Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Fallet Weinz: Ska vi inte få kritisera extremism och barbari?

av | 23 feb, 2022 | Yttrandefrihet

Lästid: 5 minuter

Jag har behövt smälta rättegången om hets mot folkgrupp mot Arne Weinz som jag närvarade vid måndagen den 21 februari i Attunda Tingsrätt. Författaren och företagaren Arne Weinz hade flera år tidigare blivit anmäld av den så kallade Näthatsgranskaren, en socialdemokratiskt understödd organisation som säger sig finkamma internet efter hat och hets men vars verksamhet mer påminner om trakasserier och personförföljelse av åsikter som inte är av godkända enligt statlig uppfattning. Själva rättegången och förhöret kändes bitvis som en fars. Det jag framför allt reagerade på var att man ansåg att en bild som publicerades för att kritisera en ytterkantsideologi ansågs utgöra hets mot folkgrupp – samt att kritik av konkreta punkter i en viss religiös/politisk ideologi pekades ut som något anmärkningsvärt och kanske brottsligt och där Weinz blev ifrågasatt varför han reagerat negativt. Tankarna som svävade mitt huvud var, hur hamnade Sverige i att människor ifrågasätts och blir rättsligt granskade när de reagerar på barbari?

För några decennier sedan fick man uttrycka kritik och ilska över allehanda religioner och ideologier där människor dömdes odemokratiskt, där kroppsstraff utdelades och där lagstiftningen var såväl kvinnoförnedrande samt diskriminerande gentemot till exempel religiösa minoriteter. Tycker du att jag skriver snårigt? Kanske gör jag det eftersom jag inte längre vet vad jag får och inte får säga i Sverige, då det kan tolkas som att jag begår ett brott. Lever i ett Orwellskt mardrömssamhälle? Kanske värre än så. Syftet med politiska åtal och rättegångar är bara ett: Att skrämma systemkritiker och visselblåsare till tystnad.

 

Arne Weinz har levt med rättsväsendet hängande över sig i flera år. Den 7 mars meddelas domen, huruvida hans ord och åsikter är ett brott som kan ge i värsta fall fängelse. Jag betraktade den medelålders företagaren där han satt i sin kavaj och tvingades försvara sina konkreta tankar som utgår från en ideologi i vars namn de mest vedervärdiga brott begås världen över. Trots att det Weinz reagerat på står bokstavligen skrivet i denna ideologis heliga skrift, svart på vitt för alla att läsa, frågade den svenska åklagaren varför han uttryckt sig som han gjort. Kritiskt. Upprört. Till exempel efter terrordådet på Drottninggatan 2017. Jag nöp mig i armen. Borde Weinz alltså inte få vara upprörd över mördade barn och oskyldiga liv som släckts? Var hans känslor fel, på något vis kränkande mot en doktrin i vars namn man ser sig ha rätt att avrätta människor till exempel på grund av deras sexuella läggning? Lobbyister som anser att kritik av i synnerhet denna ideologi bör vara förbjuden kanske redan har lyckats. Kanske finns redan hädelselagar i Sverige och vår syn på barbari ska vara neutral och icke av det upprörda slaget. Vi kanske förväntas anse att dessa brott är helt naturliga och en del av vårt liv. Att den som bryter mot den heliga skriftens regler ska få stå sitt kast och vi oberört ska se på. Negativa reaktioner kan komma att bestraffas.

Rättsväsendet i Sverige fungerar inget vidare när det gäller att döma tungt kriminella, sexualsadister, pedofiler, mördare, rånare och gängkriminella. Vålddtäktsutredningar läggs på hög. Brott avskrivs. Kriminella ges straffrabatt. Men till så kallade hat- och åsiktsbrott verkar det finnas obegränsade resurser. Får Weintz mängdrabatt för att inläggen han skrev var sju och inte fyra? Knappast troligt.

Något är ruttet i landet Sverige. Men ju mer detta påtalas, desto hårdare blir konsekvenserna för den som vågar opponera sig. Fallet Weinz är en sorglig påminnelse om ett land som fallerat och vars sista desperata åtgärd är att försöka tysta dem, som påtalar systemets misslyckande.

Här kan du se veckans Matti och Katti på Swebbtv, där jag och Lennart Matikainen pratar en del om rättegången mot Arne Weinz.

*******
Äntligen! Nu kan du köpa ”Ingen Kvinnas Land” på Bokus – eller direkt av mig och få ett signerat exemplar. Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer