Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Förnekelse och egoistisk ”godhetskänsla” bidrar till samhällets polarisering”

av | 19 jun, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Jag avundas dig ibland, du som skickar pm eller skriver öppet om hur jag bidrar till polarisering och främlingsfientlighet. Jag kan avundas dig din världsbild och din syn på dig själv. Men det är faktiskt inte jag och andra som skriver kritiskt om migrationspolitik, sexualbrottsstatistik eller islams kvinnosyn som bidrar till den polarisering och de samhällsproblem vi nu ser, skriver debattören Jenni Matérn i en personlig betraktelse.

De som orsakat polariseringen är:

* Politikerna som beslutar om hur resursfördelningen ska se ut i samhället, politiker som uppenbarligen anser att den största budgetposten ett land ska digna under bör vara migration och som dessutom anser att människor utan asylskäl ska få använda sig av vår välfärd.

* Gruppen som på oärliga grunder tillskansar sig samhällsresurser och sedan utan konsekvenser fortsätter leva efter ett beteende och en kvinnosyn som präglar den kultur de lämnat, vilket placerar dem på andra plats vad gäller ursprung på förövare vid fällda gruppvåldtäkter de senaste fem åren.

* De som använder Sverige som en fristad från religiöst förtryck, men vägrar infoga sig i våra demokratiska mallar om jämlikhet, de som väljer Sverige som framtid för sina barn men enbart tuggar i sig våra rättigheter och konsekvent väljer bort de skyldigheter som följer med en demokrati.

Vi som skriver om detta beskylls ständigt för polarisering, kollektivisering och empatistörning. Men de som drabbas allra först i efterdyningarna av en migrationspolitik på speed är de som på schyssta grunder och med en vilja till integrering har flytt hit, både de som varit här länge samt de som kommit under senare år. Det är de med svag social status som direkt drabbas av samhällsresurser som inte räcker till.
Om Folktandvården går på knäna och inte längre kan kalla barn en gång på er år drabbas de med sämst tandstatus, det vill säga barn till föräldrar i socioekonomiska svaga områden.

Jag själv tar naturligtvis ändå mina barn till en tandläkare, jag har kunskapen och jag har de ekonomiska resurserna. Precis som du som läser det här antagligen har.

De som löper störst risk att drabbas av sexualiserat våld enligt BRÅ är kvinnor födda i Sverige av utlandsfödda föräldrar. Kvinnor som med största sannolikhet är relativt frigjorda och anpassade till våra värderingar, men som rör sig i kretsar och bostadsområden med män som är funtade på ett annat sätt i sin hjärna.

De som drabbas hårdast av en ökande islamisering och hedersförtryck är de som…ja, vilka kan det vara månntro?
Du och jag eller de som bor i segregerade socioekonomiskt svaga områden? Kan det vara flickor som tvingas på tygstycken och värderingar de inte själva har valt, kan det vara homosexuella som vet att de aldrig någonsin kommer att kunna komma ut?
Eller är det du, du som läser detta?

Jag skulle vilja att påstå att det är du med din egen godhetskänsla i fokus som bidrar till polarisering, det är du som är egoisten. Du som godhetsmasturberar offentligt med handhjärtan och skriker om öppna gränser för en specifik grupp asylsökande. Du som påstår att slöjan är ett fritt val för en nioåring. Du som har ett tryggt liv där du aldrig kommer att behöva oroa dig för ett samhällskontrakt under krackelering. Du som kallar din meningsmotståndare för empatilöst kräk, nazist, fascist och rasist.

Som jag avundas dig ibland.

JENNI MATÉRN

Jenni Matérn är en politiskt intresserad fyrabarnsmamma och utbildad förskollärare. Hon har i tjugo års tid arbetat som lärare och pedagog i socialt utsatta områden, främst med elever i åldrarna 6-10 år. Ovanstående text har tidigare publicerats på Facebook och återges med skribentens tillstånd.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer