Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Facebook censurerar och straffar rapportering om Tommy Robinson

av | 23 mar, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 3 minuter

Sju dagars avstängning blev resutatet då jag publicerade en artikel om den brittiske yttrandefrihetskämpen Tommy Robinson på Facebook. Artikeln publicerades den 10 mars men jag stängdes av först nu, elva dagar senare. Kanske behövdes det en censurkommitté för att man skulle komma fram till att innehållet var så pass stötande att det strider mot Facebooks communityregler? Man har också en hotfull ton där man påpekar att jag kan komma att bestraffas ytterligare om jag dristar mig till att publicera något lika olämpligt igen.

Jag hade tänkt besöka min Facebook men möttes av detta. Artikeln, som i övrigt är utmärkt  och är skriven av Madeleine Rönnqvist Lilja kan du läsa här om du missat den:

Tommy Robinsons ”sak” är vår

Den handlar om yttrandefrihet och att även de åsikter vi inte håller med om ska kunna framföras utan att den som framför dem ska hotas, trakasseras och bli dissident.

”Tommy Robinsons sak är vår” satte jag som rubrik, och ser man på, förr än jag själv kunde ana blev Tommy Robinsons sak min.

Vilka personer får vi skriva om på Facebook? Kanske borde den mäktiga sociala medie-plattformen inkomma med en lista på vilka individer vi inte får nämna vid namn. Om någon tidigare betvivlat att yttrandefriheten är under attack, är detta ett tydligt bevis på att så är fallet.

Jag önskar att jag kunde skriva ”vi ses på Facebook om en vecka” men vet nu inte om jag har lust att koma tillbaka.

Fortsätt gärna läsa Katerina Magasin! Och sprid länkarna. Min egen plattform kan ingen ta ifrån mig 😉 – i alla fall inte än.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer