där jag och Lennart Matikainen pratar om året som gått:

 

 

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Donera med MediaLike

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer