Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Feminister sprider de låga förväntningarnas kvinnohat”

av | 1 sep, 2018 | Feminism

Lästid: 5 minuter

”En gång i tiden behövdes feministerna, de brann och stred för viktiga kvinnofrågor. Det är därför vi är ett av världens mest jämställda länder idag. Dagens feminister har dock inget intresse av att ta striden för kvinnor som verkligen behöver dem. De är fullt upptagna med att sträva efter mer makt och inflytande över kvinnor som de anser har för många valmöjligheter och för stort svängrum i sin fria vilja. Gemensamt för antirasister och feminister – ofta samma personer – är att de ser sig som beskyddare av sådana de anser vara mindre lyckosamma. För utan påstådda förlorare i samhället skulle de inte fylla någon funktion. Därför krävs att man identifierar grupper av offer, över vilka man kan ösa sina ideologiska omsorger. Trots att jag är kvinna för dessa ”feminister” sällan min talan”, skriver författaren Eva-Lisa Dezmin.

De låga förväntningarnas rasism är något som diskuterats en del på sistone. Alltså, antirasister som anser att man inte kan ställa samma krav på invandrare som på infödda svenskar, eftersom utlänningar alltid är offer och därför måste daltas med. Nu har jag insett att feministerna gör sig skyldiga till exakt samma sak när det gäller svenska kvinnor och därför kan vi kalla deras beteende för ”de låga förväntningarnas misogynism”. (Misogyni=kvinnohat).
Gemensamt för antirasister och feminister (vilka dessutom ofta är samma personer) är att de ser sig som beskyddare av sådana de anser vara mindre lyckosamma. För utan påstådda förlorare i samhället skulle de inte fylla någon funktion.
Dagens feminister tror sig alltså vara några slags förespråkare för andra kvinnor, trots att de sällan för min talan.
Senast i raden av ”kvinnofällor” som feministerna förfasar sig över, är SD:s förslag om att återinföra frivillig sambeskattning och att ta bort de reserverade pappamånaderna i föräldraförsäkringen. Men på vilket sätt är dessa förslag en kvinnofälla? Enligt feministerna beror det på att kvinnor inte kan tänka själva, alternativt att de övertalas av sin partner att fatta fel beslut. Friheten att överväga och avgöra måste därför begränsas, snarare än utvidgas, och då behövs representanter som förstår vad som är bäst för alla kvinnor. Oavsett hur dåligt insatta de är i varje enskild persons familjeliv. Proffsfeministerna vill på sikt inskränka friheten och kanske är det just därför vi inte hör dem höja rösterna gällande kvinnoförtrycket i invandrartäta förorter, segregerade öppettider på badhus, eller när kvinnor blir våldtagna och gruppvåldtagna. För även där handlar det ju om kvinnors frihet och trygghet. Självständigheten att röra sig fritt och fatta egna beslut, vill dagens feminister ta ifrån oss och de är på god väg att lyckas. Titta bara på hur den feministiska regeringen handskats med viktiga kvinnofrågor. De struntar fullständigt i kvinnor som faller från balkongerna, tvångsäktenskap eller polygami, men reser gärna till ”storebror” i Saudiarabien och visar sina ”feministiska ställningstaganden” genom att bära ett kvinnoförtryckande plagg. Lika barn leka bäst.

Jag har analyserat det här i jakten på svaret till frågan om varför de agerar så till synes omdömeslöst, och kommit fram till följande:
De måste vara maktgalna. Deras högsta önskan är att bli en form av förmyndare och med järnhand styra över vad som är bra och inte för dagens kvinnor. Om kvinnor får för mycket frihet, eller tillåts tänka själva i allt för hög utsträckning, kommer dessa också att inse vad dagens feminism handlar om. Det är därför feministerna är så rädda för att kvinnor ska räkna ut deras dolda agenda, vilket i sin tur är anledningen till att de fortsätter basunera ut budskapet om den vite mannens ondska. Kan de peka ut vem antagonisten är och lura kvinnor att tro på det, kommer nämligen aldrig kvinnorna att se vilka deras verkliga fiender är. De vill få dig som kvinna att helt bortse från dina egna tillkortakommanden och istället lägga skulden på någon annan som de anser motarbetar dig.
Det här hindrar kvinnor att ta sig fram i samhället eftersom de påtvingas en offertvångströja och blir intalade att de står i ständigt behov av en ledsagare. Vad är det för girl power? Märk väl, de vill ta över samma översittarroll som de anklagar svenska män för att utöva på kvinnor.

Exakt på samma vis som antirasisterna vill få invandrare att tro att de saknar styrkan och förmågan att nå samma mål som infödda svenskar, vill feministerna få kvinnor att tro samma sak.
Vad beror då denna maktlystnad på? Min teori är att den bottnar i jantelagen. Som kvinna, eller invandrare, ska du inte tro att du kan avgöra ditt eget bästa, eller vara din egen lyckas smed. Det är därför det finns bättre vetande feminister och antirasister, som kan klappa dig på huvudet och berätta vad som är bäst för dig. Visst finns det fortfarande jämställdhetsfrågor som behöver diskuteras, inte minst när det gäller hedersförtrycket, men problemen kommer aldrig att lösas med hjälp av handhjärtan och fittmössor. Kort sagt, kvinnor i parallellsamhällen som helt utelämnats i sina mäns övertag, är inte intressanta för feministerna eftersom de strävar efter liknande överläge själva, men på hemmaplan.

Undantaget ett fåtal fall där antirasisterna och feministerna tjänar pengar, eller bereds medieutrymme p g a sina åsikter, gissar jag att illviljan förankras i det egenupplevda nederlaget i livet. Kanske har deras man (eller kvinna) lämnat dem för någon annan, eller för att de inte orkade med dem. Kanske fick de inte jobbet de strävade efter. Kanske har de helt enkelt misslyckats i största allmänhet, men istället för att rannsaka sig själva och komma tillrätta med varför de hamnat där de är, skuldbelägger de någon annan. Då slipper de ju ta ansvar för sina handlingar. Djupt sårade och bittra över livets hårda skola, väljer de således att intala andra att de också är värnlösa offer. För varför ska andra lyckas bättre på egen hand än de själva har gjort? Missunnsamheten vet inga gränser.

De låga förväntningarnas kvinnohat är därför lika viktigt att bekämpa som de låga förväntningarnas rasism. I båda fallen handlar det om att intala en grupp människor att samhällströsklarna måste sänkas eftersom de saknar förmågan att ta sig över dem på egen hand. Eller att beslut måste fattas åt dem eftersom de brister i omdömet att själva avgöra sitt eget bästa. Översittarrollen kräver bevisligen ingen könskvotering. Allt som behövs för att anta den, är en stark vilja att bli beslutsfattare åt en grupp som man övertygar inte klarar av kraven, eller kan leva upp till förväntningarna, som samhället ställer på övriga medborgare.

En gång i tiden behövdes feministerna, de brann och stred för viktiga kvinnofrågor. Det är därför vi är ett av världens mest jämställda länder idag. Dagens feminister har inget intresse av att ta striden för kvinnor som verkligen behöver dem. De är fullt upptagna med att sträva efter mer makt och inflytande över kvinnor som de anser har för många valmöjligheter och för stort svängrum i sin fria vilja.

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes nya bok Guessing game köper du här. 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer