Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Folkets avsky är en sund reaktion på Lööfs lögner

av | 1 feb, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

I sitt tal på Centerpartiets kommundagar i Umeå beklagar sig Annie Lööf över det starka ogillande hon möter. Annie Lööf säger bland annat att hon inte varit med om ett så respektlöst hat och att det måste finnas en gräns. Jag undrar vad det är Lööf inte förstår och vad hon menar? Begriper inte Centerpartiets ledare vad det är som händer i Sverige? Folkets dom speglas i att Lööfs popularitet minskar och i uttryck av antipati, missnöje och även ren avsky. Det måste också finnas en gräns för hur mycket politiker kan ljuga, bedra och förråda sina väljare och det land de säger sig värna. Ilskan är en sund reaktion. Kanske rentav ett tecken på att allt fler svenskar börjar vakna till. 

Annie Lööf ler självgott från talarstolen (vad är det med dessa leende politiker?). Bakom henne är det en svart vägg med gröna växter, de ser ut som purjolökar. Lööf är klädd i något plommonlila. Håret är välfriserat. Hon talar om hatet hennes politik möter.

”Sedan valet har vi mött en storm utan dess like, jag har faktiskt aldrig varit med om sånt respektlöst hat förut. Det är som om alla spärrar och alla hämningar släppt på vissa håll. Även om besvikelsen över vårt vägval och våra åsikter är stor så måste det finnas en gräns i vad man säger till en annan människa, säger hon.

”Vi måste möta varandra med anständighet.”

”Det måste finnas fler vuxna i rummet.”

Lööf verkar inte förstå. Hon verkar tro att politiken är något slags abstrakt verksamhet som inte har med verkligheten att göra. Hon verkar inte förstå att hon gått till val som en del av en borgerlig Allians men kompromissat bort sina värderingar för att istället ge makten till socialister med Stefan Löfven i spetsen. Hon verkar inte förstå att den politik hon själv förespråkar, med en fortsatt generös och ogenomtänkt massinvandring, inte är vad majoriteten av svenska folket vill ha. Hon verkar inte förstå att många människor far illa på grund av den aningslöshet som Annie Lööf uppvisar. Sverige är till exempel ett smörgåsbord för kriminella ligor men Annie Lööfs partikamrater tycker att Sverige ska ha helt öppna gränser… (nu har ju Sverige i princip det redan, är sämst i EU på gränskontroll, men Centerpartisterna tycker alltså att dörren ska öppnas ännu lite mer! det är häpnadsväckande).

Lööf förstår inte att landets medborgare betraktar henne som den som saboterat demokratin genom att ingå en ohelig allians med dem som hon 2013 lovade att aldrig stötta. Lööf skulle till och med äta upp sin sko om hon blev stödhjul åt socialdemokraterna.

Nu är Lööf möjliggörare förespråkare av en dysfunktionell politik som kommer vara ytterst destruktiv för Sverige. Och människor ser det. Och blir oroliga, besvikna och förbannade. Vad ska vanligt folk göra, kära Annie? De flesta har inte 180.000 i månaden och en rik familj i Maramö (som för övrigt är ett slags reservat för rika). De flesta vanliga människor lever fjärran från eliternas välstånd. De rika har råd att sätta sig på ett plan och lämna Sverige om allt verkligen barkar åt skogen. De som har råd flyttar från områden som spårar ur. Men många har inte råd. De gamla har inte råd. De unga kan inte flytta hemifrån för det råder brist på bostäder… I Stockholm står 640 000 personer i bostadskö. Men Annie Lööf tycker vi ska ta in fler, gör vi ska ha en humanitär migrationspolitik.

Hur humanitärt är det mot de egna medborgarna?

Någonstans tar tålamodet slut, respekten tar slut, de snälla orden tar slut. Någonstans bronner topplocket. Ett ovänligt, kallt, omänskligt samhälle skapar ovänliga, otrevliga, bittra, ilskna individer.

Lööf avslutar sitt tal med orden: ”Nu fortsätter vi resan framåt. Nu förändrar vi Sverige till det bättre.”

Jag undrar vilken planet hon bor på.

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer