Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Fallet Tierp: Jag kommer aldrig acceptera att barn indoktrineras politiskt eller religiöst i Sveriges skolor

av | 7 mar, 2020 | Skolan

Lästid: 6 minuter

Avslöjandet om hur en lärare i Tierp ägnar sig åt övergrepp på 9-åriga barn i grundskolan genom att tvinga dem att skriva ”jag tillhör islam” blev viral och väckte starka reaktioner på sociala medier – förståeligt! Ja, jag uppgav lärarens och rektorns namn och även den aktuella skolan. Jag gjorde det eftersom jag anser att skandalen med att utöva denna typ av ideologiska övergrepp mot barn i svensk skola är fullkomligt hårresande och oacceptabelt. Jag anser också att frågan är oerhört viktig att lyfta, eftersom de svenska skolan idag är full med liknande individer som anser sig ha rätt att pådyvla barn och unga sina egna, oftast vänsterliberala eller till och med vänsterextrea värderingar. Allt oftare talas det också om att man måste ”ha respekt” för religionen islam, som därigenom ges en särställning i vårt sekulära Sverige. Jag kommer fortsätta att avslöja liknande missförhållanden, politisering och islamisering av undervisningen. Skoningslöst. Hjärntvätten av våra barn och unga i skolorna måste få ett slut – och bäst sker det genom att exponera de lärare och pedagoger som ägnar sig åt dylika övergrepp, som dessutom strider mot Barnkonventionen.

Tierps kommun fick stora skälvan och gick ut med en patetisk pudel där de försöker stämpla lektionen med den islamiska trosbekännelsen som ”falsk”, men som bara bekräftar att de själva är ute på hal is. Det finns såväl ljudupptagningar som skriftliga bevis i form av barnens häften, där 9-åriga elever tydligt tvingats skriva ”jag tillhör islam”. Och trots att man erkänner att lektionen ägt rum på det sätt jag redovisat. Även andra medier har uppmärksammat skandalen, däribland utländska Voice of Europe samt jihadwatch. Även tidningen Dagen redogör för det inträffade, på exakt samma sätt som jag gjorde i min första text, och krönikören Frida Park ifrågasätter varför tredjeklassare ska skriva ”jag tillhör islam”.

Det var ”ett rollspel”, försöker kommunen och skolledningen gömma sig bakom, men samtidigt framkommer att de muslimska barnen inte alls tvingades låtsas vara kristna när kristendomen var temat. Men de kristna eller ateistiska barnen tvingades delta i full islam-lektion, med hot om kvarsittning eller att inte bli godkända, om de inte gjorde som läraren ville. Det är lätt att efteråt komma och bagatellisera saken. Minns ingen av dem som nu sitter på sina höga hästar hur det kändes att vara liten och tvingas lyda under vuxna auktoriteter? Ska BARN verkligen tvingas protestera när en lärare maktfullkomligt bestämmer hur en lektion ska genomföras? Väldigt få barn vågar, eller har kraften. Skolan ÄR en auktoritär institution där barn står i beroendeställning till pedagogerna. Och pedagoger har ett stort ansvar, då de har dessa unga själar i sin omvårdnad! Barn är lätta att idoktrinera och hjärntvätta, och detta utnyttjar skrupelfria pedagoger till att till exempel baktala politiska partier vars värderingar man inte delar (läs: SD, TRump, ”högern” etc). Många föräldrar vittnar om hur genompolitiserad undervisningen blivit där lärarna agerar något slags väckelseledare, klimatalarmister och lobbyister för bland annat det extremistiska Miljöpartiet, samtidigt som de smutskastar sina meningsmotståndare.

I den kontexten blir ”rollspel” där kristna eller ateistiska barn tvingas låtsas vara muslimer fullkomligt barockt. Vem har bestämt att svenska barn ska ”känna in” hur det är att vara muslimer? Varför? Man kan också fråga sig hur föräldrarna skulle reagera om barnen tvingades låtsas vara till exempel nazister. Mamma, vi fick skriva ”jag är nazist” i skolan idag! Tänk dig att ditt barn kommer hem från skolan och berättar något sådant. Att islam är en politisk ideologi med starkt auktoritära drag där man utövar våld mot religiösa och sexuella minoriteter samt har ett auktoritärt rättssystem är ett faktum. Varför i herrans namn ska 9-åringar i årskurs tre i vårt sekulära land låtsas tillhöra denna ideologi?

Med tanke på att kristna förföljd världen över, en del av dessa förföljda som kanske flytt till Sverige, är det ännu mer bisarrt att just islam, den politiska ideologin där man har förtryck av andra religioner och trosuppfattningar som en grundidé, ska så positivt beskrivas för de allra minsta barnen. Vart tog det kritiska tänkandet vägen? Varför ska barnen tvingas fira Eid på skoltid och färglägga bilder av moskéer? En rejäl rannsakan måste till.

Historien i Tierp är långtifrån utagerad, liksom den vänstervridna pedagogiken som utförs i svenska skolor mot minderåriga barn inte är det. Jag har pratat vidare med Anamaria von Roteliuc i Tierp, som också varit på möte med skolchefen Ulf Sjulander och där åter krävt förklaringar om det som skett under lektionen om islam. Hela mötet finns inspelat som ljudfil, det är en 45 minuter lång historia där Ulf Sjulander (som initialt skulle mött Anamaria ensam men som oannonserat satt där med en kollega, alltså två mot en, ett möte hon själv upplevde mer som ett ”förhör”) försöker förminska och släta över. Anamaria kräver att skolan ska be eleverna om ursäkt. Att de ska möta barnen och säga att de gjorde fel. Detta förstår inte Sjulander. Mötet är ett tydligt exempel hur svenska byråkrater vägrar ställa till rätta sånt de gjort fel i. Hur de blivit så fartblinda att de inte ens förstår att de agerar nyttiga idioter åt en aggressiv doktrin.

Jag kommer fortsätta att sätta hårt mot hårt i alla de fall som kommer komma till min kännedom om politiska, religiösa och ideologiska övergrepp mot barn i svenska skolor. Jag kommer att fortsätta att namnge de lärare som ägnar sig åt dylika övergrepp. Jag kommer nitiskt slå ner på minsta antydan om att man särbehandlar religionen islam i skolan. Jag kommer inte låta vänsterextrema vanföreställningar passera obemärkt. De som håller på med sånt ska veta att de har ögonen på sig. I det konflikrädda Sverige tror demagogerna de ska komma undan, men där tar de fel. Det får vara någon måtta på indoktrinering av barn. Har du själv upplevt dylika övergrepp i skolan, är det bara att mejla mig. Jag kommer att fortsätta hålla en blåslampa i baken på dem som ägnar sig åt den politiska och religiösa hjärntvätten av barn. Totalitärt dravel hör inte hemma i svensk skola.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 1236749063

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5231-1121146 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer