Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Floskler för 100 miljoner skattekronor i Almedalen

av | 2 jul, 2019 | Politik

Lästid: 5 minuter

Årets ”politikervecka” i Almedalen pågår för fullt och jag observerar från avstånd hur den ena politikern efter den andra vädrar munlädret med högstämda ord. Mainstreammedierna hakar givetvis på, då de frotterar sig med politikerna i rosédimmorna, inte så sällan är de hej och tjänis med varandra, och då är det knappast läge att vara alltför kritisk, för det kan ju uppstå dålig stämning på minglet. Mest häpnadsväckande är hur så många etablissemangspolitiker nu recyklar SD:s politik och retorik, dock fortfarande utan att vilja samarbeta med SD. Tyvärr ger de fina politiska talen föga hopp om framtiden, alla vackra ord känns mest som ett spel för gallerierna för att hålla folks ilska och irritation i schack. Inga mainstream-journalister ställer de jobbiga frågorna, som till exempel, ”vart ska Svensson flytta när han vill fly bomber, granater, gängvåld och sexuella övergrepp från sitt lilla närområde”?

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson försöker sopa rent efter sin föregångare Reinfeldts ansvarslösa attityd till migrationspolitiken, den som fört Sverige in i den situation som råder. Det var väldigt tyst om att julgranar inte brinner (för nu brinner villor, skolor, verkstäder, stripklubbar, hyreshus, bilar etc för fulla muggar) och istället skräddes inte orden om kaoset i Sverige i bästa alarmistiska och ”högerpopulistiska” (obs: ironi!) anda. ”Regeringen har tappat kontrollen och situationen med det eskalerande våldet saknar motstycke i hela Europa”, sa Kristersson i sitt tal på måndagskvällen. ”Situationen är extrem för ett land som inte befinner sig i krig”, tillade han, helt utan att säga att det faktiskt pågår ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige numera, och helt utan självinsikt om att hans eget parti varit ytterst bidragande till det dysfunktionella samhälle vi alla nu tvingas leva i.

Kristersson tycker att situationen i socialt utsatta områdena måste få konsekvenser för migrationen. Och ja, han säger sånt som folk fått löpa gatlopp för i Sverige i flera år och stämplats som rasister och nazister: ”Det krävs banala insikter, som att invandring och integration hänger ihop. Om man förenar riktigt stor invandring med riktigt dålig integration, så får man en riktigt farlig kombination”, sa Kristersson (ännu fler avlagda SD-åsikter).

Kristersson har dock fel siffror när han försöker vara klok, han pratar om att det kommit en halv miljon människor de senaste 15 åren, sanningen är att Sverige delat ut 522.980 uppehållstillstånd bara under åren 2015-2018, varav 169 872 som anknytningsärenden…

Jag försöker tänka positivt, att det är bra att Kristersson försöker se realistiskt på Sveriges problem. Men ord utan innehåll kommer inte rädda landet. Kristersson säger att invandringspolitiken måste vara mycket stram, det gäller både asylsökande och anhöriginvandrare, och ja, Moderaterna röstade nej till de nya generösa reglerna för anhöriginvandring som börjar gälla den 20 juli, men faktum kvarstår, att invandringen till Sverige är fortsatt mycket hög, samtidigt som Sverige går på knäna i fråga om vård, skolor, lag och ordning, och att minst 110 kommuner har stora ekonomiska problem. Det Ulf torgför nu är alltför lite, alltför sent. Han vågar inte prata om asylstopp, stängda gränser, återvandring. När ska han göra det? År 2025?

Jag vill ha konkreta lösningar, inte skattefinansierade floskler!

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är inte heller sen att vända kappan efter vinden i Almedalen: Han har, 2019, kommit på att hans parti ”varit naivt” i fråga om hedersvåld: Han säger att vänsterpartiet har underskattat det hedersrelaterade våldet i Sverige och nu vill Sjöstedt ”fokusera mer på det framöver”. Hur nu detta ska ske är oklart, men Jonas har i alla fall deklarerat dessa åsikter offentligt (från att ha förnekat att det är skillnad på hedersvåld och allmänt våld). Frågan är nu om han kommer att rehabilitera till exempel Amineh Kakabaveh, som frysts ut i hans parti då hon lyft frågorna om hedersvåldet? Någonting säger mig att allt kommer att hanteras enligt den ”svenska” modellen – låtsas som om det regnar, och att allt är frid och fröjd. Undvik dålig stämning!

Sjöstedt var i morse också med i SVT:s utfrågning, där han avslöjade varför hans parti ”inte har fällt regeringen än”:
– Vi vill inte ha Kristersson som statsminister. Vi vill inte att Åkesson ska hålla i trådarna. Utan vi tycker att Löfven är det minst dåliga alternativet, sa Sjöstedt.

Floskelpolitik galore! Fegt, ryggradslöst, mesigt. Och talande för hur den svenska politiken ser ut.

I Almedalen sitter alla i knät på varandra som i en jolmig, geggig, småäcklig gruppsexormgrop. Politikerna dricker, flörtar, babblar, och roar sig bekymmerslöst ihop med bortskämda överbetalda mediemänniskor i den skyddade verkstad, den helsvenska zon, som Almedalen är. Här finns varken gängskjutningar eller barn med ihopsydda vaginor, här är det ont om sharialagar och bikinisolande tjejer som får stenar i huvudet då deras nakna kroppar betraktas som ”haram”. Här är det lätt att tro Sverige fortfarande är svenskt, för Visby är ju inte särskilt mångkulturellt när Almedalsveckan pågår, och skulle något stök inträffa så finns ju den tillresta polisen som mobiliserats en masse för att skydda makteliten. Jag vet exakt hur det ser ut, för jag har varit där många gånger, så sent som förra året. Visby och Gotland är vackert. Den politiska handlingsförlamningen är inte lika fager.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer