Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Flyktingar ska inte ges gräddfil – bygg åt unga först”

av | 19 jun, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 2 minuter

Imorgon invigs mångmiljonfastigheten som ska ge hem åt 22 flyktingfamiljer i Stockholms innerstad. Samtidigt står en halv miljon människor, många av dem unga, plikttroget i världens längsta bostadskö. Politikernas vansinnesprioriteringar måste få ett slut. Det är våra ungdomar som ska komma i första hand, skriver Medborgerlig Samlings kommunfullmäktigekandidat Erik Rantzow.

Modulhusen som nu uppförts i Tanto på Södermalm till en kostnad av 35 miljoner kronor kommer totalt att bli hem för upp mot 90 flyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige. Kötiden för en lägenhet i innerstan av liknande storlek i bostadsförmedlingens kösystem är omkring 20 år.

Detta är fundamentalt fel på alla sätt. Nyanlända ska inte ges gräddfil, tvärtom. Den som invandrar till Sverige ska mötas av krav, höga förväntningar på egen försörjning och tydliga signaler om ett stort eget ansvar.

Unga i Stockholm som flyttar mellan osäkra och dyra andrahandskontrakt får gång på gång se på när andra ges företräde, trots att de köat i flera år. I Stockholm ska vi bygga åt unga och studenter före flyktingar som saknar egen försörjning. I mitt Stockholm respekteras bostadskön.

Jag vill ge ett tydligt löfte inför kommunvalet i Stockholm: Kommer jag och Medborgerlig Samling in i kommunfullmäktige kommer vi omgående att söka stöd för att omprioritera och omdisponera bostäder likt dessa runt om i hela staden. Bostäder ska istället ställas i ordning för ungdoms- och korttidskontrakt.

Flyktingar ska flytta ut. Unga som köat ska flytta in.

ERIK RANTZOW (MED)
Ledamot distriktsstyrelsen Stockholm
Kandidat i kommun, landsting & riksdag

FOTO: Stockholms stad

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer