Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Förlåt aldrig politikerna för deras dumhet”

av | 6 jan, 2018 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 5 minuter

Eftersom det är valår i år tycker jag det är en självklarhet att fundera på vilka löften som gavs under förra valet (eller valet dessförinnan) och hur många av dessa löften som har hållits. För handen på hjärtat, ingen vill väl bli lurad en gång till? Bara någon som är godtrogen går på samma lögn flera gånger. Det skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i sin krönika på Katerina Magasin.

Om det här varit något annat land i världen, hade jag hyst goda förhoppningar om att samhällsutvecklingen vi ser idag, skulle vända. Nu gör jag inte det. Varför? Därför att svenskarna, generellt sett, är bland de mest lättlurade och konflikträdda folket i hela världen. De hyser en övertro till politikerna (oavsett antalet lögner de blir serverade vid varje valår) och de saknar förmågan att se utanför sin egen tillvaro.
Så länge de själva inte drabbas, existerar inga problem. Så länge de själva får känna sig goda och trygga, är allt frid och fröjd. Så länge deras egen ekonomi fungerar, går Sverige som tåget. För både media och de folkvalda har sagt att allt är under kontroll och de skulle aldrig mörka eller ljuga.
Bidrags- identitets- eller åldersfusk finns inte heller. Att ”flyktingar” åker hem på semester till landet de ”flytt” ifrån, är naturligtvis bara skrönor. Att sedan politikerna inte får ihop ekonomin, beror självklart på alla skatteflyktingar.
Vi får väl vara extremt tacksamma att majoriteten av de riktigt förmögna människorna skatteplanerar, för hade de inte gjort det hade problemen vi har i landet varit ännu större än de redan är. Man kan nämligen vara helt säker på att skatterna de bidragit med inte hade gått till välfärden och gjort vårt egna, eller deras, liv tryggare. Dock är skatteplanerarna ett bra exempel på riktiga flyktingar, för de lär inte låta pengarna ”semestra” på något svenskt bankkonto, inte ens under fyra veckor per år.

Inom kristendomen spelar förlåtelsen en central roll, åtminstone i NT. När Jesus dog på korset bad han Gud förlåta människorna, men inte för deras synder: ”Fader förlåt dem, för de vet inte vad de gör.” Han förlät dem alltså för deras dumhet eftersom en människa som handlar mot bättre vetande, är korkad. Dumhet är dessutom bara en synd inom satanismen, inte i kristendomen, och därför hade folket inte syndat när de blåögt frigav den kriminelle Barabbas, som fängslats efter att ha deltagit i ett upplopp. Låter väldigt likt Sverige, va? Vi vill inte utvisa grova brottslingar, men skickar hem den skötsamme som vill bidra, bara för att arbetsgivaren betalat några kronor för lite i lön, eller på grund av någon annan petitess.
Jesus offrade sig alltså för människans idioti. Han ursäktade dem för att de var aningslösa nog att svepas med i strömmen där alla måste tycka lika, föll för grupptrycket, eller bara vägrade öppna ögonen. Petrus var så rädd för vad han själv skulle utsättas för om han erkände att han var lärjunge till Jesus, att han hann förneka deras bekantskap hela tre gånger innan tuppen gal.
Visst märks det hur historien upprepar sig? Det är bekvämare att leva i förnekelse, för då behöver man inte utsättas för obehag. Att stå upp för sina åsikter (eller sina vänner) är bara enkelt om man inte riskerar att förlora något på det själv.

Vi sitter nu med facit och vet redan vilka löften politikerna har gett och hur det sedan blev. Finner man inget förtroende för något av riksdagspartierna, finns det andra partier att lägga sin röst på i hopp om att de ska ta sig in i riksdagen. Men att rösta på samma partier som ställt till med det här, är obegåvat på riktigt. Åtminstone om man är medveten om vad som händer och vill ha en förändring. Kom ihåg att just dumhet är anledningen till varför det ser ut som det gör i landet idag och det har både regeringen Reinfeldt och regeringen Löfven varit. Naivitet är bara ett finare ord för ett icke existerande förnuftsriktigt tänkande och de enda som är mer enfaldiga än inkompetenta människor på styrande positioner, är de som valt att sätta beslutsfattarna där. Det finns nämligen en anledning till varför banker inte anställer svindlare, vaktbolag inte anställer inbrottstjuvar, pedofiler inte är lämpliga som förskolelärare och varför medlemsantalet i Mensa är ytterst begränsat.

Jag är medveten om att även politikerna börjar ta bladet från munnen och erkänner de väldiga problemen vi har (även om det är alldeles för lite och alldeles försent), men än ser jag ingen lösning i sikte. Inga åtgärder som presenteras. Allt ska tydligen fortsätta på samma vis, samtidigt som man förväntar sig ett annat resultat.
Så, öppna ögonen nu. Tillåt inte att den som påpekar det uppenbara, metaforiskt piskas och korsfästs för förändringarna ni själva vill ha, men inte vågar kräva. Se det gigantiska bedrägeri som pågår av skattebetalarnas pengar och hur samhällskontraktet brutits. Erkänn det totala misslyckandet av den humanitära stormakten, där det småskaliga inbördeskriget redan startat med gängvåldtäkter, terrordåd, rån, överfall, sprängningar, skottlossningar, attacker mot blåljuspersonal, upplopp och bränder.
Visa sedan vid valet 2018 att det räcker nu och att ett förtroende bara kan vinnas genom att man håller det man lovat, eller åtgärdar sina misstag. Nästa chans att förändra något ligger drygt fyra år längre bort och jag befarar att katastrofen är ett faktum då om detta tillåts fortsätta.
Och sist, men inte minst: Förlåt aldrig politikerna för deras dumhet. För oavsett hur många chanser dåren får, kommer resultatet alltid att bli detsamma. Om historien lärt oss något, så är det just det.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 46, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Eva-Lisa Dezmins senaste bok ”Wicked Game” köper du här.

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer