Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Frågan är varför regeringen i snabb takt ödelägger Sverige”

av | 6 feb, 2018 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 5 minuter

Vad är syftet med att göra hårt arbetande skattebetalare till andra klassens medborgare där de i princip bara har skyldigheter och allt färre rättigheter? Vad är intentionen med att göra samhället otryggare för skötsamma undersåtar på alla tänkbara områden, samtidigt som man stärker incitamenten för folk som aldrig betalat en krona i skatt i Sverige, att uppehålla sig här illegalt, eller att söka sig hit? Jag brukar försöka hålla mig ifrån konspirationsteorier, men alla som ser vad som händer måste undra över vad som pågår. Frågan är varför regeringen Löfven i snabb takt ödelägger Sverige, undrar författaren Eva-Lisa-Dezmin.

Med anledning av den senaste nyheten – att Dan Eliasson nu ska ansvara över ännu en viktig myndighet som han ges möjlighet att hinna sabotera – finns det ingen annan slutsats jag kan dra, än att regeringen Löfven tänker göra allt som står i deras makt för att förstöra landet så mycket de kan innan valet. Annars hade man låtit Eliasson fortsätta som rikspolischef den korta tid som är kvar, för skadan han gjort där är ju redan skedd. Ska vi dessutom se till alla märkliga beslut som fattats sedan sossarna tog över makten, blir det ännu tydligare. Absolut ingenting har blivit bättre under deras mandatperiod. Vårdköerna växer, skolan är under all kritik, brottsoffer får liten eller ingen upprättelse, straffen är ett skämt, viktiga stöd till funktionsnedsatta dras in, allvarligt sjuka fortsätter förlorar sjukersättningen m m. Listan kan göras lång, så jag nämner bara några exempel.
Samtidigt tar man beslut som kostar skattebetalarna åtskilliga miljarder på andra områden. Ensamkommande (åtminstone de som kom under migrantkrisen 2015) ska få stanna (om de ljugit om sin ålder), man upprättar en direktlinje till Försäkringskassan på bl a arabiska, dit folk nu kan ringa innan de ens startat sin resa till det ”förlovade landet i norr” för att ta reda på vilka bidrag de kan få. Försäkringskassan har heller inte vidtagit några åtgärder mot uppenbara bedragare som åkt tillbaka till sina hemländer, men fortfarande uppbär bidrag från svenska skattebetalare. Det är heller inte viktigt att reda ut fall där personer använder flera olika identiteter i jakten på de naiva svenskarnas bidragsregn.
Man ägnar sig istället åt att jaga allvarligt sjuka, som har all rätt att få ersättning. Även här kan jag fortsätta rabbla märkliga ageranden, men det är summan av dem som stärker mig i övertygelsen om att regeringen vill ödelägga landet.
Då återstår frågan: Varför?

Jag brukar försöka hålla mig ifrån konspirationsteorier, men alla som ser vad som händer måste ha nuddat vid tanken både en och två gånger. Vad är syftet med att göra hårt arbetande skattebetalare till andra klassens medborgare där de i princip bara har skyldigheter och allt färre rättigheter? Vad är intentionen med att göra samhället otryggare för skötsamma undersåtar på alla tänkbara områden, samtidigt som man stärker incitamenten för folk som aldrig betalat en krona i skatt i Sverige, att uppehålla sig här illegalt, eller att söka sig hit? Man tar med ena handen från de som bidrar, men ger med den andra till sådana som bara utnyttjar systemen, eller i värsta fall är här för att begå grova brott. Den första gruppen ställs det krav på, den andra får ett batteri med aldrig sinande hjälpinsatser och utan anspråk på motprestation.
Hade ovanstående handlat om någons privatekonomi, eller vilket företag som helst, hade man sedan länge vidtagit åtgärder för att vända den destruktiva spiralen, men nu gör man tvärtom. Alltså måste det finnas en orsak. Jag vet att det finns en mängd olika spekulationer (som Kalergiplanen, NWO, etc) men om vi ska hålla oss till det vi med säkerhet vet, är svaret fortfarande höljt i dunkel. För mig är det logiskt om Reinfeldt ville krossa välfärden, men att Löfven strävar mot samma mål, förefaller betydligt märkligare (såvida det inte är av personliga vinst- eller maktintressen). För han må vara korkad, men han är varken blind eller döv och han står definitivt inte på de svagas sida (inte på arbetarklassens i alla fall). Han drivs av en helt annan agenda. Frågan är vilken? Vem styr Löfven? EU har förstås ett finger med i spelet, men om det vore hela sanningen skulle det ha sett likadant ut i både Finland och Danmark.

Att inte ställa grupper mot varandra har varit en återkommande indoktrineringsfras för att vansinnet ska tillåtas fortsätta. Grejen är bara att det är exakt vad både förra regeringen och den nuvarande har satt i system att göra. Så, är det ett fullskaligt inbördeskrig man strävar efter? Varför knuffar man annars medborgarna allt närmare gränsen för vad de tolererar? Varför förstör man myndigheter genom att flytta omkring en pellejöns (som redan visats sig vara totalt inkompetent) på viktiga och beslutsfattande positioner, låter känslig information läcka ut, fattar avgöranden som inte gagnar medborgarna men som lockar hit all världens lycksökare, svartmålar eller försöker tysta visselblåsare och gör sitt absolut yttersta för att sjusovarna ska snarka vidare?
Gångerna är många som jag önskat att jag fått vara en fluga på väggen under Bilderbergmötena, för även om ingen med säkerhet (ännu) kan säga varför vansinnet tillåts eskalera, måste det givetvis finnas ett motiv till att man vägrar dra i nödbromsen. ”Alla ska med”, är en slogan som sossarna tidigare använt flitigt. Nu har de fått som de ville, tåget är överfullt. Ombord råder kaos där en del resenärer slåss med varandra och eldar eller förstör inredningen (förutom i sovvagnarna, där råder fortfarande en illusorisk ro). Allt medan tågvärdarna manar till lugn, för ”Tåget har aldrig varit tryggare och har aldrig gått bättre”. Passagerare som inte låter sig övertygas av värdarna, har dock två frågor som de desperat försöker finna svaret på: Vem är det egentligen som styr? Och vilken är slutdestinationen?

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i förlaget DareMe Publishing. Köp hennes senaste bok ”Wicked game” här.

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

Boka gärna min kommande bok ”Bilden av Sverige” på Bokus! Utgivningsdatum är 28 februari.

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer