Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Frankrike: Protester mot Macrons vaccintvång och medicinska fascism

av | 14 jul, 2021 | Utrikes, Vaccinpassen

Lästid: 4 minuter

”En konspirationsteori”. Så lät det för bara några månader sen när oroliga röster höjdes angående en ökande totalitarism i coronapandemins fotspår. Att man skulle börja skilja på vaccinerade och ovaccinerade och att de sistnämnda skulle bli andra klassens medborgare, för vilka ett normalt vardagsliv skulle försvåras, för att inte säga omöjliggöras. Nu visar sig farhågorna besannas, när Frankrikes president Macron i ett TV-sänt tal meddelat att de som inte har ett ”COVID-pass” kommer att förbjudas att delta i vanliga vardagsaktiviteter – som att använda kollektivtrafik och besöka köpcentra, restauranger, caféer och barer. Målsättningen är att förmå skeptiska fransmän att vaccinera sig och uppnå minst 95% vaccineringsgrad av befolkningen. Vaccinering görs nu också obligatorisk för all sjukvårdspersonal, och i höst planeras omfattande vaccinering av barn. Men Macrons åtgärder stöter på motstånd –protester och  oroligheter har utbrutit i hela Frankrike, och pågår idag på Bastiljens dag den 14:e juli, en viktig dag för frihet och självständighet. Denna rapportering ser vi givetvis inte i svenska propagandamedier.

Macron gjorde klart att endast de som vaccinerat sig, de som kan bevisa att de nyligen tillfrisknat från COVID eller de som kan visa upp ett negativt testresultat kan delta i det franska vardagslivet. Detta är i sig ett förtäckt tvång då man gör det ekonomiskt ohållbart för den vanliga fransmannen att kontinuerligt testa sig för att kunna leva ett normalt liv, eftersom de tidigare kostnadsfria testerna nu beläggs med en avgift.

Vaccination kommer också att bli obligatoriskt för alla anställda inom sjukvården och alla som arbetar med äldre eller utsatta. Men Macron öppnade för att obligatorisk vaccination kan komma att införas för alla franska medborgare: ”Beroende på hur situationen utvecklas måste vi utan tvekan överväga obligatoriska vacciner för alla i Frankrike.”

Alla dessa åtgärder planeras att införas nu, trots att de nuvarande infektionsnivåerna är relativt låga och dödsfallen har sjunkit radikalt.

Frankrike ”visar vägen” och det är nog inte längre en konspirationsteori att tro att de åtgärder som nu införs i Frankrike kan komma att börja införas även i andra europeiska länder, kanske i hela EU. Detta kommer att leda till att ovaccinerade medborgare blir andra klassens medborgare som inte kan leva ett vanligt liv.

Macrons tal har väck kraftfulla protester på sociala medier och runt om i Frankrike. Journalister och opinionsbildare talar om ”vansinne” och att de saknar ord. Macron har redan i slutet av 2020 försökt införa förbud för ovaccinerade att använda kollektivtrafik men mötte då hårda protester och åtgärden las på is. Nu ser det ut som att åtgärden kommer att gå igenom.

Jag pratade med en vän i Paris, som är skeptisk till att vaccinera sig.

– Jag kommer inte längre kunna leva ett vanligt liv, sa han. Det är absurt. Det är många som är rasande här, men det är människor som inte direkt ger sig ut för att protestera på gator och torg. Vänstern lyckades döda Gula Västarna-rörelsen. Nu vet jag ingenting om framtiden.

Ändå finns de som hoppas på att Macrons nya drakoniska åtgärder mot ovaccinerade kan skapa ny oro, och att de Gula Västarna åter blir en stark faktor som kan påverka vansinniga politiska beslut. Vive la France, skriver många på sociala medier, väl medvetna om att det som sker i Frankrike kan vara avgörande för Europas framtid.

Länk till engelsk text:

https://summit.news/2021/07/13/macron-announces-those-without-covid-vaccine-pass-will-be-banned-from-routine-life-activities/

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer