Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

För att hålla folket i schack varnar nu MSB för sånt som gör oss ”arga och upprörda”

av | 16 maj, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 5 minuter

Ju närmare vi kommer EU-valet den 26 maj, desto märkligare blir rapporteringen om den svenska verkligheten i svensk mainstreammedia. I Aftonbladet ger man nu utrymme till Mikael Tofvesson som är enhetschef på MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Han menar att det finns en pågående generell kampanj där främmande makt försöker få oss att ändra uppfattning om vårt land. Ju närmare valet vi kommer, desto större är risken att man försöker sprida rena lögner, hävdar han. MSB vill därför varna oss för sånt som gör oss riktigt arga och upprörda. Ja, du läste rätt.

Det är en märklig text i Aftonbladet (som även i övrigt antagit skepnaden av rena propagandaverktyget för att gå statens ärenden). För att lura någon måste man ta i ganska hårt, säger MSB:s Mikael Tofvesson i texten. Ett sätt att lyckas är att gå på känslor. ”Vi vill därför varna människor för om man ser något som gör att man blir riktigt arg och upprörd”, fortsätter Tofvesson. MSB:s råd är att undersöka var informationen kommer ifrån, om källan är trovärdig eller jobbar utifrån en agenda. ”Håll huvudet kallt”, råder vidare Tofvesson.

Jag har läst den här texten flera gånger och känner att jag behöver analysera den en smula. Vad menar Tofvesson? Eller vad menar Aftonbladet? Är det alltså fel på oss om vi reagerar med ilska, indignation, upprördhet eller besvikelse när vi hör vad som pågår i samhället? Jag tror faktiskt ingen främmande makt kan fantisera ihop allt det sjuka som sker i dagens Sverige. Gränserna för vad som är moraliskt möjligt har sprängts, gränserna i hur ansvarslöst de styrande, demokratiskt valda politikerna kan behandla det folk de ska tjäna har sprängts.

Enligt Aftonbladet är det Ryssland som pumpar ut desinformation om invandring, sexbrott och religion i europeiska länder.

Jag har kikat på det som gör i alla fall mig upprörd och har därför sammanställt en lista på sånt du inte bör bli negativt känslomässigt berörd av (läs: arg) eftersom dessa enbart är ”högerpopulistiska lögner” och sånt som fientliga stater sysslar med för att skapa en bild av Sverige som ett samhälle som inte rår på sina problem:

* När barn och kvinnor våldtas: Under 2018 anmäldes omkring 22 500 sexualbrott, varav 7 960 rubricerades som våldtäkt. I den Nationella trygghetsundersökningen uppger 6,4 procent att de utsattes för sexualbrott under 2017. Källa: BRÅ. 

* Situationen för kvinnorna i Sverige – otrygghet, rädsla, sextrakasserier, att inte kunna klä sog som man vill. Kvinnofrid finns inte för Sveriges kvinnor.

* Framväxten av enklaver där svensk lag inte gäller utan där utländska klaner styr. Det är faktiskt Aftonbladet själva som granskat till exempel familjen Khan i Angered. är detta en påverkansoperation från främmande makt?

* Gruppvåldtäkter. Så pass många att jag inte kan publicera alla länkar.

* ”Stickskador” – omskrivningar av knivattacker. Bara häromdagen blev en kvinna i 25-årsåldern misshandlad med någon form av stickvapen i Kronoparken i Karlstad av TVÅ män, meddelar polisen på sin hemsida. Ryskt påhitt? Eller svensk verklighet?

* Hatbrott mot judar i Sverige som tystas ner av mainstreammedierna trots att utländska medier rapporterar.

* Massrån av barn även i ”finare” områden.

* Brutala rån av gamla människor i deras hem.

* Våldtäkt av gamla, utförd av den hemtjänstpersonal kvinnan varit beroende av (misstänkt gärningsman från Eritrea, något som ej rapporteras av msm)

Mordförsök på äldreboende i Mölndal. 

* Mord, rena avrättningar på öppen gata.

* Anlagda bränder – otaliga. Allt brinner. Skolor, industrilokaler, villor, radhus, hyreshus, kulturminnen…

* Gängkrig i slumliknande förorter.

* Homofobi och antisemitism i Socialdemokraternas eget ungdomsförbund – något som moderpartiet vägrar städa upp.

* Bomber som skadar tredje man – som nu senast i Malmö

* Explosioner och handgranatsattacker.

* IS-terrorister som kommer tillbaka till Sverige, som samhället daltar med och som mainstreammedier ger stot utrymme, samtidigt som man försöker släta över de brott dessa människor begått. Som Skråmos fd svärmor Umm Hamza som borde sitta bakom lås och bom på livstid, men som istället är en fri kvinna i Sverige.

Majoritet av utländska våldtäktsmän och mördare utvisas inte från Sverige, medan skötsamma medborgare utvisas för struntsaker.

* Hederskultur, könsstympningar, hedersmord, minderåriga flickor som försvinner på sommarlovet för att gifts bort i sina hemländer, balkongflickor, kvinnoförtryck och misshandel, över en kvarts miljon unga som lever i förtryck trots att Sverige kallar sig humanistisk och feministisk stormakt.

* Politiker som utnyttjar ett generöst system och skor sig på skattebetalarnas pengar.

* Ljugande politiker som Annika Strandhäll som ändå får sitta kvar vid makten trots uppenbar inkompetens.

312.000 äldre riskerar ett liv i fattigdom

69 kommuner har ekonomisk kris som en följd av ansvarslös massinvandring.

Rekordhöga bensinpriser

Den svenska kronan har inte varit så svag mot dollarn på 17 år. Och fallet fortsätter.”Jag kan inte se vad det är som ska stoppa det här”, säger Danske Banks chefsekonom Michael Grahn.

Men håll huvudet kallt, gott folk! Enligt MSB är det bara desinformation från främmande makter, allt detta… för blir du upprörd… då finns det anledning att dra örona åt sig…

I Sverige är det, våren 2019, bara godkänt att gå på känslor när det handlar om ”ofarliga” saker. Och det finns egentligen bara en enda sådan ”ofarlig” sak. Och det är: Klimatet. Här kan man nämligen gå på känslor hur mycket som helst (även om uppgifterna är motsägelsefulla och det finns forskare som hävdar att alarmismen är överdriven)! Här ska man inte ta några som helst hänsyn till att barn blir ledsna och vuxna blir upprörda. Tvärtom ska man banka in att klimatångest är nödvändigt. Helst ska alla bli gravt klimatdeprimerade, så skräckslagna att de gråter. Helst ska full klimatpanik råda i samhället. Helst ska vi alla inse att vi kan dö vilken sekund som helst. Sant? falskt? Det kvittar lika. Var klimaträdd! Den enda rädsla du bör känna. Klimatet är det enda du ska få bli upprörd över i Sverige idag. För ilska över den sjuka verkligheten och maktmissbruket är farlig. Farlig, för dem som styrt oss hit. Kanske börjar de bli rädda på riktigt nu, de maktmissbrukande eliterna som håller landet i ett järnhårt grepp? Inte bara politikerna, men också de förljugna mainstreamjournalisterna, som bidragit till att vi sitter där vi sitter. Det är därför de så desperat pumpar ut budskapet ”håll huvudet kallt”.

För vad kan hända annars?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer