Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Fatemeh Khavari skapar splittring och rasism”

av | 20 jul, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Afghanledaren Fatemeh Khavari får mycket medieutrymme och sponsras av vänsterextrema samt flyktingaktivister som en förgrundsgestalt för att fortsätta driva ohälsosam migrationspolitik. Khavari hävdar att Sverige sviker afghanerna och att Sverige bidrar till dessa personers lidande. Hon kritiserar även Migrationsverket för att inte sköta sig jobb. Enligt mig skapar Fatemeh Khavari splittring och rasism. Hon ställer grupper mot varandra. Hon anser att vissa grupper förtjänar mer än andra. Om hon på riktigt är orolig över samhällsutvecklingen borde hon rannsaka sig själv och se hur hon bidrar till ett sämre samhällsklimat. Det skriver idag debattören Fredrik Brodén.

”Det kan inte vara lätt att komma från ett krigshärjat land till ett rikt, öppet och demokratiskt land och samhälle som Sverige. Man blir väl omhändertagen, man får bidrag, man får bostad, man får sin sak rättsligt prövat och får man stanna i Sverige så har man alla möjligheter att lyckas. Jag förstår absolut varför exempelvis de afghanska ungdomarna mår dåligt och anser att vårt land behandlat dem fel. Att vi har gett dessa ”ungdomar” en andra chans i och med den nya gymnasielagen är ett hån. Det är väl klart att dessa ungdomar ska ha permanenta uppehållstillstånd utan någon prövning. Vi måste stå upp för dessa ”ungdomar”. Sverige sviker dessa barn något oerhört, det är vidrigt att se.” Ja, jag är givetvis gravt ironisk.

Det böjar bli riktigt tröttsamt att läsa om hur dåligt Sverige är samtidigt som man kämpar med näbbar och klor för att få stanna här. Jag läste en artikel om den vänsterradikala Fatemeh Khavari från rörelsen ”Ung i Sverige” där hon skriver att Sverige sviker de afghanska ungdomarna och att Sverige bidrar till dessa ungdomars lidande när de kastas mellan hopp och förtvivlan, när man måste flyttas mellan olika boende i Sverige och när man inte får tillräckligt snabba beslut. Hon kritiserar även Migrationsverket för att inte sköta sig jobb. Det var även i dagarna som Fatemeh gick ut och sa att nu är det rätt tillfälle för henne och alla andra afghaner att kräva mer än vad man redan har gjort. Jag blir ärligt talat riktigt förbannad när folk som flytt till Sverige och fått uppehållstillstånd går ut i media och gråter ut om hur dåligt det nya hemlandet är samtidigt som man skriker sig hes för att fler ska få stanna här. Trivs man inte är det bara att röra sig vidare. Vi har lagar och regler i Sverige som tillämpas på ett alldeles utmärkt sätt, sen att man som individ inte får som man vill ska inte tillhöra den politiska debatten. Man får helt enkelt rätta sig efter de beslut som olika myndigheter i Sverige fattar.

Enligt mig är Fatemeh Khavari värsta sortens människa då hon skapar splittring och rasism. Hon ställer grupper mot varandra. Hon anser att vissa grupper förtjänar mer än andra. Hon anser att myndigheter och politiker gör ett dåligt jobb så fort man inte lyssnar på Fatemeh. I Fatemehs värld vet Fatemeh bäst och alla som motsäger sig henne är inhumana och rasistiska. Fatemeh, du ska vara glad att du fått stanna i Sverige. Du ska vara tacksam att vi välkomnat dig till detta landet. Du ska inte gå ut och kräva saker för dina landsmän, där våra myndigheter redan har fattat beslut. Du ska låta vårt lands lagar och processer ha sin gång. Om du på riktigt är orolig för samhällsutvecklingen borde du rannsaka dig själv och inse att du själv bidrar till ett sämre samhällsklimat.

Fatemeh Khavari skriver följande i sin artikel på Aftonbladet:
”Det fanns – och finns – alla möjligheter att bygga på den kraft av medmänsklighet och vilja som civilsamhället demonstrerade i mottagandet. Svenska folket kan och vill växa och vara välkomnande.”
För det första. Svenska folket har alltid och kommer alltid att vara välkomnande mot andra människor så det behöver Fatemeh inte oroa sig för. För det andra så visar undersökning efter undersökning att en majoritet av det svenska folket faktiskt är emot den nya gymnasielagen som gjorde att 9000 afghanska ”ungdomar” fick en ny chans att stanna i Sverige. Alltså den lagen som Fatemeh pratar så varmt om och som har så stort stöd. Den har inte ett stort stöd från det svenska folket, från riksdagen ja, men från folket? Absolut inte. Sluta förvränga sanningen Fatemeh. Vill du fortsatt ha ett öppet och välkomnande land föreslår jag att du slutar upp med dina polariserande uttalande och demonstrationer och istället är med i den riktiga och seriösa debatten.

Det är personer som Khavari som sliter sönder ett samhälle. Att våra politiker går enskilda privata människors önskemål och krav tillmötes är också väldigt oroande och det gör mig faktiskt illamående. Hur länge till ska vi vika oss för dessa urbota idiotiska och befängda krav som kommer i migrationens spår?

FREDRIK BRODÉN

Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. I nuläget är han politiskt obunden och vet inte vad han ska rösta på i valet 2018. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.
(FOTO från Nyheter Idag).

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer