Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Finns det någon anledning att vara hederlig i Sverige?

av | 28 nov, 2018 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Med tanke på att Malmö belönar kriminella med lyxlägenheter och egen städerska, samt låter förbrytare åka på skidresor till Sälen och hotell på Gotland, kan det vara läge att börja fundera på om inte brott lönar sig. Åtminstone om man bor i Sverige. Det är ju uppenbarligen tänkt att våra traditioner och sätt att leva på ska utplånas, till fördel för den fantastiska mångkulturen, som faktiskt bara är en monokultur om man analyserar det. Således är det hög tid att haka på trenden och integreras i det nya Sverige, skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i en krönika som kan innehålla spår av ironi.

Fundera på saken. Polisen har knappt några befogenheter längre och är till antalet alldeles för få för den folkmängd vi nu har. Det tycks heller inte bli aktuellt för militären eller insatsstyrkan att ta krafttag i no go-zonerna, så tryggheten lär inte bli bättre. Det daltas med grova brottslingar och antingen är straffen ett skämt, eller också går de fria. Vilka tror ni tjänar på det här? Ja, inte är det skattebetalarna i alla fall, det är ett som är säkert. Men, det finns goda nyheter i all denna bedrövelse. Rysk teve har gjort ett inslag om situationen i Malmö och jag såg det klippet tidigare i veckan. Det är ingen munter bild som målas upp, bl a lyfts Peter Springares Facebookinlägg om invandrares kriminalitet fram, men en intressant sak framkommer i alla fall: Tydligen är det vanligt att åtalade köper vittnen, för en nätt summa av en halv miljon kronor, just för att öka chanserna att gå fria.

Jag tänker så här: För en tid sedan fick vi veta att fängelserna började bli fulla, åtminstone de som inhyser manliga interner. Det är inte konstigt då anstalterna, precis som sjukvård och skolor med mera, inte heller är dimensionerade för den snabba befolkningsökningen vi har. Det innebär att det blir svårare att sätta brottslingar bakom galler. Eftersom Sverige inte bara lockar hit människor med hjälp av väl tilltagna bidrag, utan även utmärker sig som landet där kriminella får leva i ett eldorado (som skattebetalarna står för) kanske det är dags att dra nytta av det själv. Risken att åka dit måste ju vara minimal och faktum är att man har möjlighet att förena nytta med nöje.
För en mindre summa pengar kan du t ex erbjuda någon som blivit gruppvåldtagen ditt vittnesmål och man skulle även kunna hålla i insamlingar till förmån för den gruppvåldtagna (eller våldtagna) kvinnan, så behöver hon inte stå för kostnaden av vittnet.
Är du fattigpensionär behöver du kanske lite extrapengar och just köpta vittnen tycks ju vara en lukrativ inkomstkälla.
Du behöver absolut inte känna att du gör något dumt, för eftersom regeringarna vi dragits med hittills inte haft något större intresse att bekämpa brottsligheten, utan snarare underlättar för förbrytarna, kan man ju inte tolka det på annat vis än att de uppmuntrar detta beteende. Som hårt arbetande skattebetalare (eller om du varit det tidigare i ditt yrkesverksamma liv) kan du se det som en form av skatteåterbäring. Om du mot all förmodan åker fast, kan du passa på att kräva rehabilitering istället för fängelse. Säg att du lovar att bli en bättre människa om du bara får bo i lyxlägenhet, eller åka på några trivsamma resor, där du i lugn och ro kan tänka över vad du gjort. Den här typen av belöningssystem för kriminella bör implementeras i alla kommuner. Malmö får trots allt ett utjämningsbidrag på fem miljarder varje år, så det kan inte sitta i att en del kommuner har dålig ekonomi.

Det är hög tid att utnyttja alla tänkbara system som finns där ute, för kom ihåg, staten har uppmanat till det. Att vara laglydig är inget man blir tackad för i Sverige. Istället ser vi vår trygghet försvinna i samma hastighet som välfärdssystemet urholkas. Följande text innehåller förstås spår av ironi, men jag kan inte låta bli att ständigt tänka på det. Här lönar sig brott och brottslingarna blir dessutom belönade av skattebetalarna med storslagna boenden och all inclusive. Finns det någon egentlig anledning att vara hederlig i ett sådant land?

Videon kan ses här:

https://www.youtube.com/watch?v=AXoWEnIpU5c

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes senaste bok, Gärningsspelarna, köper du här.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer