Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Folk i Skåne har fått nog av invandrare som ställer orimliga krav”

av | 20 dec, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Hej Oisin Cantwell, jag kan svara dig på din fråga ”vad fan det är som pågår i Skåne”, skriver dagens debattör Fredrik Brodén som själv bor i Landskrona, och som förundras över att en Stockholmsjournalist spelar dum samtidigt som han försöker misskreditera skåningar och de skånska kommunerna Staffanstorp, Trelleborg och Skurup som samtliga börjar vidta åtgärder mot religiös fundamentalism. Folk i Skåne har fått nog av invandrare som kommer hit och ställer diskriminerande, ofta kvinnofientliga och homofoba krav som är svenska folket helt främmande. Riksdagspolitikerna lyssnar inte, därför tvingas kommunala politiker främst i Skåne ta ett eget ansvar gentemot sina väljare och införa de lagar och regler som kommunernas invånare faktiskt vill ha.

”Krönikören Oisin Cantwell skrev en text i Aftonbladet nu i veckan där han ställde sig frågan: ”Vad fan är det som pågår i Skåne?”. Han syftade på de olika kommunerna i Skåne som har lagt fram (enligt Cantwell) konstiga och populistiska förslag, lagar och regler. Som till exempel i Trelleborg där Sverigedemokraterna med stöd av Moderaterna har drivit igenom att den som inte skakar hand med personer av det motsatta könet av kulturella eller religiösa skäl kan glömma anställning i kommunen. Eller i Skurup där man röstade igenom att förbjuda huvudduk i förskola och skola för barn upp till årskurs sex. Detta är bara två exempel där kommuner i Skåne har lagt fram förslag som enligt Oisin Cantwell kan ses som rasistiska och främlingsfientliga. Vad fan är det då som pågår i Skåne som gör att kommun efter kommun lägger sådana här ”kontroversiella” förslag? Ska man sammanfatta det kort räcker det egentligen med att säga, bor du i Skåne vet du precis varför dessa förslag läggs fram och röstas igenom. Bor du däremot i Stockholm – som Oisin gör – har man kanske inte den blekaste aning om varför. För i Stockholm lever de allra flesta i sin egen lilla värld.

Men för att ändå ge ett vettigt svar på Cantwells fråga. Framförallt Skåne har tagit emot väldigt många nyanlända de senaste 5-6 åren. Detta har givetvis fört med sig utmaningar för kommunerna som gör sitt bästa för att få det till att fungera. Utmaningar som till exempel bristen på bostäder och arbete. Detta i sig är något man får räkna med när man som Sverige har en väldigt generös invandringspolitik. Adderar man dock de problem som uppstår och som till hög grad är kopplade till invandringen så får vi en ohållbar situation och får en utveckling som vi nu ser i Skåne. Minoritetsgrupper framförallt från Mellanöstern söker sig till Sverige av olika anledningar. Livet i deras hemländer är ett helvete helt enkelt. Man får en fristad i Sverige. Man tilldelas boende och bidrag. Många hade varit glada och tacksamma samt nöjda med detta men man nöjer sig helt enkelt inte. Folk börjar istället kräva ytterligare saker så som att man ska få utföra böneutrop, vägra ta i hand på exempelvis anställningsintervjuer, man kräver att man ska få jobba med huvudduk, man vill ha bönerum till höger och vänster och så vidare. Till sist får folk nog. Och det är just denna utveckling som vi ser i Skåne idag.

Folk i Skåne har fått nog av invandrare som kommer hit och ställer diskriminerande, ofta kvinnofientliga och homofoba krav som är svenska folket helt främmande. Riksdagspolitikerna lyssnar inte, därför tvingas kommunala politiker främst i Skåne ta ett eget ansvar gentemot sina väljare och införa de lagar och regler som kommunernas invånare faktiskt vill ha. Det är uppenbart att Sveriges befolkning inte vill ha de förändringar som minoritetsgrupper börjar kräva. Må hända att vi inte har speciellt stora problem med de frågor som kommunerna i Skåne tar upp men man måste statuera exempel innan det är för sent. Vi ska absolut värna våra fri och rättigheter men kanske är det dags att börja se över våra olika lagar och regler gällande religionsfrihet och kulturutövande. Tolka mig rätt, i Sverige ska man givetvis få ha vilken religion och kultur som helst, men detta bör vara sekundärt, alltså något du får syssla med på din fritid i ditt hem eller i en fritidslokal, inte i samhället, inte i skolan och inte på våra arbetsplatser. Ta seden dit du kommer helt enkelt. Och jo, till alla er som säger att Sverige inte har någon specifik kultur eller specifika seder, ni har fel. Sverige har massor av seder och en kultur vi ska värna. Sluta förminska Sverige.

Så snälla Oisin Cantwell, sitt inte uppe i Stockholm och spela dum. Du vet mycket väl vad som händer i Skåne och varför. Du vill bara misskreditera Skåne, dess politiker och dess invånare enbart för att du inte tycker som oss skåningar. Eller så är du faktiskt så ovetandes om hur situationen ser ut i andra delar av landet och då är det bara beklagligt att du går ut med kritik som bygger på din okunskap.

FREDRIK BRODÉN, Landskrona

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer