Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Flockidioti när medier låter obildade kändisar döma ut forskare som vågar gå mot strömmen

av | 22 apr, 2020 | Åsiktskorridoren

Lästid: 6 minuter

Sällan blir det svenska etablissemangets ohederlighet och propagandism tydligare än just nu, under Coronakrisen. Det är märkligt att man inte lärt sig att det behövs ifrågasättande och kritiska röster för att kloka beslut ska kunna fattas, även när det stormar som värst. Men Sveriges mainstreammedier tycks dömda till intellektuell undergång då de fortsätter måla in sig själva in i omöjliga hörn. Man låter alla vara klimatexperter  – och lyfter en obildad tonåring till guru över komplicerade frågeställningar när det gynnar agendan. Precis som man gjorde under massinvandringskrisen 2015, då man unisont hyllade Henrik Schyfferts barnsliga pizza och Netflix-resonemang och lät det ange tonen i hela invandringsdebatten som om det vore en odiskutabel sanning. På samma sätt låter man idag 2020 en bunt obildade kändisar leka experter inom epidemiologi och virologi, och öppet håna forskare och läkare som ifrågasätter det experiment som pågår med allas vår hälsa. Kritik som framförs av verkliga experter tystas däremot, även om den lyfter relevanta fakta, och allt det tvivelaktiga som statliga institutioner ägnar sig åt, sopas under mattan. Det är inte att undra på att det svenska samhället är gravt dysfunktionellt och människor mår dåligt av alla lögner.

22 forskare och läkare ifrågasatte Folkhälsomyndigheten i en debattartikel i Dagens Nyheter den 14 april. ”Med tjänstemän utan talang att förutspå eller begränsa epidemin måste de folkvalda gripa in med snabba och radikala åtgärder” skrev de. ”I Sverige stiger dödstalen mot Italiens höjder, till skillnad från i våra grannländer. De folkvalda, de som har det övergripande ansvaret, måste gripa in, det finns inget annat val.”

Det blev en siffra fel i de kritiska forskarnas artikel. Det var tur för etablissemanget, för nu hade man något att slå ner på! Det blev givetvis ramaskri i de statslydande mainstreammedierna. Olika tyckare, som Alex Schulman och Victor Malm, kallades in att avrätta forskarna. Även tyckonomen Agnes Wold, som inte haft många rätt angående Coronans intåg i Sverige och vars olika citat på sociala medier utgör en guldgruva för den som vill gå tillbaka och läsa en sann propagandists förvirrade svammel, tog sig offentligt för pannan. De 22 forskarna utmålas som djävulens svans och har de senaste veckorna kallats allt nedsättande som går att finna inom Åsiktskorridoren och har i princip stämplats som persona non grata i debatten.

Detta uppmärksammades igår av överläkaren Anders Jansson på Aftonbladet Debatt. Han skrev, helt korrekt, att Alex Schulman, Agnes Wold, kulturjournalisten Victor Malm och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har alla bidragit till att förstöra debatten om den svenska coronastrategin. Jansson var en av de 22 forskare och läkare som skrev under den omdiskuterade debattartikeln i DN, där man riktade kritik mot Folkhälsomyndighetens hantering av coronakrisen. Han menar att Schulman och de övriga, som alla har skrivit kritiskt om debattartikeln och dess författare, har gjort det omöjligt att fortsätta diskutera frågan. ”Jag anklagar er. Ni har förstört möjligheten till debatt i den viktigaste fråga Sverige ställts inför sedan andra världskriget och ni riskerar därmed människors liv. Ni borde skämmas. Allihop”, menar Jansson.

Samtidigt sker något intressant som än tydligare gestaltar Janssons kritik. Folkhälsomyndigheten själva trampar i klaveret med fullkomligt tokiga siffror. Under presskonferensen21 april delges vi uppgifter att ”det går cirka ett bekräftat fall på covid-19 på 1 000 fall totalt”. Något som skulle betyda att det i Stockholm fanns 6 miljoner fall totalt. Det var i en powerpointpresentation som siffrorna kom och de i sin tur hämtades från en större rapport som Folkhälsomyndigheten släppte den 21 april. Under presskonferensen höll man fast vid siffrorna – men därefter tog man tillbaka. ”Det blev alldeles galet”, sa Lisa Brouwers på Folkhälsomyndigheten.  ”Det är en hastigt framtagen powerpoint som tyvärr inte stämmer”.

Kommer någon nu att kalla Lisa Brouwers för foliehatt och konspirationsteoretiker, galen eller ond? Knappast. Lisa Brouwers och Folkhälsomyndigheten kommer givetvis inte ställas till svars för sina kalkyler, eftersom detta inte passar någon agenda. Tvärtom arbetar de svenska mainstreammedierna som vanligt med att skydda och ursäkta makten och dess representanter. Trots att den svenska strategin hittills ger Sverige den högsta dödssiffran i Skandinavien fortsätter medierna att hylla den. Public service gör sitt bästa för att kritiska röster ska misstänkliggöras, och de utländska medier som kritiserar Sverige ges inget utrymme, däremot lyfter man gärna de internationella medier som tycker att Sverige gör rätt.

Det är inte lätt att veta vilket lands experiment som i slutänden kommer att generera bäst resultat, men det räcker att titta på antalet döda för att man ska stanna upp och fråga sig vad det är som pågår. Varför dör så många fler i Sverige, jämfört med de andra skandinaviska länderna? Och om man jämför med till exempel Israel, som har ungefär lika många invånare som Sverige (knappt 9 miljoner, Sverige har 10,2 miljoner) så har Israel ungefär lika många falla av konstaterade Covid-19 fall som Sverige, 14 326, men bara 187 döda! Sverige har idag 15 411 konstaterade fall samt över 1800 döda.

Vi har även en statsepidemiolog, Anders Tegnell, som i statlig television säger att det är ”farligt” att ha tilltro till skyddsutrustning… Ändå hyllas han som en allvetande gud av de svenska medier som verkar se det som sin plikt att till varje pris skydda Tegnell. Vi matas därför med opinionsundersökningar där det hävdas att förtroendet för Tegnell ständigt ökar. Det spelar ingen roll hur många felaktigheter han kläckt ur sig under de senaste månaderna, vi ska till varje pris fås att tro att samhället blint litar på allt han säger.

Det är osunt. Det är allt annat än friskt. Det värsta är att de nyktra kritikerna, som även jag själv tillhör, hittills fått rätt i alla de frågor vi velat lyfta men där vi effektivt smutskastats och tystats. Vi har fått rätt i migrationsfrågorna, i frågor om integrationens misslyckande, genusforskningens vilsekommenhet, gränlösheten kring hur man hanterar kriminalitet, rättsväsendets förfall, bidragsbedrägerierna, lögnerna om asylskökandes ålder och de så kallade ”apatiska” flyktingbarn, all humbug och dess katastrofala konsekvenser för Sveriges ekonomi. Ändå är det okunniga politiskt korrekta kändisar som tillåts ange tonen i mainstreammedierna, som tillåts strypa och stympa debatten. Det är lika skrämmande som sorgligt, och framför allt förödande för Sverige.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer