Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Ge oss kvinnor samma rättigheter som muslimska män har i Sverige”

av | 21 dec, 2017 | Familjeliv

Lästid: 3 minuter

I landet med allahs lika värde, jämställdhet, mångfald och millimeterrättvisa är det dags att seriöst ta itu med den sista utposten i fråga om feministiska rättigheter. Anna, 53, är kränkt över att hon som svensk kvinna inte har samma rättigheter som muslimska män. Hon kräver möjlighet till månggifte för kvinnor och att lagen ändras till  kvinnornas fördel. Bonus är sexuell tillfredsställelse året runt samt att kvinnor blir mindre utbrända. Med det mansöverskott som Sverige fått de sista åren är detta inte mer än både logiskt – och kanske nödvändigt? (VARNING: Texten kan innehålla spår av ironi.)

”Jag är en 53-årig kvinnlig bussförare som bara jobbar kvällar och nätter. Man ser en del och hinner fundera desto mer när det är lugnt i trafiken. För några år sedan såg jag en man som alltid var ute med tre kvinnor sent på kvällarna. Dessa kvinnor bar sjal så jag antog att de var muslimer. Jag berättade detta för en god vän som är gift med en muslim från Guinea. Hon skrattade och sa att han troligtvis motionerade sina fruar.
Kort efter detta satt jag på en av Kommunals utbildningar där det talades om ”allas lika värde” (my ass). På kvällen, efter en god middag och lite öl så så kopplade mina synapser ihop. Med parametrar som lika värde, jämställdhet och antirasism så kom följande fråga upp i skallen: Varför har svenska kvinnor inte samma rättigheter som muslimska män i Sverige ?
Denna fråga ställde jag till övriga Kommunalare (efter ytterligare en öl och några konfirmerande mess med min vän). De såg chockade ut, men jag raljerade glatt: Fatta vilket guldläge! Fyra män som vardera får ut ca tjugo tusen i månaden. Jag har åttio tusen att leva på. Sen väljer jag givetvis en bilmeckare, en snickare, en massör och en tekniknörd så får jag allt gjort gratis där hemma  och det enda jag själv behöver göra är att pilla navelludd och käka praliner. Bra va!? Detta överhördes av två brandmän som också stod ute och rökte. Den ena hamnade givetvis i sovrummet direkt och sa: ”Ska du ha alla i sängen samtidigt så blir det trångt.” Rått asgarv. ”Nä du, jag gör som muslimerna, har rullande schema och slipper förhoppningsvis fantasilöst tråksex. Ni killar gillar ju att tävla. Eller?
Han gick.
Men min fråga lämnade mig ingen ro. Så innan valet gick jag runt i valbodarna och frågade politikerna varför jag inte hade samma rätt som muslimska män i mitt eget land. Till svar fick jag, av alla, att de hade bara en fru för att svensk lag sa så. Jag undrade då, om de måste skilja sig från de andra fruarna innan de kom till Sverige? Upplöses äktenskap per automatik när man passerar en landgräns?
Näää, men de har bara en fru, löd svaret.
Så de sätter inte upp första frun och tar sedan hit de andra som systrar, kusiner och så vidare?
Strunta i det nu! Vi ska ju respektera andras religioner och allas lika värde. Ja, det måste vi!
Men jag då, sa jag argt. Jag vill också ha fyra respektive!
(Tror att jag till och med stampade med foten i golvet som en liten barnunge)
Han tittade helt chockad på mig, varpå jag snabbt drog alla fördelar med mångifte: Åttio tusen kronor i månaden,  fri massage, alla kanaler på tv:n, alltid fungerande bil och huset precis som jag vill ha det. Och som grädde på moset: Alltid fantastiskt sex eftersom de kommer att försöka stå överst på prispallen!
Han blev tyst ! Jag avrundade snyggt med: Bara fixa det, så ska jag rösta på er.
Jag har lyft frågande i diverse passande sammanhang men har aldrig fått något tillfredställande svar. Hur svårt kan det vara? Ändra lagen och ge oss kvinnor samma rättigheter som muslimska män har i Sverige – nu!”
Med vänlig hälsning, Anna – som jobbar vidare på frågan och som röstar blankt tills någon vågar ta tag i det.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer