Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Första maj 2019: En rödgrön politikerelit som fullkomligt struntar i sitt eget folk

av | 1 maj, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Duggregn över Stockholm. Himlen är grå och gråter en skvätt, symboliskt. Jag tänker på de obligatoriska förstamajtåg medborgarna i kommunistdiktaturer tvingades iväg på, och att socialdemokraterna och deras samarbetspartners har svikit sitt folk. En gång i tiden stod socialdemokraterna upp för de fattiga och de utsatta, för kvinnor, gamla och barn. Så icke längre. Från det socialistiska ”lyckoriket” Venezuela kablas det ut fruktansvärda bilder där Maduro låter militärfordon köra över protesterande människor. Dessvärre känns tongågarna igen. I Sverige kör man över folket genom att fullständigt strunta i vad som är vettigt och rimligt. Dagens styrande rödgröna politikerelit är berusad av pengar, makt och lögn.

Oavsett väder eller hälsotillstånd tvingades totalitärstatens medborgare ut på gator och torg, att under röda fanor prisa och hylla kommunismen, som befriare och beskyddare. Alla visste ju att det var en officiell lögn detta, att politikerna brydde sig om folket. Affärernas hyllor gapade tomma, köerna för mat ringlade långa, folk var missnöjda, medierna matade på med propaganda om hur älskade ledarna var, de som opponerade sig åkte i fängelse och förlorade allt… men lögnerna måste upprätthållas, allt var väl, alla mådde bra, det kommuniststyrda landet dröp av välmående och lycka! Första maj var i själva verket en triumf, en manifestation för att visa hur lyckat det var med planekonomi och statligt ägande. Krossa kapitalismen!

Jag tänker på min kommunistiska barndom och lögnen vi levde i och jag tänker på det socialdemokratiska rödgröna Sverige och lögnerna vi lever i nu idag, 2019, och att utvecklingen galopperar åt fel håll. Sverige som toppat framgångslistorna åker allt längre ner. Alla pengar slösas på en misslyckad migrationspolitik medan andra delar av samhällsbygget blir lidande. Särskilt nu på första maj tänker jag på det. Jag tänker på den demonstration som verkligen utgick från folket den 24:e april, den som arrangerades av Jeanette Höglund och Vid Din Sida, och som handlade om att det i dagens moderna Sverige finns över 300.000 gamla människor som lever i ovärdighet, fattigdom, vissa i hemlöshet och svält. Den socialdemokratiska statsministern Stefan Löfvén vägrade ta emot över 75.000 namnunderskrifter från protesterande medborgare (idag är de uppe i 90.000). Det enda de rödgröna kan prata om är ”SD”. De struntar fullkomligt i folket, i dem som betalar deras löner. De struntar i att bry sig om folkets bästa, om sina medborgare. Vad är det för socialdemokrati? Vad är det för liberaler, miljöpartister och annat kreti och pleti som ska förvalta landet? Vad är det för statsminister?

Hyckleriet är enormt. Vad ska Stefan Löfven gå i första maj-tåg om? Ska han protestera mot sig själv och sin egen politik, då man ständigt försämrar för svaga och sjuka, för gamla och funktionsnedstta? Jag fick en gång i tiden lära mig att de svenska socialdemokraterna värnar den lilla människan, det var i alla fall vad man sa. Den gamla skolans socialdemokrater ville ha ett rättvist folkhem, det var i alla fall vad de gick till val på. Jämställdhet och trygghet! Hur kan de idag se sig själva i ögonen? Välfärdsstaten Sverige ställer unga friska män från andra länder, män som begår brott i Sverige, mot utsatta gamla och barn. Man ger förmåner till människor som utnyttjar bidragssystemet, och försämrar för de hederliga arbetare som sliter och betalar skatt. Man skyddar kriminella och utsätter de egna medborgare för fara. Man daltar med extremister och terrorister. Polisen är försvagad, med en korrupt ledning. Skolorna är i förfall. Vården är i kollaps. Myndigheterna befolkas av vänsterextrema aktivister. Kulissen Sverige lever på gamla meriter. Och socialdemokraternas floskler låter allt mer ihåligt. Jag tror faktiskt till och med Löfven själv inser att han lever i en lögn. Han vet mycket väl att han vänder sitt eget folk ryggen. Det är detta vi alla borde demonstrera mot. Dagligen.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer